(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Від 1 до 3 років - які іграшки цікаві?
Червень 29, 2019

Від 1 до 3 років - які іграшки цікаві?

Автор:

Як вибрати іграшки однорічному малюку?

Перший рік життя найбільш бурхливий і цікавий, саме в цей час малюк активно росте і розвивається. З безпорадної грудочки, яка не могла контролювати ручки і ніжки, тримати голову, до року маленька людина перетворюється в самодостатнього малюка, якому цікаві будь-які дрібниці цього світу.

Звичайно ж, не останнє місце в повноцінному розвитку займають іграшки. Важливо правильно їх підбирати, щоби вони не просто лежали на полицях, але допомагали дитині розвиватися, робили дозвілля яскравішим. Тому варто точно знати, які іграшки цікаві в рік, щоб обрати найбільш цікаві. Батькам важливо пам'ятати, що велика кількість це не завжди добре. Якщо у малюка буде занадто багато іграшок, він просто втратить до них інтерес. Краще вибрати кілька по справжньому цікавих іграшок, пропонувати їх дитині по черзі. Правило, відоме багатьом поколінням - якщо малюк не бачив ігровий набір кілька тижнів, він сприймає його, як новий.

Якщо ви або ваші родичі цікавляться, що подарувати на 1 рік дитині, варто запам'ятати основні критерії:

  • Безпека - бажання спробувати все на смак проходить у малюків тільки до 1.5-2 років, тому всі іграшки повинні бути з безпечних матеріалів, не містити дрібних деталей;
  • Обов'язкова відсутність шкідливих барвників і компонентів - якщо ви вибираєте пластикову іграшку, поцікавтеся її складом;
  • Відсутність гострих кутів і виступів, об які малюк міг би поранитися;
  • Відповідність віку - часто батьки вибирають багатофункціональні іграшки, які стануть в нагоді тільки через півроку або рік.

Щоби знати, як правильно розвивати дитину старше року, всі іграшки умовно можна розділити на кілька груп. Перша група - іграшки для розвитку крупної моторики. Сюди віднесемо будь машинки, які потрібно тягнути за собою, толокар, візочки. Дитині ближче до 2 рочків можна купувати беговел, качалки і самокати. Якщо вам потрібні цікаві іграшки від 1 року, можете вибрати дерев'яні машинки-конструктори на мотузочці. Спочатку малюк дивиться, як батьки катають машинку, крутить колеса, поступово вчитися катати іграшку самостійно.

М'ячики - також важлива іграшка для розвитку крупної моторики, координації, спритності. Спочатку дитина просто катає його по підлозі, вчитися відбивати ногою, а трохи пізніше - кидати і ловити.

Ляльки допомагають розвивати фантазію, загальні соціальні навички. Помилково буде вважати, що пупсів слід купувати тільки дівчаткам. На ляльці зручно показувати очі, носик, ротик, ручки, ніжки, тим самим, дитина активно вчить нові слова, частини тіла. Дівчинці на рік можна купити іграшкову коляску - з її допомогою малятко вчиться робити перші кроки.

Плюшеві іграшки - не варто недооцінювати м'яких звірят, адже саме вони стають першими друзями малюка. Уже з 9-10 місяців малюк починає активно тягнутися до плюшевих зайців, собачок і котиків. Тому на перший день народження можна сміливо дарувати м'яку іграшку. Вибирайте невеликі вироби, з якими малюкові буде зручно грати. Важливо, щоб носик, оченята були вишиті, а не приклеєні, в іншому випадку великий ризик, що дитина відірве деталі, подавиться.

Іграшки на розвиток дрібної моторики. Сортер - відмінний подарунок малюкам від року і старше. Спочатку дитина тільки спостерігає за батьками, поступово починає розрізняти форми, кольори, вчиться вкладати фігурки у відповідні отвори.

Пірамідка - одна з найбільш популярних розвиваючих іграшок. Бажано вибирати пірамідки з великими кільцями, масивною підставою. Дуже зручно грати з пірамідкою-балансиром, яка постійно повертається до вихідного положення.

Шнурівка - гарне розвиваюче заняття для дітей від півтора років. Можна купити іграшки, в яких є елементи шнурівки, також зробити їх самостійно. Досить пробити в картонній картинці отвори, протягнути в них шнурок.

Кубики - для самих маленьких відмінно підходять текстильні вироби, а діткам старшого віку можна купувати пластикові або дерев'яні кубики.

Магнітна рибалка - прекрасна гра для розвитку координації, дрібної моторики. Суть ігрового процесу проста: потрібно зловити рибку за допомогою магнітної вудки.

Формуємо словниковий запас - з року до трьох відбувається активне накопичення словникового запасу. Тому можете сміливо запасатися картонними зображеннями, книжками з малюнками фруктів, овочів, тварин. Кубики з різними зображеннями також відмінно підходять для цієї мети.

Що подарувати дитині на 2 роки?

Це прекрасний вік нових відкриттів, тому спектр ігрових наборів значно розширюється. У дворічному віці дітей можна привчати до мистецтва, творчості, тому відмінно підходять набори кінетичного піску, пластилін, тісто. Рвати, місити і ліпити - всі ці заняття не тільки розвивають фантазію, творчі навички, а й допомагають у розвитку дрібної моторики й мови.

Розвиваючі іграшки від двох до трьох років легко приготувати своїми руками. Наприклад, тісто для ліплення. Для цього потрібно змішати в рівних пропорціях сіль і борошно, додати гарячої води, для кольору влити трохи харчового барвника або овочевого соку. Щоби маса не липнула до рук, додайте трохи рослинного масла.

У цьому віці можна разом клеїти аплікації з кольорового паперу - батьки вирізають деталі, а малюк маже клеєм і наклеює. Світ творчості допоможуть відкрити пальчикові фарби - дітки із задоволенням малюють не тільки пальчиками, але і долоньками.

У період з 2 до 3 років діткам відмінно підходять м'які пазли. Вони, до речі, можуть бути і водними, виготовленими з непромокальних матеріалів, для ігор у ванній.

Приблизно до півтора років не варто ділити іграшки за гендерною ознакою - дівчатка і хлопчики з однаковим інтересом грають машинками, ляльками. Ближче до двох років дітки починають копіювати батьків: дівчатка граються з ляльками, готують на іграшковій плиті, хлопчики із задоволенням розбирають машинки іграшковим гайковим ключем. Пропонуйте свободу вибору дитині, не варто купувати дівчинці виключно ляльок, а хлопчикові тільки танки і машинки.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені