(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Альтернатива одноразовим підгузкам
Червень 27, 2019

Альтернатива одноразовим підгузкам

Автор:

Як вибрати альтернативу одноразовим підгузків?

Незважаючи на масу зручностей та полегшення побутового життя, яке забезпечують одноразові підгузки в побуті, багато батьків намагаються знайти їм альтернативу. Головне, що не влаштовує сім’ї – досить великі фінансові витрати. В середньому, на місяць потрібно близько 4 середніх упаковок підгузків, що, в залежності від виробника і цін, становить від 800 до 1000 гривень. Якщо фінансова сторона вас не дуже хвилює, варто подумати про екологічну складову. Повне розкладання підгузка відбувається за період від 250 до 500 років. Якщо врахувати, що за рік тільки одна дитина використовує, приблизно, 2000 підгузків, що опиняються на смітнику, виходить вельми неприємна картина в масштабах всієї планети.

Саме ці аспекти спонукають багатьох батьків шукати відповідь на питання «Чим замінити одноразові підгузки?». Найбільш очевидною альтернативою є багаторазові підгузки, яких існує декілька різновидів. Найпопулярнішими є багаторазові підгузки у вигляді трусиків, на кнопочках або липучках. Всередині знаходиться спеціальна кишеня, в яку вкладається спеціальний вкладиш. Особливості багаторазових підгузків такі, що вкладиші, як і самі трусики, можна прати. Нюанс полягає в тому, що потрібно запастися кількома комплектами підгузків - для літнього сезону достатньо 8-10 комплектів. Спочатку вам доведеться витратитися на покупку багаторазових підгузків і вкладишів до них, але вже в перші місяці ця покупка себе окупить.

Часто мами губляться серед величезного вибору багаторазових підгузків, не в силах вибрати оптимальний варіант. Користуються попитом вироби із флісовим внутрішнім шаром і непроникним верхнім шаром. Фліс допомагає зберегти шкіру малюка сухою, вкладиш ефективно вбирає вологу. Звичайно ж, важливо пам'ятати, що вкладиші багаторазових підгузків потрібно міняти частіше, в порівнянні зі звичайними одноразовими «памперсами». Внутрішній шар ефективно відводить вологу до вкладиша, зберігаючи шкіру малюка сухою. Фліс, що розташований всередині трусиків, стає мокрим, коли вкладиш більше не може утримувати вологу, приблизно, через 2-4 години.

Важливий факт про багаторазові підгузки - вони мають єдиний розмір до двох років, а їх об’єм регулюється кнопочками або липучками.

Коли ми дізналися, які вироби кращі одноразових підгузків, варто розглянути детальніше, як забезпечити комфортне життя малюкові.

Особливості використання багаторазових підгузків

Для початку розглянемо докладніше всі переваги цих виробів:

  • Не викликають алергічних реакцій, оскільки в них не міститься хімічних компонентів;
  • Їх просто прати, вони легко відпираються від забруднень і швидко сохнуть;
  • Тканини пропускають повітря, тому допомагають вирішити проблему пелюшкового дерматиту;
  • Просто регулюються по висоті, за обсягом ніжок і ширині талії;
  • Багаторазові підгузки привчають малюків відчувати і контролювати свої природні потреби, адже вкладиші не вбирають вологу повністю, як абсорбент в «памперсах».

Складаються підгузки багаторазового використання з двох шарів - перший, зовнішній, проводиться з натуральної тканини з добавкою ламінованого поліестеру. Така тканина добре пропускає повітря, але утримує вологу.

Що важливо знати, якщо ви переходите на багаторазові підгузки? Вони об'ємніші, в порівнянні з памперсами, це потрібно враховувати при виборі одягу. Бодіки важливо купувати на пів розміру більше, штанці з високою посадкою, на гумці.

Підгузки сохнуть досить швидко, якщо ви не встигли поміняти вкладиш, і внутрішній шар змок. Довше сохнуть вкладиші, від 12 до 24 годин, тому їх потрібно купувати з запасом.

Якщо ви плануєте використовувати багаторазові підгузки для малюків до шести місяців, запаси потрібно збільшити. Адже новонародженим потрібно міняти підгузки, в середньому, кожні дві години.

Для початку купіть комплект – кілька підгузків, від 4 до 8 вкладишів до них, щоб визначитися, як ви зможете справлятися з цими засобами гігієни.

Багаторазові тканинні підгузки набагато зручніші і комфортніші для дитини, в порівнянні з «памперсами». У текстильних трусиках шкіра не пріє і не париться, що особливо актуально в сильну спеку.

Для прання багаторазових підгузків бажано використовувати м'які, делікатні засоби для прання. Вкладиші можна використовувати з різних матеріалів, але найкраще зарекомендували себе вовняні вкладиші. Ланолін, який міститься в шерсті, блокує розмноження бактерій.

Прати текстильні засоби гігієни можна вручну або ж у пральній машині - в такому випадку вам знадобиться мішок для прання. У нього можна складати використані вироби, в ньому ж їх прати. Для дезінфекції та приємного запаху, перед пранням в барабан пральної машини можна додати кілька крапель олії лаванди або чайного дерева.

Оптимальна температура для прання підгузків - 30 градусів, цього достатньо, щоб вони не деформувалося. З цієї ж причини бажано не сушити підгузки і вкладиші на батареї.

Вигідна альтернатива одноразовим підгузків

Крім виробів багаторазового використання, з вкладишами, існують і інші варіанти вибору.

Італійська пелюшка - для її використання потрібно буде вивчити правила сповивання немовлят. Це різновид трикотажного підгузка, що облягає тіло максимально щільно. Таку пелюшку можна купити або ж виготовити самостійно - зв'язати, вирізати по викрійці з бавовняної майки.

Підгузки «все в одному» - в цих виробах внутрішній, вбираючий, і зовнішній водонепроникний шар зшиті в одне ціле. Це означає, що не доведеться возитися з вкладишами, ви просто перете трусики. До того ж, в такі підгузки можна вставляти додаткові вкладиші.

Тренувальні трусики - відмінний варіант для малюків, з 1 року, яких можна поступово привчати до горщика. Особливість цих виробів полягає в тому, що внутрішній шар не повністю поглинає вологу, тому дитина відчуває, що він пописав. При цьому, у мами немає необхідності прати покривала і килими.

Багаторазові підгузки, представлені різними видами, є відмінним способом заощадити гроші і зберегти нашу екологію.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені