(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Список необхідних речей для новонародженого навесні
Лютий 05, 2020

Список необхідних речей для новонародженого навесні

Автор:

Як і дорослі речі, дитячий одяг в першу чергу служить для захисту тіла від несприятливих зовнішніх умов, і тільки після цього - задоволенню естетичного смаку батьків. «Berni» пропонує підходити до складання списку необхідних речей для новонародженого навесні усвідомлено, ставлячи комфорт і безпеку вище модних тенденцій і сумнівних експериментів.

Принципові відмінності організму новонародженого від дітей до року

Медичне і побутове розуміння слова «новонароджений» сильно різниться. Ми звикли називати так дітей приблизно до півроку-року, маючи на увазі період, коли малюки ще харчуються материнським молоком. Однак педіатрія чітко розділяє новонароджених і немовлят. Перші - це діти від народження до 28 днів, далі - немовлята, що знаходяться на грудному вигодовуванні.

Вибір гардероба для новонароджених повинен проводитися дуже акуратно, адже шкіра в перший місяць життя особливо тонка і ніжна. Купуючи одяг і дитячі конверти для виписки і прогулянок, варто переконатися в безпеці тканини і барвників, які використовуються для їх фарбування.

Яким критеріям має відповідати одяг для новонароджених

  • Не рекомендується купувати речі з великою кількістю елементів декору. Малюки не контролюють руху і можуть заподіяти собі шкоду, заплутавшись у численних тасьма, мережива і рюшах. Це стосується і вибору речей в дитяче ліжечко. Ви можете замовити дитячі ковдри для новонароджених в Україні в нашому інтернет-магазині, підібравши безпечний і якісний варіант.
  • Великі щільні принти на натільних речах для новонароджених погано пропускають повітря (або не пропускають його зовсім). Якщо ж хочеться вибрати комплект, боді або комбінезончик з малюнком, то переконаєтеся в тому, що він має водну основу.
  • Пастельні тони, які використовуються відповідальними виробниками для фарбування дитячих речей, вибираються не випадково. Чим слабкіше барвник, тим менше ризик появи алергічних реакцій і шкірних висипань. Кращі комплекти для виписки і першого місяця життя мають білий колір або ніжні відтінки блакитного, рожевого, зеленого або світло-коричневого.
  • Натуральність - відмінна якість, за яким варто вибирати одяг для малюка. Однак природні тканини гарні тільки як натільної варіанту, а ось для верхнього одягу часто виявляються не такими корисними. Вони пропускають повітря і вологу, а значить, для прогулянок в таких речах (як верхній шар) краще почекати літнього сезону.

Перелік одягу для дитини, яка народилася навесні

Коли ви зрозуміли, за якими критеріями можна придбати обновки дитині, пора переходити до складання списку необхідних предметів гардероба.

  1. Сорочечки та повзунки. На один сезон буде досить по 3-4 предмета кожного типу. Важливо, щоб сорочечка мала досить широкий рукав, в яких зможе розміститися мамина кисть.
  2. Боді для новонароджених. Вони можуть доповнювати перший пункт або повністю його замінити. У другому випадку знадобитися 3-4 боді (краще з «царапки»).
  3. Дитячі шкарпетки - 2 пари тонких і одні махрові. Ними зручно доповнювати одяг, не закриває ніжки повністю.
  4. «Чоловічки» або натільні комбінезони. Також 3-4 предмета буде досить до того, як зміниться сезон.
  5. Дитячі шапочки для новонароджених. Рекомендується на весну купувати 2 легких чепчики, одну легку і одну щільну шапочку.
  6. Теплий комбінезон. Якщо є конверт, в якому малюка забирали з пологового будинку, то його цілком можна використовувати замість комбінезона.

Естетичні функції одягу для малюків

Часом старше покоління лає молодих батьків за використання сучасних речей. До чого всі ці підгузники, одяг з актуальних тканин, коли людину можна виростити, використовуючи низку для ванн і присипку після водних процедур, і сповиваючи в бавовняну пелюшку так, щоб жоден протяг до дитині не підкрався.

При нестачі необхідних речей є ризик почати відчувати стрес. Батьки будуть постійно прати, сушити, прасувати одяг, коли можна просто переодягнути малюка в щось свіже і зайнятися пранням при достатній кількості брудного одягу.

Інша крайність - надлишок нарядів для малюка. У неї впадають батьки (і їхні батьки), чиє дитинство пройшло у скруті. Тепер обзавестися красивою і дешевої річчю куди простіше, ніж 30 років тому, тому деякі дорослі вважають за краще купувати вбрання для дитини з запасом.

Друга крайність також загрожує зіпсованим настроєм, а також зайвими витратами. У перші місяці життя діти ростуть особливо швидко, і мати з десяток однотипних боді просто нерозумно.

Крайнощі в виборі товарів для дітей - небезпечна тенденція. Якщо якийсь перегин намацується у цій області, то, швидше за все, він перейде і на щось більш глобальне: на надмірну турботу про дитяче здоров'я, гиперопеку, проекцію власних очікувань на життя дитини та ін.

Вчимося купувати одяг для новонародженого з розумом

Складемо головні правила вибору одягу для новонародженого навесні:

  1. Бажаючи купити шапочки для новонароджених і інші предмети дитячого гардеробу на виріст, розраховуючи носити їх через сезон, ви ризикуєте. Одяг на весну може згодитися і в осінні місяці, але на той час малюк вже істотно підросте, і закуповуватися припаде до нової. Винятком може стати верхній одяг - конверти для прогулянок, комбінезони, пізніше - комплекти з курток і штанів.
  2. Дитячий одяг має власні стандарти якості та безпеки. Добре, коли ще до придбання є можливість дізнатися про наявність у постачальника відповідного сертифіката.
  3. Кожна обновка для новонародженого повинна бути настільки проста і функціональна, щоб мама або тато змогли одягнути малюка, навіть коли він спить.
  4. Малюки в перший місяць життя відпочивають виключно на спині, тому всі кнопки і липучки повинні бути на грудях, животі або на плечі. Останнім часом в дитячому одязі мотузки не використовуються, адже вони виявляються травматичними і незручними. Ви можете купити недорогі сучасні дитячі боді в інтернет-магазині «Berni», створені у відповідності з усіма зазначеними правилами.

Регулюйте список речей для новонародженого в залежності від регіону проживання, потреб дитини та власних уподобань, а «Berni» завжди допоможе створити якісний і безпечний гардероб для малюка на будь-яку погоду.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені