(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Що з одягу потрібно для дитячого садка?
Червень 01, 2019

Що з одягу потрібно для дитячого садка?

Автор:

Як вибрати одяг в дитячий сад?

Період підготовки малюка до дитячого садка завжди хвилюючий, особливо, для мами. Незалежно від віку, в якому батьки віддають дитину в садок, в 2 або 5 років, мами завжди переживають - як дитина пристосується, чи не буде конфліктувати з однолітками. Максимально спростити життя дитині в новій обстановці можна, для цього важливо знати: дитячий одяг для саду, як підібрати.

Найчастіше, малюків віддають у садок в 2-3 роки, це вік, коли дитині необхідно отримувати навички соціалізації, знайомитися з іншими дітьми. Майданчики для цієї мети вже не дуже підходять, та й мамі пора виходити з декретної відпустки. Тому, важливо правильно провести підготовку, підібрати весь необхідний гардероб.

Щоб довго не шукати відповіді на запитання «Який одяг потрібен для дитячого саду?», важливо максимально спростити процес одягання і роздягання. Вибираючи одяг для дитячого садка, орієнтуйтеся на те, щоби дитина могла самостійно одягнутися і роздягнутися. По-перше, так вона тренує навичку самостійності, по-друге, виховательки фізично не можуть допомагати з одягом всій групі. Іноді няня може допомогти зав'язати шнурки або застебнути кофту, але не в масових масштабах.

Самостійність малюка має велике значення для правильної адаптації до дитячого садка. Якщо вся група одягнеться, а ваша дитина буде застібати блискавку або зав'язувати шнурки, їй буде незручно і неприємно. Важливий фактор - економія часу, який можна витратити з користю на прогулянці. Адже якщо вся група одягнеться швидко, то і вийти на вулицю вони зможуть швидше.

Виходячи з цього, на питання «Який одяг зручний для дитячого садка?», відповідь очевидна - без маленьких ґудзиків, складних застібок. Швидше за все, на перших батьківських зборах вихователі озвучать основні критерії одягу, серед яких основний - можливість самостійного одягання. Тому відмовтеся від босоніжок зі складними застібками, шапок на зав'язках.

Основні критерії вибору

Почнемо з базового гардероба, майок і футболок - в них дитина ходить влітку і взимку, оскільки в приміщенні дитячого садка досить тепло. Футболки рідко оснащуються ґудзиками, тому уважно вивчаємо виріз - він повинен бути досить великим, щоб малюк легко зміг одягнути і зняти одяг, і не застрягти. Не купуйте для садка сорочки на ґудзиках, і навіть кнопках - це досить незручний одяг, принаймні для трирічного малюка. У віці 4-5 років ви вже можете купити дитині кілька сорочок на кнопках.

Теплі кофти, реглани - тут критерії аналогічні, тим, що й при виборі футболок. Найкраще вибирати водолазки з високим горлом, що захищає від переохолодження, застуд. Під час активної прогулянки шарфик може відійти або сповзти, тому водолазка, гольф є ідеальним вибором для холодного сезону. Оптимальний вибір – це теплий реглан під горло на блискавці. Тільки важливо підбирати кофту з блискавкою, яку дитина зможе легко закрити і відкрити, без сторонньої допомоги. Для цього замок повинен бути з великими елементами, які легко з'єднуються.

Серед матеріалів найбільш прийнятним вибором для холодної пори року є фліс - його можна надягти на бавовняну майку, під теплу куртку або комбінезон. Фліс легко прати, він швидко сохне, тому вам не потрібно купувати багато таких кофтинок. Досить 4-5 штук, щоб у малюка завжди в запасі була чиста одяг.

Шорти і штани - вибирайте з натуральних тканин, з невеликою домішкою синтетики. Краще відмовтеся від моделей на блискавках, ґудзиках - якщо на кофті малюк зможе закрити блискавку, то на штанях зробити це буде складніше. Оптимальний вибір: штани і шорти на гумках. У них малюкові комфортно, знімаються і надягаються вони легко.

Для прогулянок на вулиці дівчаткам також краще вибирати штани або шорти. Спідниці та сукні непрактичні - вони задираються, а якщо маля сяде в пісочниці, то набере в труси піску.

Вас цікавить, як підібрати якісний одяг для садка на зимовий період? Ідеальний варіант для зимових прогулянок - роздільний комбінезон, який складається з штанів і куртки. У садку діти одягають спочатку колготки, штани, а потім футболки і реглани. Тому, якщо малюк буде чекати інших у суцільному комбінезоні, то швидко спітніє і може застудитися на вулиці. Роздільний комбінезон вибирайте з високим коміром, що закриває горло, не світлих відтінків, оскільки прати його доведеться часто. Ви можете вибрати комбінезон, в якому штани виконані в однотонному темному кольорі, строкату куртку, адже штани брудняться набагато частіше.

Не найкращий варіант для саду - пуховик. Верхній одяг малюка потрібно прати часто, а пух при частих праннях швидко збивається в комки, втрачає свої властивості.

Головний убір - при покупці шапки орієнтуйтеся на клімат у вашому регіоні. Для холодної зими добре підходить шапка-шолом, яка не сповзає, закриває шийку і добре утримує тепло. Також ви можете вибрати шапку-вушанку на липучках - їх набагато зручніше застібати, в порівнянні з зав'язками.

Як вибрати взуття дитині для дитячого садка?

Взуття для ігор у групі повинна бути легкою, добре пропускати повітря і відводити вологу, щоб ніжка в ній не пітніла. Взуття бов'язково повинно бути з хорошим захистом пальців і підйому стопи. Також пам'ятаємо і про основний критерій - зручність застібання. Тому вибираємо взуття на липучках, з якими дитина легко впоратися. З тієї ж причини взуття для дитячого садка не повинна шнуруватися, оснащуватися блискавками - з ними трьохлітки буде важко впоратися. Ідеально підходять для групи сандалі з супінатором, з закритими пальцями, ортопедичні закриті босоніжки. Також ви можете вибрати легкі мокасини з еластичними вставками з боків - їх дитині не доведеться застібати.

Взуття для вулиці - вибираємо тільки на липучках, орієнтуємося по сезону. Для осені і весни це можуть бути кросівки, кеди (без шнурівки або блискавок), взимку дитина відчуває себе відмінно в чоботях-дутиках. Вони добре захищають ногу від вологи і вітру. Висока халявка захищає від снігу, в якому діти так люблять гратися.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені