(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Що взяти з собою у відпустку з дитиною?
Червень 27, 2019

Що взяти з собою у відпустку з дитиною?

Автор:

Комфортний і безпечний відпочинок з немовлям

Педіатри не радять летіти в іншу кліматичну з зону з немовлятами, принаймні, до шести місяців. Поїздка або переліт, перебування в іншому кліматі можуть виявитися серйозним стресом для маленького організму. Але якщо ви твердо налаштовані добре провести літню відпустку, варто добре продумати, що взяти у відпустку з немовлям, щоб відпочинок пройшов ідеально.

Перше, про що потрібно подбати - аптечка на відпочинку з дитиною. Складати список ліків для подорожі та відпочинку біля моря потрібно дуже ретельно. Постійне перебування під сонцем, незнайома їжа, протяги в транспорті, солона вода та інші чинники можуть спровокувати нездужання у крихти. Якщо у дитини є хронічні захворювання, обов'язково пройдіть консультацію у педіатра, щоб точно знати, які препарати взяти на відпочинок.

Основні ліки для відпочинку з немовлям:

  • Жарознижуючі - «Панадол» або «Нурофен» в сиропі;
  • Засоби від закрепів - «Лінекс», «Мезим», «Фестал»;
  • При хворобах носоглотки - судинозвужувальні краплі «Отривін» або «Називин», для зменшення набряку слизової очей краплі сульфацил натрію;
  • Ентеросорбенти - обов'язково повинні бути в аптечці, якщо ви їдете на море. Продукти, які полежали пару годин під сонцем, морська вода, жменя піску, яку малюк потягнув до рота, можуть спровокувати отруєння або розлад кишечника. Краще взяти з собою пару пакетиків «Смекти» чи «Ентеросгель»;
  • Відновлення водного балансу - дуже важливо при отруєннях, діареї, тому візьміть з собою «Регідрон», розчини електролітів;
  • Засоби проти алергії - «Лоратадин», гель «Феністил»;
  • При дисбактеріозі і кишкових інфекціях антисептик «Ніфуроксазид» або «Ентерол»;
  • Для нормалізації мікрофлори кишечника - «Лінекс», «Біфіформ»;
  • Мазі при укусах комах, сонячних опіках ( «Псило-бальзам», «Рятувальник»);
  • При запаленнях горла знадобляться «Хлорофіліпт», «Орасепт».

Дітям 1-2 роки захопіть засоби, які зазвичай допомагають полегшити біль при прорізуванні зубів. З допоміжних засобів необхідно взяти з собою електронний термометр, вату, пластир, бинт, серветки, піпетку, пінцет і ватяні палички.

Якщо ви подорожуєте з дитиною, що вже ходить, обов'язково беріть дезінфікуючі засоби для обробки ран, наприклад, розчин йоду.

Пам'ятайте, щоб уникнути перегріву і сонячних опіків, на пляжі не можна залишатися з 11 до 17 годин. Для малюка обов'язково брати парасольку. Дорослі спокійно можуть приймати сонячні ванни під прямими променями, а для маленької дитини дуже важливо створити тінь. Напої на пляжі не можна давати з холодильника, краще почекати, поки вони нагріються.

Обов'язковий аксесуар на пляжі - сонцезахисний крем з фактором не нижче spf 50 для самих маленьких, дітей зі світлою шкірою. Засіб із фактором spf 30 підходить дітям старше 6 років, а також малюкам зі смаглявою шкірою. При виборі сонцезахисного крему звертайте увагу на склад - бажано, щоб у ньому було поменше хімічних компонентів. Засіб не повинен містити парабенів, спирту, фталатів, триклозану.

Базовий гардероб дитини на відпочинок і важливі аксесуари

Якщо ви відправляєтеся на морський курорт, багато одягу з собою брати не потрібно. Головне пам'ятати правило, що натільної білизни потрібно брати з запасом, адже не завжди є можливість швидко випрати одяг. Збирайте багаж таким чином, щоб у малюка було по два комплекти одягу - для пляжу і прогулянок. Також окремо відкладіть кілька комплектів для номера.

Перше, що потрібно покласти у валізу - кілька панамок або кепок, легкі футболки або сорочки з бавовни, льону. Ці тканини добре охолоджують, створюють перешкоду палючим променям.

Якою має бути одяг для відпочинку поза пляжем: футболки (з закритими плечима, адже шкіра тут легко може обгоріти під час прогулянок) або теніски, шорти, легінси, сарафани, пісочники або набори з футболки і шортиків. Шортів і шкарпеток бажано брати з великим запасом. Для вечірніх прогулянок обов'язково захопіть вітровку або толстовку, адже на морі іноді бувають холодні вечори. Не забудьте скласти у валізу запасну пару взуття, адже раптово може піти дощ.

На пляжі знадобляться - панамка або кепка, зручні сандалі на липучках, плавки або купальний костюм, дитячий рюкзак, рушник з капюшоном, легкий халатик. Для малюка старше року варто підібрати сонцезахисні окуляри.

Детально розглядаючи питання «Відпустка з немовлям, що потрібно взяти?», не забуватимемо і про безпеку на воді. Бажано заздалегідь купити і скласти у валізу засоби для плавання для малюка. Надувний круг, подушка, матрац, жилет або нарукавники на курорті обійдуться вам в 2-3 рази дорожче, тому варто продумати список покупок заздалегідь, перед відпусткою.

Додатково заощадити можна, якщо привезти свої іграшки - формочки для пасок, піщаних замків, лопатки. Не обійтися на пляжі без надувного м'яча, з яким можна весело грати в активні ігри. Бажано взяти з собою надувний басейн, на випадок поганої погоди і сильних хвиль.

Засоби гігієни - для малюків обов'язково беріть запас підгузків, хоча б на період дороги. Навряд чи у вас вийде знайти підгузки на станції, але якщо і вам пощастить, то коштувати вони будуть набагато дорожче. Діткам, які вже не ходять в підгузках, обов'язково взяти з собою дорожній горщик. Малюки до п'яти років не повинні користуватися громадськими туалетами в транспорті, адже це незручно і негігієнічно.

Що взяти в дорогу?

Неважливо, подорожуєте ви автобусом, машиною, поїздом або літаком, важливо скласти речі, які будуть поруч з вами всю дорогу. В цю сумку потрібно скласти всі предмети першої необхідності - підгузки, непромокальні гігієнічні пелюшки, дорожній горщик, засоби гігієни, вологі і сухі серветки, дезінфікуючий засіб. Якщо малюк на штучному вигодовуванні, починає пробувати прикорм, в сумку покладіть запас молочної суміші, харчування на час дороги. Також в ручній поклажі повинен бути запасний комплект одягу для дитини і мами, іграшки. До ручної поклажі при авіаперельотах відносяться легка коляска-тростинка, слінг, кенгуру або перенесення.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені