(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Гігієна новонароджених дівчаток - основні правила
Липень 29, 2019

Гігієна новонароджених дівчаток - основні правила

Автор:

Базові правила гігієни дівчаток

Кожна жінка, ще задовго до народження дитини, прочитала не одну книгу, переглянула корисні відео по догляду за немовлям. Одначе, коли малюк народжується, батьки стикаються з новим для них досвідом, іноді губляться. Особливо багато питань виникає у мам дівчаток, гігієна яких виконується за суворими правилами. Оскільки статеві органи маляток більш відкриті, їх потрібно частіше підмивати, ретельніше стежити за чистотою.

Підмивання є основою гігієни, тому кожну маму хвилює питання: як правильно підмивати дівчинку? Робити це потрібно під проточною водою, після кожної дефекації і тільки по напрямку від лобка до попи. Після сечовипускання можна обмежитися спеціальними вологими серветками, без агресивних добавок і спирту.

Не варто зловживати підмиваннями, особливо, з використанням мила. На слизових оболонках мешкає багато корисних бактерій, які можна вимити, якщо підмивати дівчинку занадто часто. Намагаючись підтримувати ідеальну чистоту статевих органів, можна збільшити ризик запалень. Підмивати маляток із милом потрібно дуже акуратно, використовуючи засіб, призначений тільки для інтимної гігієни немовлят, та й то, в невеликій кількості. Найчастіша причина запалення піхви у дівчаток-немовлят - мило, яке залишилося на слизовій.

Більшість мам вважають, що у дівчаток не повинно бути ніяких виділень з піхви. Насправді, це не так - між малими та великими статевими губами іноді можна помітити білуватий наліт. Це смегма – виділення сальних залоз і відмерлого епітелію. Видалити смегму можна дитячим маслом і ватною паличкою або диском.

Іноді у новонароджених дівчаток можуть спостерігатися червоні виділення. Це також є нормою, оскільки в організмі дівчинки ще багато маминих, жіночих, гормонів. Просто частіше міняйте підгузки і стежте за чистотою цієї зони, через кілька днів усе нормалізується.

Якщо ви помітили почервоніння в області статевих органів – перевірте температурний режим. Якщо температура вище 24 градусів, малятку просто жарко. Частіше робіть провітрювання, залишайте немовляти без підгузка, щоби шкіра дихала. Зняти набряк і попрілості допомагають настої трав з антисептичним ефектом: ромашка, череда, шавлія. Але і зловживати підмиваннями в травах не варто, оскільки ромашка пересушує шкіру.

Особливості повсякденного догляду

Всупереч популярній думці, що підгузки можуть спровокувати проблеми з репродуктивною системою дівчаток у майбутньому, вони користуються попитом. Це не більше ніж міф, оскільки носіння підгузків ніяк не впливає на репродуктивну систему, яка формується, приблизно, з 12 років. Те ж стосується і раннього висаджування, постановки на ніжки дівчаток, яке, нібито, може спровокувати загин матки. Статеві органи ще занадто малі, тому стояння на ніжках, сидіння ніяк на них не вплине.

До речі, якщо вас цікавлять правила гігієни новонароджених дівчаток і використання підгузків, ось цікавий факт. Після появи цих засобів гігієни на ринку, статистика інфекційних захворювань статевої сфери у дівчаток-немовлят відчутно знизилася. Так що, носіння підгузків позначається на здоров'ї, зокрема, статевій сфері, тільки позитивно.

Купання - перший місяць після народження деякі педіатри рекомендують купати малюка в кип'яченій воді. Це не обов'язкова вимога, якщо вам не дозволяє час, ви можете купати дитину в звичайній воді, звичайно, за умови, що вона відповідає санітарно-гігієнічним нормам.

Важлива порада: після підмивання залиште дівчинку на 10-15 хвилин без підгузка. Повітряні ванни корисні для шкіри, загартовують немовля, скорочують вірогідність розвитку попрілостей.

Часто мами цікавляться: як часто мити дитину з милом? Навіть якщо ви користуєтеся спеціальним дитячим милом, без запаху і агресивних добавок, використовувати його можна 2-3 рази в тиждень. Мити маля з милом частіше не варто, щоби не пересушити ніжну дитячу шкіру. Купати малюків потрібно кожен день, адже купання - це не тільки гігієнічна процедура. У воді малюки розслабляються, додатково втрачають енергію, солодко засинають. Після шести місяців дозволяється купати дітей через день, якщо звичайно, ваше чадо не буде протестувати проти такого режиму.

Тепло і загартовування. Педіатри наполягають, щоби в літній період діти ходили вдома босоніж - це корисно для всього організму. Але сидіти дівчаткам на прохолодній підлозі не варто навіть улітку, це може спровокувати запалення.

Незважаючи на популярність підгузків, багато мам цікавляться: як сповивати дівчинку? Протягом останніх десятиліть педіатри та неонатологи рекомендують використовувати вільне сповивання. При такому способі ручки малюка залишаються вільними, сповивають тільки ніжки, при цьому, залишається достатньо простору, щоб дитина могла ними ворушити. Бажано купити кілька тонких, муслінових, бавовняних, і теплих, баєвих пелюшок, які ви зможете використовувати для сповивання, аби постелити в ліжечко, візочок.

Альтернатива сповиванню - пелюшка-кокон на липучці. Усередині такого кокона малюк почуває себе комфортно і безпечно, оскільки він нагадує теплий, затишний мамин животик. Флісовий відворот дозволяє використовувати кокон у холодну пору року. Зручна застібка максимально спрощує сповивання і фіксацію пелюшки.

Розглядаючи питання гігієни, не можна обійти увагою такий фізіологічний феномен, як синехії. Це часткове або повне зрощення малих статевих губ. Зазвичай, це відбувається після шести місяців, унаслідок нестачі гормону естрогену. Спровокувати синехії може неправильна або занадто старанна гігієна статевих органів, алергічні реакції на мило, гелі, присипки. Якщо синехії не супроводжуються іншими симптомами, не порушують відтік сечі, ніякого втручання вони не вимагають, це явище пройде, коли нормалізується гормональний баланс. При виділеннях, почервонінні, погіршенні сечовипускання, дитячий гінеколог, після ретельного огляду, може призначити мазі на гормональній основі.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені