(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Ігри з дитиною від 6 до 9 місяців
Липень 27, 2019

Ігри з дитиною від 6 до 9 місяців

Автор:

Особливості ігрового процесу дитини в 6-9 місяців

Починаючи з шести місяців, дитина активно перетворюється з нетямущого немовляти на повноцінну маленьку людину. Ще недавно малюк тільки лежав і намагався сісти, а зараз він активно перевертається, повзає, може сидіти без підтримки, намагається вставати. Якщо малюка підтримувати під груди, він буде переступати ніжками - це явна ознака того, що дитина намагається зробити перший крок.

Встають у опори всі діти по-різному - хтось у 5 місяців, хтось у 7 або 8 місяців. Головне більше активно грати з дитиною, всебічно розвивати її, частіше бувати на свіжому повітрі. Звичайно, бувають винятки, коли малюкові потрібна допомога фахівця, додаткові сеанси масажу. Якщо в 8-9 місяців дитина ще не сидить самостійно, краще пройти комплексне обстеження, відвідати невролога, ортопеда.

Більшість дітей у вісім місяців відмінно повзають, добре сидять без підтримки, можуть самі встати з положення лежачи і самостійно лягти. З моменту, коли маля сіло, воно намагається стати біля опори, тому обов'язково опускайте дно ліжечка, щоб виключити неприємні інциденти. Якщо бортики ліжечка занадто низькі, намагаючись встати, малюк може випасти.

У вісім місяців рухи малюка стають все більш усвідомленими і цілеспрямованими, він уже може перекладати іграшку з однієї руки в іншу, намагається плескати в долоні. У дев'ять місяців дітки вже здатні збирати дрібні предмети, діставати їх із коробки. Не втрачайте можливості потренувати маленькі пальчики - масажуйте долоньки і пальці, грайте з дитиною в сороку-ворону. Ця мила потішка не тільки розвиває мову, адже дитина запам'ятовує слова, назви, а й тренує дрібну моторику.

Логопеди і психологи неодноразово підтверджують, що мовленнєві навички пов'язані саме з дрібною моторикою. Суть полягає в тому, що мовні центри мозку малюка формуються під впливом імпульсів, які надходять від пальців рук. Тому, чим більше малюк буде грати з дрібними предметами, тим краще.

Корисні іграшки для дитини від 6 місяців - це не тільки різноманітні брязкальця, але і більш функціональні вироби. Наприклад, ви можете вибрати для чада іграшки-підвіски, в яких поєднуються різнофактурні матеріали, дзеркальце, брязкальце, пищалка. Така іграшка відмінно розвиває всі почуття - слух, зір, моторику, тактильні відчуття.

У віці 6-9 місяців можна пропонувати малюкові перші м'які іграшки - плюшевих звірят, м'яконабивних ляльок. Такі іграшки також є багатофункціональними: перебираючи шерсть або дрібні деталі, діти тренують дрібну моторику, а мама вчить назви частин тіла. Адже на ляльці набагато простіше показувати, де знаходяться очі, носик, ротик, вушка, ручки і ніжки. Якщо ви не знаєте, як вибрати іграшки в 6 місяців, варто пам'ятати, що в такому віці немає потреби купувати великих і громіздких плюшевих ведмедів. Краще вибирайте невеликих ляльок, з якими малюк може спати, гратися, легко тримати річ у двох руках.

Прості розвиваючі ігри в півроку

Сама елементарна іграшка, яку дарують всі родичі - пірамідка, з якою малюки грають уже в 5-6 місяців, а точніше, коли починають сидіти. Спочатку дитина тільки знімає кільця, розкидаючи їх навколо, а батьки надягають їх назад на стрижень. Обов'язково важливо коментувати кожну дію: «Ось ми зняли колечко, ось зняли ще одне, не залишилося більше колечок». Ігри з кільцями пірамідки допомагають навчити малюка розрізняти кольори, форми (від великого до малого), розвинути навички спритності, дрібну моторику.

Починаючи з 7-8 місяців діти починають активно досліджувати все навколо - розстібати підгузок, намагатися розстебнути липучку на взутті. Якщо вас це дратує, запропонуйте альтернативу. На прогулянці можна видати малюкові упаковку вологих серветок - діти дуже люблять відривати клапан і витягувати серветки. Звичайно, з боку це виглядає як баловство, але так малюк активно тренує маленькі ручки. Видайте дитині сумку або одяг із застібками-липучками - ігри з ними відволікають, допомагають виробити концентрацію, увагу. Поки малюк зайнятий, у мами є кілька хвилин вільного часу.

Для розвитку дрібної моторики можна використовувати будь-які можливості - стукати пальчиками по клавішах іграшкового піаніно, витискати від води хустинку або шкарпетка, знімати шкарпетки з ніжки.

Батьки зі стажем відмінно знають, що найцікавіші та супер круті іграшки швидко набридають діткам, та в ігровий процес залучаються всі прості речі. Тому улюблене місце дітей - кухня, адже тут можна знайти каструлі і кришки до них, дерев'яні ложки, лопатки. Не забороняйте грати на кухні, просто сховайте на дальню полицю всі небезпечні предмети, крупи, які малюк може розсипати. Виділіть декілька коробочок, в які можна насипати горох, квасоля, на нижні полиці поставте посуд, який не можна розбити.

Ви здивуєтеся, скільки задоволення приносять дітям ігри з самими звичайними мисками, каструлями, кришками. Також корисні для малюка губки для миття посуду (чисті, звичайно ж). Спочатку малюк буде просто стискати їх пальцями, відчуваючи нову текстуру, а ближче до року ви зможете побудувати разом вежу або доріжку для ляльки. Важливо: стежте, аби малюк не відкусив шматок губки, особливо в період прорізування зубів.

Якщо ви не знаєте, в які ігри грати з дитиною в 6 місяців, створіть більше вільного простору в будинку, щоб у малюка було місце для вияву власної фантазії. Магазинні іграшки хороші і дуже милі, але в тому і принадність підручних побутових предметів - діти вчаться грати, відкривають для себе властивості нових предметів і матеріалів. Якими б не були красивими і корисними строкаті іграшки, але листик або шишка на вулиці, мисочка з водою, ганчірочка або губка є для малюка більш цікавими речами.

Не поспішайте купувати малюкові багато іграшок, в надії, що він буде гратися з ними. У такому ранньому віці дітки ще не вміють грати самостійно, їх потрібно навчати цьому. До того ж, велика кількість яскравих іграшок притупляє увагу, дитина не знає, за що хапатися, тому не може довго гратися в такий плутанині. Краще підібрати кілька якісних іграшок, що розвивають різні органи чуття, проводити з чадом достатньо часу, пропонуючи різноманітні види розваг.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені