(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як треба доглядати за дитячим одягом?
Квітень 05, 2019

Як треба доглядати за дитячим одягом?

Автор:

Як доглядати за дитячим одягом – базові правила

Правильний догляд за повзунками, кофтинками та пелюшками впливає не тільки на привабливий зовнішній вигляд малюка, але й його здоров'я. Всі речі новонародженого потрібно прати при температурі 90 градусів, з натуральним милом. Бажано прати білизну і одяг дітей до 6 місяців вручну, дитячим милом, старанно виполіскувати від залишків миючого засобу. Рекомендується полоскати дитячий одяг двічі, щоб на ньому не залишилося слідів мила чи порошку.

Сучасна індустрія пропонує великий вибір гіпоалергенних порошків, тому вибрати підходящий не надто складно. Головне, щоб у складі миючого засобу не було соди і відбілювачів, ароматів, фосфатів, сам порошок мав нейтральний запах.

Молодих мам цікавить – як часто прати дитячий одяг? Пелюшки, сорочечки новонароджених рекомендують прати щодня або частіше, у міру забруднення. Починаючи з півроку, натільний одяг можна міняти рідше, раз в два дні, звичайно, на ній немає плям. До півтора років дитячі речі перуть повністю, а не тільки брудні місця. Дитячу постільну білизну обов'язково прати раз на тиждень, бортики з ліжечка слід прати в міру забруднення, в середньому, один або два рази на місяць.

Складніше доглядати за верхнім одягом - комбінезони, куртки можуть не висохнути до наступної прогулянки. Тому, бажано мати в гардеробі по два елементи верхнього одягу. Якщо рукава і манжети на штанинах сильно брудні, можна дочекатися поки бруд висохне і губкою зчистити її.

Важливо не тільки правильно прати, але і сушити речі - в теплу пору найкраще вивішувати одяг на балкон або вулицю. Звичайно, за умови, що ви живете в чистій зоні (заміський будинок, віддаленість від жвавих вулиць). Якщо вікна квартири виходять на проспект, бульвар, краще сушити речі на заскленому балконі, на сушарці. Взимку швидко висушити речі можна на батареї, тільки стежте, щоби на ній не було іржі і бруду. Додатково, таким способом, ви зволожите повітря в квартирі.

Речі новонароджених обов'язково прасувати, одяг дітей до року гладити не обов'язково, за бажанням батьків. Речі з бавовни і льону краще гладити трохи вологими. Вовняні одягу гладять через тонку вологу тканину. Найпростіше гладити трикотажні речі - у напрямку петель.

Як видалити плями на дитячому одязі?

Плями - постійний супутник кофтинок, повзунків, тільки-но малюк починає їсти перший прикорм. Навіть якщо мама пов'язала слюнявчик, крихітка примудряється вимазати себе і все навколо. Тому питання - «Як відіпрати дитячий одяг від плям?» лишається актуальним для багатьох мам. Найкраще видаляються плями звичайним господарським милом. Можна запрати плями милом, залишити на кілька годин, а потім випрати всю річ або покласти в пральну машинку. Речі дітей трохи старшого віку можна обробляти засобом для виведення плям.

Якщо ви не хочете користуватися хімічними препаратами, але вам потрібно знати, як відіпрати плями від їжі на дитячому одязі, спробуйте такі речовини: лимонна кислота, суміш з води, соди і оцту.

Іноді забруднення залишаються на улюбленому костюмі, і ніякі чудо засоби не допомагають відчистити його. Тоді поцікавтеся як замаскувати плями на дитячому одязі. Найпростіше зробити це за допомогою ґудзичків або аплікацій. Такий декор не тільки замаскує плями, але і додасть одягу нового вигляду, порадує малюка.

На одязі плями можуть утворитися і від неправильного зберігання, наприклад, в сирому приміщенні на текстилі з'являється цвіль. Важливо: якщо на одязі багато плям, вони занадто великі, від таких речей краще позбутися. Навіть найретельніше прання не допоможе позбутися від спор цвілі, а це – не найкращий друг дитини. Видаляти цвіль доцільно, якщо вона має незначні розміри.

Може допомогти звичайні крейда та праска. Потрібно посипати плями крейдою, покласти аркуш паперу і пропрасувати 10-15 хвилин, після чого вироби випрати. Крейда - природний абсорбент, видаляє плями майже безслідно.

Також, якщо вам потрібно знати, як відіпрати цвіль з дитячого одягу, використовуйте перекис водню – поливаємо пляму розчином, чекаємо півгодини, перемо виріб.

Не завжди вдається з першого разу випрати виріб, тому мами цікавляться – як відіпрати застарілі плями на дитячому одязі? Найскладнішими вважаються плями від ягідного соку, наприклад, вишневого або чорничного. Якщо вони застарілі, впоратися з ними допоможе кашка з соди і води. Плями від какао і шоколаду допоможе прибрати лимонна кислота, лимонний сік або гліцерин. Суміш з гліцерину і нашатирю допоможе вивести плями від чаю.

Іноді, після тривалого зберігання, речі можуть покриватися жовтими плямами. Особливо це явище засмучує мам, які очікують другу дитину – адже речі первістка могли пригодитися для другого малюка.

Видалити жовті плями можна, для цього використовують відбілювач без хлору, до нього потрібно додати пару столових ложок рослинного масла, чверть склянки порошку, кілька ложок плямовивідника. Суміш потрібно залити п'ятьма літрами окропу, розмішати дерев'яною лопаткою і покласти туди речі. Якщо забруднення дуже стійкі, залиште одяг на добу, потім виперіть і прополощіть.

Вам цікаво, як вивести жовті плями на дитячому одязі, зокрема, на манжетах і комірі? Їх можна вивести сумішшю з горілки і теплого гліцерину. Цим складом змочити губку і промокнути брудні місця, після цього випрати звичайним способом.

Аби речі надовше залишилися привабними, потрібно правильно їх зберігати. Обов'язково випрати, добре висушити, скласти в пакети, за допомогою пилососа витягнути з них повітря – це заощадить місце в шафі. Якщо ви будете зберігати речі з добавкою вовняного волокна, додатково упакуйте їх у чохли, щоби не завелася міль. Не найкраще місце для зберігання - балкон, оскільки під впливом сонячних променів, речі швидко пожовтіють і вицвітуть. Не зберігайте речі брудними - так вони швидко втратять свій вигляд і форму, до того ж, на брудній тканини швидко розмножуються бактерії, що негативно впливає на загальний вигляд текстилю.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені