(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як потрібно правильно зберігати дитяче харчування?
Квітень 05, 2019

Як потрібно правильно зберігати дитяче харчування?

Автор:

Як зберігати дитяче харчування - основні правила

Правильне зберігання харчування, магазинного або домашнього, це найважливіший аспект, від якого залежить здоров'я дитини. Коли мами цікавляться «Як правильно зберігати дитяче харчування?», мова йде про сухі суміші. Під час введення прикорму, потрібно вивчити, чи можна дитяче харчування зберігати в холодильнику, скільки можуть зберігатися готові каші.

Дитячі суміші допомагають багатьом мамам, яким, з певних причин, не вдалося налагодити грудне вигодовування. На відміну від грудного молока, яке є ідеальним за складом і температурою, стерильним, у готову дитячу суміш можуть потрапити бактерії. Уникнути цього і допомагають правила зберігання, порушувати які вкрай небажано. Однаково важливо знати, як зберігати сухе дитяче харчування і розведене.

Завжди уважно читайте маркування та інструкції - виробники вказують термін зберігання на упаковці. Більшість виробників випускають суміші в жерстяних, непрозорих банках, з герметично закритими кришками. Часто продукція продається в картонній упаковці з шаром фольги - такі суміші трохи дешевші. Сухі суміші в жерстяній або скляній тарі можна використовувати протягом усього терміну зберігання. Але як зберігати відкрите дитяче харчування в картонній упаковці? Багато мам просто защипують край відкритої упаковки прищіпкою. Робити так небажано, адже в суміш потрапляють бактерії, також туди можуть проникнути личинки різних шкідників. Найкраще, відразу після відкриття упаковки, пересипати суміш у скляну чи бляшану тару, підібрати кришку, що щільно закручується.

В середньому, термін зберігання відкритої суміші становить три тижні. Це оптимальний період, після закінчення якого суміш вважається зіпсованою. Адже при контакті з повітрям, вітаміни і корисні елементи розпадаються, тому суміш не являє ніякої цінності після закінчення терміну придатності.

Дитячу суміш, розведену молоком або водою, якщо малюк не доїв її, зберігати не можна -вся порція виливається в раковину. У теплому середовищі активно розмножуються бактерії, тому така суміш просто небезпечна при повторному використанні. Часто мами беруть готове дитяче харчування з собою. В такому випадку, дитяча суміш, у стерильній ємності, може зберігатися не більше 3 годин, при температурі до +24 градусів.

Багатьох мам, які часто подорожують з малюком, цікавить – як зберігати дитяче харчування теплим? Можна обгорнути пляшку в кілька шарів пергаментного паперу або фольги. Другий варіант: розвести суміш більш гарячою водою, і почекати поки вона охолоне до прийнятної температури. Оптимальним варіантом вважається сумка-термос для пляшечок. У таку сумку можна покласти термос із гарячою водою і суху суміш, щоби приготувати свіже харчування для дитини.

Чи потрібно дитяче харчування зберігати в холодильнику?

Якщо з дитячою сумішшю все, більш-менш, зрозуміло, то як бути з готовими пюре, кашами? Більшість виробників указують терміни зберігання закритої і відкритої продукції, окремо для каш і пюре. Цих рекомендацій бажано дотримуватися.

Нерозкриті упаковки дитячого харчування важливо зберігати в сухому, прохолодному місці. Тому холодильник для цієї мети цілком підходить. Але це правило не поширюється на відкриті упаковки з кашею - в холодильнику вони зволожуються і швидко зіпсуються. Це легко виявити – в суміші з'являться грудочки. Таку кашу вже не можна використовувати, принаймні, для годування малюка. Головний ворог усіх сухих каш, сумішей це волога, тому завжди набирайте порцію для розведення сухої ложечкою. Якщо на упаковці немає точних даних про терміни зберігання розкритої упаковки, краще не використовувати вміст через 3 тижні після відкриття. Так ви точно забезпечите дитину від харчового отруєння або алергічної реакції.

Відповідаючи на питання «Дитяче харчування як зберігати розведеним?», якщо мова йде про каші, відповідь буде проста - не більше 1-2 годин. За умови, що ви відклали частину порції сухої ложкою. Головне пам'ятати основне правило: будь-яка їжа, з якою контактувала ложка, не підлягає тривалому зберіганню.

Як зберігати дитяче харчування в баночках?

При введенні першого прикорму, багато мам використовують баночні пюре - овочеві та м'ясні. Важливо пам'ятати, що відкрита баночка м'ясного пюре може зберігатися в холодильнику не більше доби. Не годуйте малюка з баночки - перекладіть порцію в суху тарілочку, обов'язково підігрійте.

Закриті баночки можна зберігати навіть при кімнатній температурі, згідно з термінами, вказаними виробником. Звичайно ж, варто прибрати баночки подалі від вікон, аби на них не падали прямі сонячні промені. Якщо ви купуєте пюре в металевих упаковках, після відкриття одразу ж перекладіть продукт в чисту скляну тару.

Часто пюре випускається в м'яких упаковках, так званих, дой-паках. Цей варіант тари нітрохи не поступається скляним, в них продукт зберігає свої властивості, до того ж, упаковка не пропускає сонячне світло. Зберігати пюре в м'якій упаковці потрібно за тими ж правилами, що і баночне.

Каші, пюре, приготовані в домашніх умовах, можна зберігати в холодильнику не більше 1-2 діб. Це правило діє за умови, що потрібну кількість каші, пюре ви відклали чистою ложкою, а залишки прибрали в холодильник. Продукт, в який ви занурювали ложку і годували малюка, зберігати не можна - краще викинути або ж можна з’їсти мамі.

При введенні першого прикорму мами скаржаться, що на приготування однієї порції йде багато часу, а малюк все не з'їдає. Продукти, особливо, м'ясне пюре можна заморожувати. Найкраще приготувати невеликі фрикадельки, скласти відварене і перетерте м'ясо в невеликі силіконові формочки. Потім розморозити в мікрохвильовій печі або на сковороді, з невеликим додаванням води, покласти до основної страви, каші або овочевого пюре. Такі заморожені напівфабрикати можна зберігати не більше 1-2 місяців.

При дотриманні всіх правил приготування та зберігання дитячого харчування, ваш малюк буде відчувати себе відмінно.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені