(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як відсвяткувати день народження дитини?
Серпень 25, 2021

Як відсвяткувати день народження дитини?

Автор:
Варто батькам визначитися, де відзначити дитяче свято, як піде ряд інших проблем: наряд, розваги, меню та інші організаційні питання. У метушні можна запросто прогавити що-небудь важливе, та й метушня часом викликає далеко не найприємніші емоції, змушує добряче похвилюватися. Щоб із задоволенням відзначити особливий день в житті малюка, приділіть належну увагу підготовці до заходу і заздалегідь сплануйте дозвілля: від списку запрошених до домінуючих відтінків в декорі.

Як організувати дитяче свято: 5 простих порад

Де б ви не вирішили провести святкування, відзначте про себе кілька ключових моментів:
  1. Гості. Зовсім маленьких крихіток важко заманити в ігри, та й надто велика кількість людей може їх налякати. Для малюків краще збирати трохи гостей. Дітям від 4 років легше організувати вузьке коло запрошених: в оточенні близьких друзів вони будуть відчувати себе комфортно і максимально розкуто. У такому випадку для них варто виділити окреме приміщення або куточок у дворі.
  2. Темперамент дитини. Не всі діти відчувають себе комфортно в натовпі. Якщо ваш малюк скромний і сором'язливий, можливо, найкращим святом для нього буде проведення часу в колі найближчих друзів або сім'ї. Активним малюкам можна влаштувати свято в розважальному комплексі з активностями.
  3. Тривалість свята. Маленьким дітям віком до 4 років досить буде і двох годин веселощів. У 5-7 років час можна продовжити до трьох-чотирьох годин. Як варіант можна призначити дітям і дорослим різний час, тоді ви приділите увагу кожної категорії гостей.
  4. Тематика. Дозвольте задати настрій свята винуватцю урочистості. Тематика повинна бути цікавою імениннику і його гостям, відповідати віку і не суперечити нормам естетики. Лякаючий декор в стилі «Сімейка Адамс» краще приберегти до Хеллоуїна.
  5. Час на організацію. Чим раніше ви приступите до планування, тим краще. Подбайте про бронювання майданчика, якщо він необхідний, продумайте інтерактив, купіть все для розваг: іграшки для дітей, сувеніри переможцям конкурсів, святкові ковпаки і декор. Якщо дозволяє бюджет, найміть фотографа, який збереже на плівці кращі моменти свята. Подбайте про запрошення і заздалегідь вручіть їх друзям іменинника. Не забудьте скласти плейлист, щоб на фоні звучала приємна легка музика. Збираючи маленьких гостей, обзаведіться контактами їх батьків і заздалегідь поцікавтеся про те, чи немає у кого-то із запрошених алергії на продукти з меню.
Добре буде і накидати сценарій урочистості: зустріч і розміщення гостей, розваги за столом, конкурси після перекусу, завершення вечора. Дуже добре, якщо у свята буде кульмінація - прихід аніматорів або поява торта з феєрверком. В кінці вручіть кожному запрошеному невеликий подарунок на пам'ять. Це може бути брелок, іграшка, солодощі або річ, що асоціюється з тематикою зустрічі.

Дитяче свято вдома

Цей формат підходить для невеликого і камерного заходу. Часто його вибирають батьки однорічних малюків, ще не звикли до шуму і великій кількості людей. Так дитина залишається в комфортній для неї обстановці, а мами не турбуються про зміну графіка: щоб іменинник набрався сил, досить перенести  його в ліжечко.
 
Вдома найбільш доречний ненав'язливий, нейтральний декор в пастельних відтінках. Дуже добре, якщо він гармонує з тонами кімнати, в якій знаходяться гості. Подбайте про оздоблення столу: виберіть красиві серветки, розставте квіти. В якості декору використовуйте повітряні кулі, гірлянди, колажі з фотографіями іменинника.
 
Продумуючи конкурси, враховуйте кількість гостей і розміри приміщення. Зробіть акцент на спокійних іграх: малюкам 2-3 років можна дати помалювати, надати ляльок і машинки. Старші діти можуть пограти в настільні ігри.

Дитяче свято на природі

Ідеальний варіант для теплої пори року. Батькам не доводиться вирішувати проблему з розміщенням гостей в тісній квартирі, а дітлахи завжди залишаються на перед очима. Прикраси на день народження дитини на природі вибирають ті ж, що і для будинку: кульки, гірлянди, піньяти, фотозони. Розмір декору в цьому випадку може бути більше. Красиво виглядають величезні паперові помпони, банери або плакати. Відмінна ідея - організувати кенді-бар з домашнім печивом, цукерками, мафінами, фруктами, пиріжками, круасанами з ягідної або шоколадною начинкою. Обов'язково купіть запас напоїв: на природі діти активніше рухаються, а тому частіше вгамовують спрагу. Альтернативою шкідливим газованим напоям стануть морси, компоти, фреші. Щоб заощадити час і сили, купіть набір посуду для дітей. Він може збігатися з тематикою свята або просто красиво і нарядно виглядати.
 
Продумуючи розважальну програму, чергуйте рухливі ігри зі спокійними. Можна виділити окрему зону для малювання та пускання мильних бульбашок, спорудити місце відпочинку з м'якими подушками і покривалами або з ким-небудь з дорослих приготувати смачний зефір на вогні.

Дитяче свято в закладі

Такий варіант проведення святкування більше підходить для діток старше 4 років. Батькам можна не думати про те, як прикрасити дитяче свято, встигнути підготувати приміщення до приходу гостей, чим розважати малечу і коли подавати страви. Вибір закладу залишається за батьками:
  • Кафе, що спеціалізується на подібних заходах.
  • Ігрові центри з аніматорами та розвагами на будь-який смак.
  • Дитячі заклади з майстер-класами з приготування солодощів, піци, морозива або шоколаду. Корисний і захоплююче дозвілля оцінять старші діти.
У цьому випадку варто подбати про розвезення: можна попросити близьких підвезти гостей на особистому автомобілі або найняти мікроавтобус з водієм.
 
Пам'ятайте: не потрібно прагнути до ідеалу і намагатися все контролювати. Краще дозвілля те, під час якого всім весело і комфортно, навколо панує дружня атмосфера, а на обличчях малюків і батьків сяють радісні посмішки.
 

 

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені