(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Готуємося до холодів: як підібрати одяг для немовляти на осінь
Липень 26, 2021

Готуємося до холодів: як підібрати одяг для немовляти на осінь

Автор:

Більшість матусь, розмірковуючи, який одяг потрібен новонародженому восени, відчувають себе розгублено. Влітку чи взимку температура відносно стабільна і не дивує різкою зміною погодних умов. Від міжсезоння ж можна очікувати будь-чого: і снігу, і спеку, і поривчастий вітер, і проливний дощ. Одягнувшись не по погоді самі, ми можемо лише посміятися над своєю неуважністю і пообіцяти надалі цікавитися прогнозом. Якщо ж справа заходить про одяг для немовляти, ми намагаємося максимально відповідально ставитися до його гардеробу і робити все можливе, щоб малюк відчував себе комфортно.

Як правильно складати дитячий гардероб в міжсезоння

Терморегуляція у дорослих і дітей відрізняється. Процес теплопродукції у малюків відбувається за рахунок бурого жиру. Він окислюється і виділяє тепло через поверхню шкіри. Коли на вулиці холодно, цей процес прискорюється, повітря швидше охолоджує тіло, і малюк починає мерзнути. Стежити за комфортом немовляти важко ще й тому, що дітям не властиве потовиділення і тремтіння, що виникає при скороченні м'язів. В цьому випадку необхідно уважно спостерігати за поведінкою малюка і не допускати переохолодження або перегріву.
 
Для того щоб прогулянки на свіжому повітрі з малятком були в радість, враховуйте наступні нюанси:
  • Кількість жирового шару, що захищає від переохолодження, починає збільшуватися з другого місяця життя. З цієї причини немовля потрібно вкутувати набагато сильніше, ніж шестимісячну дитину.
  • Потові залози починають працювати тільки з трирічного віку, тому ризик перегріву у маленьких дітей також дуже високий.
  • Пам'ятайте, що під час прогулянок ви ходите, махаете руками і працюєте м'язами більше, ніж новонароджений, який лежить в колясці. Для батьків, які сумніваються в тому, чи правильно вони підібрали для дитини вбрання, є універсальне правило: на крихітці повинно бути стільки ж одягу, що і на вас, плюс один шар.
  • Існує ще один спосіб перевірити, як відчуває себе чадо. Прохолодний ніс свідчить про те, що ви одяглися недостатньо тепло, а гаряча шкіра на шиї ознака того, що один шар одягу зайвий.
  • Обирайте простий одяг без внутрішніх швів і з натуральних тканин. Вона дозволить шкірі дихати, не викличе алергії і подразнень.
Хочемо заспокоїти молодих матусь і сказати, що все приходить з досвідом. Прислухаючись до наших порад і проводячи з немовлям все більше часу, ви зможете інтуїтивно розуміти, як одягати дитину по погоді. Будьте уважні і терплячі, і вам все вдасться. А поки ми постараємося полегшити ваш побут і поділимося декількома перевіреними шпаргалками, якими користуються досвідчені батьки.

Які речі знадобляться для виписки з пологового будинку

Восени погода вельми неоднозначна, і для поїздки з лікарні додому краще відкласти два варіанти одягу: на випадок потепління і, якщо нагряне похолодання. При будь-якому розкладі вам знадобляться повзунки і розпашонки. Якщо на вулиці висока температура, можна обійтися легким комбінезончиком. Для прохолодної погоди або глибокої осені краще обрати утеплений варіант з сентипоном або спеціальний конверт для виписки. Не забудьте також про утеплення у вигляді шапочки або шкарпеток.
У пологовому будинку вам знадобляться:
  • Пара повзунків;
  • 4-5 сорочечок;
  • Пару розпашонок;
  • 2 шапочки і чепчик;
  • Кілька пар шкарпеток;
  • Рукавиці-царапки.

Одяг для новонародженого восени

Гардероб для самих маленьких повинен бути простим і нехитрим. Чим практичніше він буде, тим легше пройде чергове переодягання. Також не варто купувати занадто багато речей: в перші місяці життя немовляти стрімко ростуть, і висока ймовірність, що ви просто не встигнете «вигуляти» всі наряди.
Орієнтовний список наведемо нижче:
  • Кілька боді з натуральних, м'яких тканин.
  • Конверт для сну в колясці.
  • 7 розпашонок різної щільності.
  • 5 пар шкарпеток і стільки ж повзунків.
  • Дитячі комплекти одягу або комбінезон в кількості 4-6 штук.
  • 2 теплі шапочки і 2 чепчики для сну.
  • Зимовий конверт для другої половини осені або легкий утеплений варіант на початок сезону.
Вибирайте вироби, які добре будуть між собою поєднуватися. У перші місяці життя ви будете більше часу проводити вдома, тому краще ставити в пріоритет практичність. Перший вихід на вулицю - подія особлива і вимагає ретельної підготовки. Як краще підійти до цього питання, розглянемо далі.

Як одягнути немовля на першу прогулянку восени

В цьому випадку краще орієнтуватися на температуру за вікном:
  • На початку сезону, коли земля ще прогріта, а сонце пестить нас м'якими променями, досить обійтися бавовняним боді і флісовим комбінезоном. Одягніть також носочки і чепчик.
  • Коли показник термометра стоїть на позначці + 10 ... + 15 градусів, до вбрання вище слід додати конверт або утеплений комбінезон, а шапочку змінити на демісезонну.
  • Прохолодні +5 градусів краще зустріти в пледі, теплому головному уборі і в'язаних шкарпетках.
  • При нульовій температурі настає час зимових комбінезонів і теплих конвертів в колясці.

Осінній гардероб для 6-місячного малюка

Одяг для крихт постарше приблизно той же, що і для новонароджених, за винятком деяких нюансів. У півроку діти стають більш активні, вчаться пізнавати світ, починають повзати. Одяг для дитини 6 місяців на осінь мусить добре зігрівати, але не сковувати рухів. Краще брати повзунки на лямках і приміряти перше взуття з хутром.

Одяг на осінь для однорічної дитини

У цьому віці малюк стає ще активнішим і непосидючим. Замість боді і комбінезонів краще брати роздільні комплекти: кофтинки, штанці, куртки і практикувати багатошарові наряди. В якості нижньої білизни можна використовувати футболки або гольфики з довгим рукавом. На теплу осінь багато матусь віддають перевагу дитячим модним жилетам.
Щоб легко, швидко, якісно сформувати дитині базовий осінній гардероб за доступною ціною, звертайтеся в інтернет-магазин Berni. Ми пропонуємо товар високої якості, який цінують і мами, і їхні малюки.
 
 

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені