(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як правильно прати дитячий текстиль?
Червень 01, 2019

Як правильно прати дитячий текстиль?

Автор:

Як правильно прати дитячий текстиль

Організм новонароджених чутливий до будь-яких зовнішніх впливів. Імунна система ще повністю не сформована, тому важливо захистити дитину від впливу агресивних чинників. Перші місяці життя мами повинні знати, як прати одяг новонароджених, щоб не нашкодити малюкові.

Дитинча одягають у перший одяг ще в пологовому будинку, тому його потрібно попередньо підготувати. Не варто відкладати покупку боді, чоловічків на останній тиждень вагітності, адже вам потрібно ще випрати і пропрасувати всі ці речі. Все, що ви плануєте брати з собою в пологовий будинок обов'язково потрібно прати нейтральними засобами, без вмісту ПАР і синтетичних ароматизаторів. Також речі важливо пропрасувати з двох сторін, щоби знищити патогенні мікроби. Прасувати пелюшки і одяг новонародженого рекомендується до 2-3 місяців.

Багато мам не знають, чим краще прати одяг новонароджених. Перший засіб, якийи можна використовувати для цієї мети - звичайне господарське або дитяче мило. Тільки дуже важливо ретельно прополоскати одяг, щоби видалити з волокон залишки кошти для прання. Дитяче мило добре підходить для прання дитячих речей - воно відмінно дезінфікує, вбиває патогенних бактерій, робить тканину м'якше. До речі, ось іще одна причина обов'язкового прання дитячого текстилю: пом'якшити тканину, щоб вона не натирала ніжну шкіру немовляти.

Для прання одягу немовлят не використовуйте звичайні порошки, в них міститься багато фосфатів, ПАР, хімічних ароматизаторів і барвників. Вибирайте нейтральні засоби, бажано з позначкою «еко», маркуванням, що цей продукт дозволено використовувати для дітей.

Якщо ви перете дитячі речі в пральній машинці, обов'язково вибирайте спеціальну програму «Одяг малюка», встановлюйте додаткове полоскання. Важливо: одяг новонароджених не можна прати разом з дорослим одягом. Ретельно стежте за цим, прибирайте з барабана дорослі речі перед пранням.

Важливі рекомендації при пранні дитячого текстилю

Мами часто цікавляться: як часто потрібно прати дитячий одяг? Від народження до шести місяців одяг змінюється щодня або частіше, якщо малюк забруднився. З шести місяців одяг, що контактує зі шкірою, можна змінювати раз на два дні. Якщо на одязі є невеликі плями, потрібно прати його цілком, а не тільки брудні місця - це правило діє до півтора років.

Крім одягу, в побуті мами є ще і пелюшки - їх часто підстеляють при зміні підгузка, вкривають дитину, використовують замість одноразових підгузків. Якщо на пелюшках є сліди сечі, їх потрібно прополоскати в холодній воді. Далі замочити вироби в мильному розчині, залишити на 15-20 хвилин. Речі дістати, добре прополоскати в теплій воді кілька разів.

Якщо на пелюшках є залишки калу, їх потрібно видалити - для цієї мети можна виділити чисту зубну щітку. Щоби прибрати плями від калу, досить обробити плями дитячим господарським милом, потерти зубною щіткою, залишити на деякий час. Потім пелюшки ретельно випрати в мильній воді, прополоскати кілька разів.

Якщо у вас немає часу прати плями на дитячому одязі відразу після їх появи, намильте забруднені ділянки і залиште в тазу. Завдяки цій маніпуляції, в подальшому ви зможете швидше прибрати плями.

Ще одне актуальне питання, яке цікавить батьків це "Постільна дитяча білизна - як часто прати"? Прати постільний текстиль рекомендується не рідше одного разу на тиждень. Якщо дитина хворіє, міняти і прати простирадла, підковдри потрібно частіше. Після покупки уважно вивчіть склад текстилю, періть його відповідно до рекомендацій виробника.

Догляд за дитячим одягом

Після шести місяців можна не дотримуватися таких жорстких правил - не прасувати кожен виріб і пелюшку, полоскати білизну тільки два рази, а не три-чотири. Як і раніше, варто прати дитячий текстиль окремо від дорослих речей, в машинці або тазику.

Найбільше запитань виникає при пранні дитячого трикотажу. Речі з еластичних, трикотажних тканин не можна сильно викручувати і терти - від цього виріб розтягується, втрачає форму, на ньому з'являється кошлатання.

Якщо ви перете делікатне тонке полотно з мереживом, використовуйте дитячий шампунь або мильну стружку, розведену у воді.

Для виведення плям не використовуйте засоби на хімічній основі. Сьогодні на ринку представлено досить порошків та гелів з позначкою «еко», на основі натуральних активних речовин. Такі засоби для виведення плям нешкідливі для дітей, не пошкоджують структуру тканин, дозволяють ліквідувати плями будь-якої складності.

Трикотажні речі не можна прати в гарячій воді, від впливу високих температур трикотаж може сісти і втратити форму, привабливий зовнішній вигляд. З цієї ж причини не варто надовго замочувати трикотажні речі.

Тканина буде м'якою і ніжною, якщо прати вироби в м'якій воді. Пом'якшити воду легко, якщо додати в пральний засіб трохи питної соди. Також важливо правильно сушити трикотаж - розкласти на чистому рушнику. Якщо вішати мокрі речі на мотузку, вони можуть розтягнутися. Більшість трикотажних речей не можна прасувати, дивіться про це інформацію на бирці.

Також важливо знати, як прати дитячий верхній одяг, щоб не зіпсувати теплий і дорогий комбінезон. Уважно вивчіть інформацію на бирці, деякі виробники вказують пріоритетним тільки ручний режим прання. Це не означає, що верхній дитячий одяг не можна прати в машинці, просто вибирайте відповідну програму. Також ви можете випрати комбінезон або куртку вручну і поставити на віджимання, на невелику кількість обертів.

Перед пранням всі застібки, блискавки, липучки потрібно затягнути, зав'язки і стрічки зняти. Якщо є знімна підкладка, її краще зняти і прати окремо. Сильно забруднені місця потрібно почистити м'якою губкою, при необхідності, можна використовувати господарське мило або засіб для виведення плям для дитячих речей.

Щоб на курточці або комбінезоні не залишилося білих слідів від порошку, краще взяти його в невеликій кількості, також можна використовувати засіб для прання у вигляді гелю чи рідини.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені