(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як вибрати першу чашку для дитини?
Квітень 30, 2019

Як вибрати першу чашку для дитини?

Автор:

Як вибрати чашку для дитини?

Думати над тим, коли і яку вибирати чашку для малюка, можна задовго до шести місяців, але до цього часу малюк активно послуговується смоктальним рефлексом. За рекомендаціями ВООЗ, малюків, які перебувають на грудному вигодовуванні, до півроку не потрібно допоювати водою. Звичайно, кожна мама вирішує сама, чи потрібно давати малюкові воду. Якщо ви даєте воду немовляті, до 6 місяців її найкраще давати з пляшечки з соскою або ложки. Але коли дитині виповнюється шість місяців, постає питання - як вибрати першу чашку для дитини?

Основний критерій – конструкція чашки. Благо, виробники пропонують широкий асортимент чашок, у таких форматах:

  • Поїльник;
  • Чашка непроливайка;
  • Навчальна поїлка;
  • Термопоїльник;
  • Чашка з соломинкою.

Пам'ятайте, скоріше за все, правильно вибрати чашку для годування дитини з першого разу не вийде. Комусь подобається пити з поїльника, що нагадує соску, а деякі дітки хочуть вже з 8-9 місяців пити зі справжніх чашок. Тільки методом проб ви зможете знайти ідеальну першу чашку. Отже, розглянемо основні різновиди посуду для пиття.

Звичайний поїльник – виготовляються з легкої і міцної пластмаси, на нього одягається силіконова кришка з носиком або трубочкою. Поїльник може бути без ручок і з ручками – такий варіант зручніший, оскільки малюкові простіше утримувати ємність в маленьких ручках. Моделі з жорсткими пластиковими кришками відмінно підходять для прогулянок, їх можна брати у дорогу.

Непроливайка - дуже зручна, її можна як завгодно кидати, перевертати, рідина не пролляється. Секрет простий: у них встановлено спеціальний клапан, що відкривається, коли малюк починає пити. Якщо пити компоти з м'якоттю, з часом клапан може забитися, але прочистити його можна спеціальною щіткою.

Поїльник з соломинкою - зручний для малюків від 8-9 місяців, які вже освоїли навик пити через трубочку.

Термопоїльник - зберігає температуру напою близько двох годин. Ефект термоса забезпечується за рахунок двох ємкостей, що вмонтовані одна в одну.

Навчальний поїльник підходить для маленьких малюків, яким складно відучитися від соски. У комплект входить кришка з м'яким носиком і соска, які можна чергувати, навчаючи малюка пити. Якщо вам потрібна чашка для дитини 6 місяців, як вибрати, цей варіант вам може підійти найкраще.

Часто мами цікавляться, з якого віку потрібно привчати пити з чашки. Оптимальним віком вважається 7-8 місяців, але якщо малюк проявляє інтерес до чашкам, ви можете навчити його пити і раніше. Додаткової рідини малюк потребує при температурі вище 38 градусів, при сильній спеці. Якщо дитина ще не навчилася пити з чашки, воду потрібно давати з ложки.

Важливо пропонувати малюкові напої, призначені йому за віком. Соки не варто пропонувати раніше шести місяців, поки шлунково-кишковий тракт ще не готовий для такого навантаження. По мірі введення прикорму, пропонуйте воду в проміжках між годуваннями, давайте овочеві і фруктові соки

Матеріали виготовлення

В якості першої чашки варто вибирати поїльник, непроливайку з міцного, екологічно безпечного пластику. В процесі навчання крихітка буде неодноразово кидати чашку на підлогу, скидати зі столу, тому вибирати ламкі матеріали нелогічно.

Виняток становить посуд з бамбукового волокна, надійного, міцного і безпечного. Якщо вам цікаво, які чашки для дітей до року вибрати, варто звернути увагу саме на бамбукові вироби. Головна перевага такого посуду – він не б'ється, навіть якщо малюк буде скидати його на підлогу з висоти. При цьому, бамбук це екологічно чистий матеріал, безпечний для навколишнього середовища. По виду бамбук може нагадувати щось середнє між щільним картоном і пластиком, на дотик він дуже приємний, тому дитині буде комфортно пити з такої чашки.

Основні переваги посуду з бамбуку:

  • Невелика вага;
  • Привабливий зовнішній вигляд;
  • Екологічна безпека;
  • Надійність і довговічність.

Чашки і набори посуду з бамбуку відмінно підходять для поїздок, пікніків, та й на прогулянці або удома така чашка буде чудовим вибором.

Скло – сучасні дитячі чашки створюються з міцного, гартованого скла, що не розбивається, але з передумовами. Якщо така чашка впаде з висоти, на кам'яну підлогу, то розколеться на шматочки з негострими кутами. Тому такі чашки варто вибрати дитині після трьох років, коли малеча вже вміє поводитися з посудом.

Якщо вам потрібна чашка для дитини до року, яку вибрати ви ще не знаєте, зверніть увагу на пластик – він може бути м'яким або твердим. М'які чашки виготовляються з харчового силікону, нешкідливого для чада, тверді – з поліпропілену.

При виборі пластикових чашок обов'язково ознайомтесь з інструкцією і складом, оскільки неякісна пластмаса при нагріванні може виділяти шкідливі речовини. До складу пластика не повинен входити бісфенол А, який накопичується в організмі, підвищуючи ризик цукрового діабету, серцевих патологій, гіперактивності. Ще один компонент, якого не повинно бути в пластиці - фталати. Ці компоненти надають посуду міцність та гнучкість, але є токсичними для організму. Фталати погано впливають на нервову, ендокринну та репродуктивну систему, печінку і нирки.

Фарфор і фаянс – екологічно безпечні матеріали, яким не страшні гаряча температура і різкі температурні скачки. Розбившись, порцелянова чашка розсипається на осколки, об які дитина не пораниться. Але така чашка достатньо важка для малюка до трьох років. Вибираючи порцелянову чашку, уважно вивчайте склад. Деякі виробники, з метою здешевлення продукції, додають у процесі виробництва меламін. Це формальдегід, небезпечний для маленького організму.

Найбільш безпечним посудом для дітей вважається бамбуковий – його неможливо розбити, в ньому немає шкідливих, токсичних речовин.

Щоби зменшити кількість падінь чашки і іншого посуду, купіть силіконовий або гумовий килимок. На ньому посуд не ковзає, отже, малюкові буде зручніше їсти, пити.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені