(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як вибрати рюкзак для маленької дитини?
Квітень 30, 2019

Як вибрати рюкзак для маленької дитини?

Автор:

Як вибрати рюкзак для малюка правильно?

Розглядаючи це важливе питання, потрібно одразу розмежувати товари. Є рюкзаки, призначені для перенесення малюків, так звані, кенгуру, і рюкзаки, в яких малюк може сам носити свої речі. Звичайно, останній варіант актуальний, коли дитині виповниться, мінімум, два роки.

Отже, розглянемо основні нюанси питання - як вибрати рюкзак кенгуру для малюка?

Головний критерій - вага дитини. Різні моделі розраховані на конкретну вагу, в діапазоні від 3 до 9-11 кілограм. Для старших діток і з великою вагою (до 20 кілограм) є спеціальні рюкзаки-кенгуру, з суцільно кроєними ременями, підкладкою зі щільної тканини або поролону. Такі моделі обов'язково оснащуються додатковим щільним поясом, що зменшує навантаження на спину батька чи матері.

Вік та розвиток - рюкзаки-кенгуру рекомендовано використовувати, коли малюк може тримати спинку, її м'язи достатньо зміцніли для цього. Для більш раннього віку існують зручні та практичні слінги, в яких малюк може перебувати в положенні напівлежачи. Оптимальним віком, коли дитину можна поміщати в рюкзак, вважається період, коли малюк сам сидить, без підтримки.

Спинка - рюкзаки для крихіток до півроку обов'язково оснащуються жорсткою спинкою і спеціальною підтримкою голови. У більш старшому віці також бажана жорстка спинка, щоби забезпечити дитині хорошу підтримку. Але мами вирішують самі, який формат спинки кращий, жорсткий або гнучкий - останній варіант іноді зручніше, оскільки дозволяє щільніше притискати малюка до себе.

Посадка - рюкзаки, в яких малюка можна поміщати обличчям до світу і до себе, зручніші і практичніші. Так ви зможете завжди повернути дитину обличчям до світу, щоби він розглядав все навколо, а якщо дитині набридне, вона почне вередувати, її легко посадити обличчям до себе.

Рюкзаки для самостійних малюків

Часто мами не знають, який саме рюкзак для дворічної дитини вибрати, і чи потрібен він загалом? Мами зі стажем впевнені, що рюкзак це дуже потрібна річ, у першу чергу, він допомагає привчити малюка до самостійності. Спершу мамі потрібно буде носити речі з собою, але поступово дитина вчиться сама відбирати свої речі, носити їх - на прогулянку, в дитячий садок, на пікніки.

Дорослішаючи, дитина намагається проявляти самостійність у всьому, тому малюкові можна з легкістю давати доручення: зібрати речі в садок, відібрати улюблені іграшки для пікніка. Такі вказівки допоможуть дитині навчитися визначати головне, розставляти пріоритети. Якщо мама чітко скаже, що потрібно вибрати тільки 4-5 іграшок, не доведеться нести з собою на дитячий майданчик всю колекцію.

Пізніше дитина навчиться правильно складати речі, аби вони не м'ялися в рюкзаку. Таким чином, подібна покупка є важливим інструментом у вихованні цінних життєвих навичок.

Тому, якщо вам цікаво, як рюкзак для маленьких дітей вибирати, варто звертати увагу на важливі дрібниці. Для самих маленьких рюкзак повинен бути легким, щоб дитині було зручно носити речі. За рекомендаціями педіатрів, дитина може носити в рюкзаку не більш 15% від маси тіла.

Більш актуальним є питання - як вибрати рюкзак для трирічної дитини, оскільки саме в такому віці малюки стають самостійними, ходять у садочок. Малюк з радістю і гордістю буде ходити в дитсадок з особистим рюкзаком, оформленим в стильному дизайні. Ось це і є основним критерієм – виріб повинен подобатися малюкові. Тому обов'язково поцікавтеся його думкою: чи подобається йому ваша майбутня покупка. Сьогодні увазі батьків представлено широкий асортимент ранців, оформлених у вигляді кумедних звіряток і казкових персонажів. Отже, складності з покупкою не буде, головне - щоби малюк схвалив ваш вибір.

Матеріал виготовлення – бажано підбирати вироби з водонепроникних тканин. Ідеальним у цьому плані вважається неопрен. Це екологічно безпечний матеріал, виготовлений з синтетичного каучуку, не промокає, стійкий до гниття, механічних пошкоджень. Неопрен дуже легкий, тому користуватися таким рюкзаком просто і зручно.

Вибирайте матеріали, які легко чистити - дитина обов'язково розіллє що-небудь, упустить рюкзак на землю. Тому поверхня такого виробу повинна легко митися і швидко сохнути. Саме тому варто вибирати рюкзаки з синтетичних, міцних і водостійких матеріалів. Оптимальними вважаються такі матеріали як нейлон і поліестер – вони водостійкі, довговічні, стійкі до механічних пошкоджень.

Коли мова йде про вибір дитячих речей, ключові критерії тут - безпека і комфорт. Тому рюкзак краще обирати з широкими, м'якими лямками, які не будуть упиватися в плечі. До того ж, вони краще розподіляють навантаження. Якщо вас цікавлять практичні, універсальні речі, вибирайте лямки з регулюванням, завдяки яким рюкзак прослужить кілька сезонів.

Спинка – найкращі варіанти, коли спинка обшита м’якою підкладкою. Таке оформлення гарантує, що ніякі гострі предмети, що знаходяться всередині рюкзака, не заподіють дискомфорту.

Важливий критерій – безпека. Це означає, що ранець виготовлений з якісних тканин, пофарбований барвниками, що не брудняться, не мають різкого запаху. Ідеальний рюкзак для дошкільника забарвлений в яскраві кольори, щоби його було помітно здалеку.

При наявності вільного часу і натхнення, можна зшити рюкзак для малюка своїми руками. Можна купити або скачати спеціальні викрійки, за якими скроїти цей виріб. Для шиття вам знадобиться щільна тканина відповідного забарвлення – для цієї мети краще підходять штучна замша і вовняна тканина. Також знадобиться тканина для підкладки (бавовна), кольорові шматочки, якщо ви хочете зробити аплікацію. З фурнітури потрібно підібрати блискавку, ґудзики (для виготовлення аплікацій, застібки), півкільця для лямок. Рюкзак, створений руками мами, буде цінуватися малюком набагато більше, ніж готовий виріб. До того ж, така річ вважається ексклюзивною, адже більше ні у кого із друзів дитини такої не буде. Просто знайдіть час для фантазування, та створіть шедевр для малюка.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені