(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як вибрати рюкзак для підлітка?
Квітень 30, 2019

Як вибрати рюкзак для підлітка?

Автор:

Як обрати рюкзак для підлітка - основні критерії

Незважаючи на загальне поширення інтернету і гаджетів, українські школи не поспішають переходити на електронні книги. Тому, на превеликий жаль дітей, їм доводиться носити в школу достатньо велику вагу – книги, зошити, канцелярське приладдя. Якщо додати до цього коробочку з обідом, змінний одяг для спортивних занять, виходить вага, достойна легкої атлетики. Згідно з нормативами, максимальна вага дитячого рюкзака не повинна перевищувати 10 частини від ваги дитини. Простежити за цим параметром легко, попередньо зваживши своє чадо на вагах, потім виміряти вагу заповненого рюкзака. Максимальна вага порожнього рюкзака для старшокласника – один кілограм.

З огляду на підвищені вимоги шкільної програми, для учнів молодших класів і старшокласників, основний критерій при виборі рюкзака – це вага. Вибирайте вироби легкі, але міцні, щоби забезпечити підростаючій дитині комфорт, скоротити рівень незручності при відвідуванні школи.

Якщо ви точно не знаєте, як вибрати ранець для підлітка, орієнтуйтесь на приблизні параметри - висота 30-36 сантиметрів, довжина бокової стінки 6-10 сантиметрів. Лямки повинні бути широкими, приблизно 4 сантиметри, м'якими, аби не впивалися в плечі. Обов'язкове регулювання довжини лямок, щоби легко підігнати рюкзак по мірі зростання дитини. Важливий параметр – ширина рюкзака не повинна бути більшою ширини плечей підлітка. Тому не рекомендується вибирати модель на виріст. Краще, якщо регулювання лямок є у верхній і нижній частині лямок, так можна підігнати ранець максимально щільно.

Основні вимоги до якості

Розглядаючи питання, як вибрати рюкзак для підлітка в школу, обов'язково враховуємо критерій безпеки. Згідно цій вимозі, рюкзак повинен мати:

  • Інформацію про країну-виробника, маркування про приблизний вік дитини;
  • Жорсткий каркас спинки для рівномірного розподілу ваги;
  • Світловідбиваючі елементи, щоб дитину було помітно здалеку в темний час;
  • М'які лямки S-подібної форми, з регулюванням по довжині.

Матеріал виготовлення. Основні вимоги до тканини – це міцність, невелика вага, водонепроникність, стійкість до механічних пошкоджень.

Розглядаючи далі питання: який рюкзак вибрати для підлітка, потрібно обов'язково зазначити ортопедичну спинку, що повторює природний вигин хребта. Завдяки такій деталі знижується навантаження на хребет, поліпшується формування правильної постави. Обов'язковою деталлю є невеликий валик в нижній частині спинки, саме на нього припадає основне навантаження.

Звертайте увагу на оформлення спинки – вона повинна бути з підкладкою з м'якої тканини, щоб олівці, гострі кути книг не впивалися в спину. Поєднання жорсткого каркасу і м'якої підкладки спинки гарантує максимальний комфорту. Жорстка основа покращує розподілення навантаження, а м'яка підкладка дозволяє носити рюкзак з комфортом.

Додатково підвищує рівень комфорту сітчаста вентильована тканина на лямках і спинці - за рахунок цього елементу спина і плечі підлітка менше пітніють.

Щоби бути точно впевненими в тому, що ви знаєте: який рюкзак краще для підлітка, орієнтуйтеся на такі показники якості:

  • Легка, міцна, водовідштовхувальна тканина. Таким вимогам відповідають нейлон або поліестер, їхню поверхню можна легко помити, без обов'язкового прання;
  • Всі шви міцні, ретельно оброблені, щоби виключити ризик можливого травмування. Вся пластикова фурнітура гладка, без задирок;
  • Блискавки – широкі, надійні і зручні, аби дитина могла легко, швидко відкрити і закрити їх;
  • Укріплені кути корпусу для підвищення міцності виробу;
  • Клапани на зовнішніх кишенях, блискавках і внутрішньому відділенні для захисту від дощу і снігу;
  • Водонепроникне дно з пластику або тканини зі спеціальним покриттям, або ж дно з пластиковими ніжками, що дозволяють ставити рюкзак на вологу землю, сніг.

Для зручності розподілу всіх речей, у рюкзаку повинні бути зовнішні кишені, декілька внутрішніх відділень. Якщо ви вибираєте виріб для старшокласників, що користується ноутбуком, купуйте моделі з відсіком для цього гаджета.

Якщо ви всією сім'єю або ж ваша дитина з друзями, часто ходять у походи, вам буде цікаво, як вибрати туристичний рюкзак для підлітка. Загалом, тут немає великих відмінностей від «дорослого» туристичного рюкзака. Обсяг – 30 літрів і більше, в залежності від дальності експедицій. Обов'язкова наявність спинки з анатомічним каркасом, поясного і грудного фіксаторів, регулювання лямок. Поясний ремінь також повинен мати регулювання, щоби його можна було легко підігнати по ширині стегон.

І нарешті, розглядаючи питання, як вибрати рюкзак шкільний для підлітка, обов'язково враховуйте думку самої дитини. Ідеальний ранець повинен подобатися хлопчикові або дівчинки, відповідати смакам чада. Пам'ятайте, що підлітковий вік досить складний період, тому старайтеся знайти спільну мову з дитиною, дізнавайтеся, чим він або вона цікавиться. Найкраще, якщо ви підберете рюкзак разом з чадом.

Завжди на стилі

При виборі заплічної сумки, враховуємо смаки, тому, важливо знати – як вибрати шкільний рюкзак для підлітка хлопчика. Давно розвінчаний міф, що зовнішній вигляд важливий тільки для школярок. Маленькі чоловіки теж переживають, як їх обновки будуть оцінені однокласниками. Не обов'язково вибирати стандартні «чоловічі» кольори: чорний, темно-синій, сірий. До уваги батьків пропонуються вироби з оригінальними яскравими кольорами, принтами, що доповнюють стильний імідж міського стиляги.

З пунктом який купити шкільний рюкзак для дівчинки підлітка особливих питань не виникає. Велика кількість принтів, світлі відтінки (бажано, з переважанням рожевого), блискітки і єдинороги. Звичайно ж, у цьому переліку теж велика частка міфів. Деякі дівчатка підлітки вважають більш прийнятними готичні чорні рюкзаки, тому обов'язково радьтеся з донькою перед покупкою. Завжди можна знайти ідеальний варіант дизайну і забарвлення для юної модниці.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені