(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як одягнути дитину для відпочинку на природі і що взяти з собою?
Квітень 29, 2020

Як одягнути дитину для відпочинку на природі і що взяти з собою?

Автор:

Для багатьох батьків відпочинок з дітьми на природі виглядає як випробування, яке вимагає надлюдської пильності і ретельного приготування. Педіатрія рекомендує частіше бувати з малюком на свіжому повітрі, але робити це не всупереч комфорту дорослих. Сьогодні ми допоможемо мамам і татам зрозуміти, як організувати вилазку на природу з дитиною таким чином, щоб від цієї пригоди кожен отримав максимум задоволення і користі:

  • з якого віку можна брати дитину на пікнік і в відпустку;
  • які костюми для малюків підходять найкраще;
  • що взяти з собою і як цим користуватися.

Дитина на природі - основні правила

Після виписки з пологового будинку має пройти від семи до десяти днів, щоб можна було виходити з малюком на прогулянку. Зазвичай перші променади проходять недалеко від будинку і не тому, що немовля не варто далеко відносити від місця проживання, а тому що молода мама або тато в цей час відчувають себе схвильовано і невпевнено. Добре підібраний одяг і знання правил безпеки - це достатні умови, щоб не боятися прогулянок в будь-якому віці.

Одяг дитини для прогулянок

Підхід до речей для малюків для дому та вулиці немає істотної різниці і зводиться до наступних правил:

  1. Будь-яка натільна білизна має бути створена з натуральних тканин. Купуйте дитячі боді для новонароджених з м'якого бавовни і майте для заміни запасний комплект.
  2. Одяг для малюків повинна легко зніматися і вдягатися. Зав'язки і стрічки ненадійні, тому рекомендується купити дитячі кофти на ґудзиках або кнопках.

Захист дитини на природі від теплового удару

Дитячий організм погано адаптується до перепадів температури, тому під прямими сонячними променями часто перегрівається. Захиститься це цього можна, дотримуючись таких правил:

  1. Не залишайте дитину на сонці без головного убору. Найкраще грати в тіні, навіть якщо дня не жаркий.
  2. Для дитячої шкіри загар - це величезний стрес, тому краще продумати навіс і відмовитися від сонячних ванн особливо для дітей до трьох років.
  3. Контролюйте фізичну активність дитини. До немовлятам це не відноситься, але старші діти часто отримують тепловий удар після активних ігор на сонці.
  4. Сонцезахисні креми використовувати можна, але вони повинні бути розрахованими строго на дітей.
  5. Давайте дитині багато води і не перевантажуйте щільною їжею.

Відмінним правилом захисту малюка від непередбачених ситуацій на природі є випробування одягу, засобів від сонця і їжі в безпечних домашніх умовах. Не варто одягати дитину в обновку, користуватися новою косметикою або давати пробувати незнайому їжу в незвичних умовах. Краще ставити все експерименти будинку і брати з собою тільки перевірені варіанти.

Захист дитини від укусів

Для дітей до двох років використання засобів від комах не рекомендовано. Малюки захищаються від укусів тільки правильно підібраною одягом для немовлят і свідомістю батьків. Шкіру дітей старше двох років можна обробляти дитячими репелентами.

Відпочинок на морі, в горах, на островах

Ще з радянських часів існує думка, що кожна дитина повинна мінімум раз на рік з'їздити на море, щоб оздоровитися і набратися сил для більшої продуктивності. Однак від чого може відпочити двох-трирічний малюк - не зовсім зрозуміло. Це правило відмінно працює зі школярами та людьми більш старшого віку, які багато часу проводять в приміщенні і ведуть малорухливий спосіб життя. Діти ж дошкільного віку при правильно спланованому розпорядку дня і знаннях батьків, як одягнути дитину по погоді, рідко потребують додаткового оздоровленні. Хоча це не означає, що брати з собою дітей не варто.

Дорослі відправляються у відпустку частіше не для фізичного, а для психологічного відновлення. Зміна обстановки впливає на продуктивність і загальне самопочуття сильніше, ніж самі гори або море. Не варто сприймати поїздки з дитиною як обов'язкова умова щасливого дитинства. Вони більше потрібні батькам, а значить, не повинні бути обтяжливими ні для них, ні для маленького члена сім'ї.

З якого віку можна подорожувати з малюком?

Сучасна педіатрія дозволяє брати з собою в поїздку дітей від півроку. Причому з малюками до 12 місяців відпочивати легше, ніж з трирічним карапузом. Вони харчуються грудним молоком або чітко визначеної сумішшю, під час перельоту їх простіше вкласти спати, та й для організації їх розваги досить знайомих іграшок. Батькам лише варто придбати одяг для малюків по сезону і стежити за комфортом малюка так само, як і в рідних краях.

Як вибрати місце відпочинку з дитиною?

Для здоров'я карапуза не грає великої ролі, чи проводить він відпустку з батьками на Чорному морі або Гоа. Дитячий організм може повноцінно розвиватися навіть у бабусі в селі. Зібравши правильний гардероб з костюмами для дітей і аптечку, можна чудово відпочити в будь-якій точці планети. Головне, щоб місце перебування було безпечним, і малюка оточували адекватні дорослі.

  • Заплануйте відпустку так, щоб залишилися кошти для екстрених заходів. Краще відпочити менше, але в кращих і безпечних умовах, чим довше, але на останні гроші.
  • Переконайтеся, що в місці, куди ви їсте з дитиною, є можливість отримати якісну медичну допомогу.
  • У незнайомих умовах небезпечно давати дитині термічно не оброблену воду. У районі, де ви будете відпочивати, повинен бути простий доступ до чистої води і можливість її прокип'ятити.

    Чи можна брати немовля в екзотичні країни?

Не слід брати з собою немовля в дійсно екстремальні умови, де самі дорослі можуть опинитися в небезпеці бути укушеними місцевими комахами або отримати нетравлення від незвичайної їжі. Багато поїздки вимагають наявності додаткових щеплень, які до певного віку просто не роблять. Більш того, незвичайні кліматичні умови, доповнені сумнівною гігієною, навіть при правильно підібраному одязі для новонароджених можуть негативно позначитися на здоров'ї малюка.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені