(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як вкласти спати новонародженого? Практичні поради для мам
Травень 21, 2020

Як вкласти спати новонародженого? Практичні поради для мам

Автор:

Повноцінний і здоровий сон - запорука правильного розвитку дитини. Це знають всі, тому часто молоді батьки намагаються укласти малюка, жертвуючи своїм відпочинком і хорошим самопочуттям. Така стратегії швидко призводить до морального виснаження новоспечених мам і тат, а значить, до конфліктів, образ і напруженого стану протягом всього дня. Немовля, який живе в атмосфері роздратування і втоми батьків, отримуючи молоко від невиспаний мами, починає більше турбуватися і ще гірше засинати.

Так як вкласти спати новонародженого, щоб кожен член сім'ї міг відпочити? Знайти відповідь допоможуть правила здорового сну дитини та її батьків.

10 правил міцного дитячого сну

  1. Не варто витрачати час, відведений на нічний сон, на щось ще. Мами і тата повинні розставити пріоритети і зрозуміти, що їх відпочинок не менше, а може, навіть важливіший, ніж міцний сон дитини. Потрібно використовувати можливість відпочити, коли вона у вас є. Ви робите це в першу чергу для свого малюка, адже тільки в цьому випадку ви гарантуєте йому повноцінний догляд, спокій і безпеку протягом дня.
  2. Дотримуйтесь режиму сну. Він формується виключно мамою і татом, виходячи з їх біологічних ритмів, часу роботи і відпочинку. Необхідно визначитися з часом відходу до сну і дотримуватися його кожен день: по буднях, вихідних і святах.
  3. Продумайте, де, як і з ким буде спати дитина. Немає ніяких однозначних рекомендацій з приводу того, що немовля повинен спати виключно з батьками або тільки в своєму ліжечку в окремій кімнаті. Рішення про те, де буде відпочивати малюк, приймають батьки, але воно повинно бути остаточним. Якщо ви вирішили, що новонароджений буде спати з вами, то не потрібно ставити експерименти і пробувати його покласти окремо - він не засне. Якщо ж укладати дитину в окреме ліжко, але після першого дитячого крику брати його в батьківське ложе, то дитина буде плакати до тих пір, поки не буде з вами в ліжку.
  4. Встановіть правильний температурний і вологий режим в приміщенні. Діти добре засинають і міцно сплять в кімнаті, в якій досить прохолодно - від 18 до 22 ° C. Оптимальна вологість в дитячій - від 40 до 70%. Якщо в приміщенні спекотно і сухо, то слизова в носоглотці дитини пересихає. Від цього малюк почуває дискомфорт, спрагу і починає турбуватися.
  5. Контролюйте денний сон дитини. Поки режим відпочинку не встановився, новонароджений може плутати день і ніч. В цьому випадку його денний сон перевищує нічний, а значить, в темний час доби вкласти його просто не вийде. Не варто боятися акуратно розбудити малюка - через кілька днів його час відпочинку сам скоректується, і вам буде легше швидко вкласти дитину спати.
  6. Ванна перед сном. Немовлят не купають в гарячій воді. Найкраще при підготовці ванни дотримуватися нормальної температури людського тіла - 36-37 ° C. Після водних процедур діти засинають швидше, особливо, якщо ванна стане постійним ритуалом перед відходом до сну.
  7. Оптимізуйте вечірнє годування. Молодій мамі слід простежити, наскільки прийняття їжі бадьорить дитини. Деякі діти після ситної вечері засипають швидше, інші навпаки - стають активнішими. Залежно від особливостей вашого малюка варто варіювати кількістю прийнятої їжі перед сном.
  8. Підготуйте дитяче ліжечко. Малюки до двох років сплять без подушки на рівному, щільному матраці. Діти перших місяців життя повинні відпочивати на боці або спині. На животик малюків в ніч вкладати не варто, такий сон можливий тільки під наглядом батьків.
  9. Комфортний одяг. Дитяча шкіра вимоглива до якості і складу тканини, з якої створюють натільну білизну для грудних дітей. У цьому віці не обов'язково купувати масу комплектів на різні випадки життя, краще вкладати в безпечні, м'які і приємні до тіла набори і забути про проблему поганого сну через одяг назавжди. Для цього ми пропонуємо купити одяг для новонароджених і малюків в інтернет-магазині Berni, створений з гіпоалергенних тканин і які мають сертифікати якості.
  10. Не забувайте про підгузки. Він повинен бути м'яким, дихаючим і добре вбирати. Не варто економити на підгузниках, які використовуються для нічного сну.

Причини поганого дитячого сну

У тому випадку, якщо ви дотримуєтесь всіх наших порад, але малюк все ще неглибоко і тривожно спить, варто задуматися про причини неспокійного сну вашого малюка.

  • Голод або спрага. Немовлята задовольняють обидві ці потреби через материнське молоко. Питання про додаткове допоювання немовляти водою вирішується окремо, але варто пам'ятати, що в добре організованому температурному режимі і при достатньому годуванні протягом дня малюкові вода посеред ночі не знадобиться.
  • Проблеми зі здоров'ям. Якщо дитину щось турбує незалежно від ваших дій, варто звернутися до педіатра.

Вкладаємо спати новонародженого - лайфхаки для молодих батьків

Немовлята краще засинають в правильно обладнаній ліжечку:

  1. Влаштуйте для дитини невелике гніздечко з м'яких рушників або пледів. Таке спальне місце буде нагадувати животик мами, а значить, заспокоювати і полегшувати процес засинання.
  2. Захистіть новонародженого від комах, зокрема, від комарів. У кімнаті, де спить немовля, на вікнах обов'язково повинні бути протимоскітні сітки. Ви можете використовувати пластинки від комарів, але обов'язково прочитайте керівництво щодо їхнього безпечного використання.
  3. Некомфортне ліжко. Над дитячим спальним місцем не треба їсти, пити і допускати до нього домашніх тварин. Краще виключити наявність декоративних елементів, які не несуть практичної цінності. Всі вони лише збирають зайвий пил і підвищують стурбованість малюка.

Пам'ятайте, що здоровий сон дитини корисний не тільки для нього, а й для всієї родини. Використовуйте наші поради і добре відпочивайте, щоб протягом дня мати достатньо сил і енергії для турботи за дитиною.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені