(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Який дитячий посуд краще?
Травень 31, 2019

Який дитячий посуд краще?

Автор:

Як вибрати посуд для малюка?

Перший дитячий посуд можна купувати вже в 4-5 місяців, саме в цей період педіатри рекомендують вводити перший прикорм. У цьому віці знижений ризик розвитку харчових алергій, тому дитина краще реагує на різні продукти. Важливо перед уведенням прикорму порадитися з педіатром, який підкаже, з чого краще почати знайомство з дорослою їжею.

Коли ви починаєте пропонувати дитині їжу, потрібно продумати, з якого посуду його годувати. Найкраще виділити малюкові окрему тарілку, ложку, чашку. По-перше, так ви привчаєте дитину до особистих столових приладів, по-друге, це відповідає стандартам гігієни.

Вивчаючи аспект: як вибрати перший посуд для дитини, перше, на що потрібно звернути увагу - форма тарілки. Бажано, щоб дитяча тарілка була досить глибокою, тоді їжа не буде випадати в процесі трапези.

Дуже зручні тарілки на кілька секцій - в них їжа виглядає привабливіше, до того ж, мама може покласти в кожну секцію різну їжу. Дуже зручні тарілки з присоскою на дні - така конструкція не дасть маляті скинути столовий прилад зі столу. Повірте, дитина не раз спробує скинути тарілку, так що присоска заощадить вам час на прибирання. Під тарілку можна підібрати силіконовий килимок - на ньому тарілка тримається щільніше, його легко і швидко прибирати від пролитої їжі, крихт.

Дитячий посуд краще вибирати барвистий, з яскравими малюнками. Це привертає увагу і стимулює харчовий інтерес.

Якщо вам потрібен посуд для дитини 6 місяців, як вибрати його – це питання варто вивчити дуже ретельно. Розміри тарілки краще підбирати в залежності від віку та апетиту дитини, а не на «виріст». Малюкові не потрібні великі тарілки, краще, щоб розміри столового приладу відповідали обсягом порції.

Матеріали виготовлення

Щоб ви точно знали – посуд для дитини до року, який вибрати, вивчаємо доступні матеріали. Найбільш поширений пластиковий посуд - він легкий, міцний, не б'ється при ударах і падіннях. Але він відрізняється недоліками: їжа в таких тарілках швидко остигає, до того ж, важливо знайти пластик, який не містить шкідливого бісфенолу А. Якщо ви маєте намір купити пластиковий посуд для малюка, уважно вивчайте склад - це повинен бути якісний харчовий пластик.

Дитячий посуд виробляється з м'якого або жорсткого пластика - силікону або поліпропілену. Силікон є різновидом пластмаси, в яку додані еластичні матеріали. Саме з силікону створюють всі соски для пляшечок, пустушки, ложки для дітей. Посуд із силікону дуже ніжний, не ранить ясна, не травмує зуби, його легко мити і стерилізувати. Жорсткий посуд виробляється з поліпропілену, за ним також просто доглядати, мити і дезінфікувати. Важлива перевага посуду з поліпропілену - на ньому не утворюються подряпини, в яких могла б оселитися патогенна мікрофлора. При виборі посуду, обов'язково враховуйте, що пластик повинен бути термостійким.

Фарфор, скло і кераміка – матеріали екологічні, але крихкі, їх легко розбити, до того ж, вони швидко нагріваються. Такий посуд краще вибрати для малюків 2-3 років, коли вони вже вміють поводитися зі столовими приладами.

Оптимальним буде вибрати перший посуд для годування дитини, підібравши столові прилади з бамбука. Це натуральний, екологічно безпечний матеріал, з якого виготовляються тарілки, чашки різних форм і забарвлень. Бамбуковий посуд міцний, не розбивається при падіннях і ударах, мити його можна гарячою водою з м'якими, нейтральними миючими засобами. Бамбуковий посуд приємна на дотик, нагадує дуже щільний пластик. Деякі набори бамбукового посуду можна мити в посудомийній машині, виробник повинен вказати це в характеристиках.

Інші столові прилади

Ложки, вилки також потрібно вибирати спеціально для малюка. Ідеально для першого прикорму підходять невеликі силіконові ложечки. Вони не вислизають з дитячої ручки, не нагріваються, легко миються.

На практиці не всім дітям подобається їсти силіконовими ложками. До того ж, часто мами дають ліки діткам з маленьких силіконових ложечок, що формує негативну асоціацію. Якщо ваше чадо відмовляється їсти спеціальною дитячою ложечкою, спробуйте використовувати звичайну, металеву, ложку просто менших розмірів. Непогано для цього підходить десертна ложка, маленька і з коротким держаком, який зручно тримати в маленькій ручці.

Розглядаючи питання – який посуд для дітей до року вибрати, варто правильно підібрати чашку. Починаючи з 5-6 місяців маляті можна давати воду, розбавлені соки, наливати їх можна в пляшку з соскою, а можна використовувати спеціальний поїльник. Це чашка, закрита кришкою з носиком - з такого поїльника дитині легко пити будь-яку рідину. Дуже зручні непроливайки, з яких вода не виливається при перекиданні, завдяки спеціальному клапану. Бажано вибирати перший поїльник з м'яким носиком - він не травмує ніжні ясна і зубки. Поступово дитину можна переводити на поїлку з твердим носиком, а дома користуватися звичайною чашкою.

Щоб достовірно знати, як краще купити посуд для дитини до року, як вибрати, уважно читайте склад матеріалу, з якого він виготовлений. Також дивіться, з якого віку можна використовувати тарілки та чашки.

Догляд за дитячим посудом

Щоби забезпечити безпечний процес годування малюка, важливо правильно мити посуд. Бажано для цього вибрати нейтральні засоби, в яких немає агресивних ПАР, ароматизаторів, барвників. Для цієї мети краще підходять еко засоби, на основі натуральних ПАР, з нейтральним запахом або зовсім без нього. Для миття дитячого посуду не використовуйте засоби з абразивними частинками, оскільки вони можуть залишити подряпини на тарілках, чашках.

Для миття дитячих пляшечок і чашок-поїльників потрібно використовувати йоржик, особливо, якщо ви даєте дитині молоко або суміш. Ретельно потрібно мити області на шийці і дні пляшки, де можуть залишатися рештки молока або суміші. Також дитячий посуд можна мити звичайною харчовою содою. Чистий посуд потрібно сполоснути проточною водою, обдати окропом і залишити сушитися.

1 коментар

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені