(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Якою має бути дитяча ковдра?
Квітень 05, 2019

Якою має бути дитяча ковдра?

Автор:

Які дитячі ковдри найкращі?

Міцний і здоровий сон - запорука правильного розвитку малюка. Тому потрібно подбати про те, аби ліжечко і коляска, основні спальні місця, були максимально комфортними. Для цього правильно підбираємо текстиль, а також розбираємося, які ковдри потрібні для дитячого ліжечка. Вибирати ковдру, як і постільну білизну, потрібно ретельно. Основні критерії:

  • Гіпоалергенність - ніжна шкіра дитини дуже чутлива до впливу агресивних волокон;
  • Безпека - відсутність дрібних декоративних елементів;
  • Приємні тактильні відчуття;
  • Гарне збереження тепла;
  • Повітропроникність - дуже важливо, щоби шкіра малюка дихала, не пітніла під ковдрою;
  • Гігроскопічність - здатність добре вбирати вологу.

Відповідаючи на питання «Дитяча ковдра, яка краще», важливо пам'ятати про те, що дитячий текстиль, постільну білизну потрібно утримувати в чистоті, прати досить часто. Тому краще зробити вибір на користь ковдри, яку легко прати і сушити. Особливо актуальна ця вимога для зимового періоду, сімей, що живуть в квартирах без балкону. Для таких випадків слід підбирати ковдри, що висихають за кілька годин.

Новонародженому можна вибрати ковдру трансформер - в разі необхідності вона складається у вигляді конверта. З такою ковдрою можна гуляти на вулиці, ходити в поліклініку, вкривати малюка вдома. Заздалегідь варто купити дві ковдри - для літнього і зимового сезону. Так ви будете впевнені, що малюкові тепло взимку, і не жарко влітку.

Попередньо також важливо дізнатися, яких розмірів бувають дитячі ковдри, особливо, якщо ви підбираєте їх для ліжечка. Важливо, аби текстиль відповідава за розмірами, не був занадто великим - це буде незручно, і вам, і дитині.

Вибираємо по сезону

Точно дізнатися, яка дитяче ковдра краща, можна, тільки з урахуванням пори року, в яку народився ваш малюк. Для холодної пори краще вибирати ватяні, пухові, вовняні ковдри, також можна розглянути синтетичні вироби з наповнювачем з холлофайберу. У літній період потрібно думати про те, як запобігти перегріванню малюка, тому краще купувати ковдри легкі, дихаючі.

Детальніше розглянемо аспект: дитяча ковдру, який наповнювач кращий. Однозначної відповіді на це питання немає, оскільки натуральні і синтетичні волокна мають як плюси, так і мінуси. Ватяні ковдри не підходять для літа, а легкі бавовняні - для зими.

Найбільш популярні ковдри з пуховим наповнювачем, оскільки вони екологічно безпечні. Пухові ковдри легкі, відмінно утримують потрібну температуру, під ними малюкові буде тепло і комфортно, пропускають повітря, а значить під ними шкіра не буде паритися. Якщо ви ще вирішуєте, яку дитячу ковдру краще купити, варто пам'ятати, що пух є алергеном, тому цей варіант варто відкласти для дитини старшого віку, від 6 місяців.

Раніше були затребувані ковдри з вати, тобто, натуральної бавовни. Це гіпо аллергеннний матеріал, добре тримає тепло. З мінусів варто назвати - велика вага, звалювання в грудки, вбирання вологи. Тому ватяні ковдри потрібно часто провітрювати і просушувати.

Тепло і затишок

Якщо вам ще цікаво, які бувають дитячі ковдри для ліжечка або коляски, відмінний варіант це виріб із вовни. Такі ковдри дуже легкі, теплі, мають властивість швидко вбирати вологу, зберігаючи сухе тепло. Під вовняною ковдрою легко засинати і солодко спати. Але, як і пух, шерсть є алергеном.

Ковдри з хутряними вставками на зовнішній частині можна вибрати для прогулянок в холодні, зимові дні.

Відмінний варіант для осені та весни - байкова ковдра. Це натуральний матеріал, тому не викликає алергій або роздратування, дитині під ним комфортно і затишно. До цих переваг слід додати довговічність: виріб прослужить вам довгі роки, може навіть передатися у спадок.

Серед натуральних наповнювачів користується попитом бамбук - це міцне волокно, гіпоалергенне, відмінно пропускає повітря. Бамбуковий наповнювач добре тримає форму, пропускає повітря, вбирає вологу і швидко сохне. Спати під такою ковдрою - суцільне задоволення.

Бамбуковий наповнювач отримав своє поширення недавно, але вже завоював велику популярність. Бамбук дуже легкий, відмінно пропускає повітря і вбирає вологу. Бамбук має природні антибактеріальні властивості і не викликає алергію. Бамбукова ковдра універсальна - підходить для будь-якого сезону.

Практичний дитячий текстиль

Синтетичні матеріали також варті уваги - вони гіпоалергенні, відрізняються доступною ціною, довговічністю. Наприклад, штучний пух добре тримає тепло, тому під ним тепло навіть в сильні холоди. Штучний пух прекрасно пропускає повітря, тому під ним малюк не спітніє. Наповнювач не деформується після багаторазового прання, відмінно тримає форму, не збивається в грудочки.

Синтепон - популярний наповнювач, який добре зігріє в помірно холодну зиму. Матеріал дешевий, за ним просто доглядати, але синтепон гірше пропускає повітря, не такий теплий, як пух (натуральний і штучний).

Комфортні прогулянки в літній період забезпечить флісовий плед - це м'який, тонкий, але теплий матеріал. Фліс не потребує складного догляду – його легко прати, сохне він швидко. У складеному вигляді така ковдру займає мало місця, тому запросто беріть його з собою на прогулянку або в поїздку. Фліс м'який, ніжний і приємний на дотик.

Також важливо дізнатися, якого розміру дитячі ковдри вам підходять. Вибирайте в залежності від мети - на виписку, в коляску або ліжечко.

Стандартні розміри дитячих ковдр - 110х140, 100х135, 60х120 см. Але якщо ви вибираєте ковдру для ліжечка, краще віддати перевагу розміру 60х120 см. Якщо ковдра занадто велика, воно загортається, скомкується, що призводить до дискомфорту і занепокоєння малюка. Аналогічний розмір підійде і, якщо ви шукаєте ковдрочку на виписку.

Тепер коли ви знаєте, якою має бути дитяча ковдра, вибирайте ідеальні вироби для комфортного сну в магазині Berni.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені