(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Кращі засоби для миття дитячого посуду
Квітень 30, 2019

Кращі засоби для миття дитячого посуду

Автор:

Чим безпечно мити дитячий посуд?

У батьків, особливо, якщо вони виховують первістка, виникає маса питань, пов'язаних із безпекою малюка. Звичайно ж, одне з таких питань - як і чим правильно мити, стерилізувати посуд. Особливо ретельно потрібно підійти до цього питання у перші шість місяців життя малюка, коли імунна система особливо вразлива до агресивних факторів. Якщо ви догодовуєте дитину з пляшки і соски, важливо правильно організувати догляд за цими предметами. Пляшечки і соски потрібно кип'ятити перед першим використанням, споліскувати окропом перед кожним годуванням. Мити їх можна звичайною содою, оскільки на пляшечках немає сильних забруднень.

Коли настає час першого прикорму, мами задумуються - яким засобом мити дитячий посуд? Основна вимог до миючих засобів для дитячого посуду: відсутність агресивних хімічних добавок, гіпоалергенність.

Ми не завжди ретельно споліскуємо посуд, і на стінках неминуче залишаються частки миючого засобу. Тому, якщо ви не знаєте, чи можна мити дитячий посуд Фейрі, відповідь, швидше за, буде негативною. У цьому засобі багато добавок, що негативно впливають на ніжне здоров'я крихітки.

Часте запитання мам на різних форумах - чим відрізняється дитячий засіб для миття посуду від звичайного? У дитячому засобі не може бути ароматів, синтетичних ПАР, продуктів нафтопереробки. Обов'язкові компоненти: натуральні обезжирювачі, нейтральні ароматизатори, природні ПАР, які легко змиваються. Такі продукти можна застосовувати не тільки для миття посуду, а й дитячих іграшок, а вони також потребують регулярного чищення.

Правильно підібраний гель для миття посуду покращує якість життя не тільки малюка, але і мами. Відсутність агресивних хімічних компонентів позитивно позначається на стані шкіри рук. Оскільки посуд та іграшки потрібно мити досить часто, 4-5 разів на день, шкіра на руках швидко грубіє, часто тріскається. Досить змінити засіб, вибрати продукт, що містить максимум нейтральних і природних компонентів.

Дивимося на склад

Хімічні компоненти, що містяться в стандартній побутової хімії, здатні спровокувати алергічні реакції. Крім цього, агресивні ПАР і ароматизатори можуть викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Якщо ви ще не знаєте, який вибрати засіб для миття дитячого посуду, обов'язково вивчіть склад. Ідеальний продукт для цієї мети не повинен мати різкого запаху, найкраще, якщо ароматів зовсім не буде. Мінімальний набір компонентів, серед яких не повинно бути барвників, продуктів нафтопереробки. Часто мами, задаючись питанням, чим мити дитячий посуд, вибирають еко засоби з ефірними маслами. Для зовсім маленьких діток це не кращий варіант, оскільки масла також можуть спровокувати алергічні реакції.

Основний показник безпеки рідини для миття посуду – це його здатність до повного видалення при обполіскуванні. Якщо гель або рідина недостатньо змиється зі стінок посуду, при наступному використанні його частинки потрапляють в організм. Відомо, що ПАР (поверхнево-активні речовини) погано змиваються, отже, потрапляють в шлунково-кишковий тракт.

Дитячий організм надто схильний до впливу агресивних чинників, в тому числі, і ПАР. Тому вибирати потрібно засоби, у складі яких якщо і є ПАР, такі що добре змиваються, отримані з рослинної сировини.

Такі гелі та рідини коштують дорожче, але не набагато, до того ж, вони відрізняються концентрованою формулою. За рахунок цієї особливості такий засіб витрачається дуже ощадливо.

Якщо ви все ще думаєте, який засіб для миття дитячого посуду краще, пропонуємо короткий огляд найбільш ефективних компонентів. Оптимальним вважається засіб, в складі якого є ПАР на основі рослинної сировини, також допускається невеликий відсоток ПАР з кокосового масла. Ефективними при очищенні посуду є рідини, до складу яких входять сода, кухонна сіль, лимонна кислота. Всі ці компоненти безпечні, легко видаляють забруднення. Бажано звертати увагу на відсутність у складі парабенів, SLS, формальдегідів. Деякі рідини і гелі містять екстракт ромашки, що має дезінфікуючі властивості, а також надає засобу приємний і ніжний аромат.

Дешево і ефективно

Багато мам цікавляться - чи можна мити посуд дитячим милом? Такий засіб дійсно можна використовувати, але якщо ви впевнені в тому, що його склад повністю безпечний. Мити посуд просто милом незручно, тому з нього можна зробити спеціальний засіб. Для цього натерти мило на крупній тертці, додати трохи води, поставити все на водяну баню або в мікрохвильову піч. Акуратно помішуючи, додаємо в суміш склянку води, варимо, поки маса не набуде консистенції рідкого меду.

Масу заливаємо в формочку, в три етапи. У другий шар додаємо кавову гущу, яка позбавить масу від запаху дитячого мила, а також виконуватиме роль абразиву при чищенні посуду. Також у суміш можна додати будь-яку олію, що посилює піноутворення (пальмову чи кокосову). Заливаємо третій шар, в який додаємо трохи харчової соди і гірчиці, близько однієї столової ложки. Цю масу залишаємо в формочку на кілька днів, після просушування нарізаємо на тонкі скибочки. Дешевий і ефективний засіб для миття дитячого, і не тільки, посуду готовий. До речі, звичайний порошок гірчиці також непогано очищає посуд, плюс до цього, ще й дезінфікує його. Звичайно ж, його потрібно дуже добре полоскати, аби на стінках чашок, тарілок, не залишилося слідів гірчиці.

Деякі педіатри радять мити дитячий посуд звичайним господарським милом - воно добре видаляє жири, завдяки лугу, при цьому нешкідливе. Тому для виготовлення такого простого засобу, замість дитячого мила, можна використовувати господарське. Такий простий і доступний рецепт забезпечить вас натуральним і економним засобом для миття посуду надовго.

Правильно підібраний засіб для миття посуду гарантує чистоту в будинку і безпеку, для вас і малюка.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені