(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Багаторазові підгузки - за і проти
Червень 26, 2019

Багаторазові підгузки - за і проти

Автор:

Багаторазові підгузники - що це таке?

Всі батьки починають замислюватися про заміну і альтернативу одноразових підгузків, зокрема, розглядають як варіант багаторазові підгузки. Головна їхня відмінність полягає в особливостях конструкції. Це трусики, всередину яких вставляються поглинаючі вкладиші. Цей поглинаючий шар багаторазових підгузків створюється з різних тканин - бавовни, шовку, мікрофібри. У деяких моделях багаторазових підгузків є шар stay-dry, що пропускає вологу всередину, але сам залишається сухим. Такий шар виготовляється з вовни мериносів. Батьки немовлят, виділення яких досить часті та рідкі, можуть багаторазові підгузки купити, оснащені більш широкими і довгими вкладишами. Застібатися підгузки можуть на кнопочки або липучки.

Міняти багаторазові підгузки так само, як і одноразові - вкладиш можна викинути (якщо ви вибираєте одноразовий варіант) або ж випрати. Самі трусики-підгузки легко згортаються і перуться. Залежно від сезону, вам знадобиться від 10 до 20 багаторазових трусиків. Влітку весь одяг і білизна сохне набагато швидше, тому підгузків буде потрібно менше.

Часто мами не вважають за потрібне купувати багаторазові підгузки, оскільки з ними більше складнощів. Насправді це далеко не так. Сучасний багаторазовий підгузок у використанні не складніше звичайного «памперса», а прати все одно потрібно - пелюшки або одяг. Але пам'ятайте, що для прання вкладишів важливо виділити окремий таз, в якому ви не перете одяг малюка.

Багаторазові підгузки - за і проти

З огляду на, що користуватися підгузками потрібно, як мінімум до віку півтора років, доцільно обрати більш дешеві засоби гігієни. Крім того, одноразові підгузки не є екологічними: щодня тисячі використаних підгузків опиняються на звалищах. До цього варто додати, що період розкладання одноразового підгузка становить від 250 до 500 років. Вражаюча цифра, погодьтеся. Якщо додати до цього факт, що для виробництва одноразових підгузків на весь період використання витрачається близько 5 дерев, отримуємо колосальну шкоду для екології.

Тому варто детальніше розглянути, багаторазові підгузки що це, і як найкраще їх вибрати? Окрім турботи про довкілля, перша очевидна перевага багаторазових підгузків - відчутна економія фінансів. Набір з одного підгузка і 2-3 вкладишів здатний замінити 200 одноразових підгузків. Якщо ви плануєте в перспективі ще народжувати дітей, багаторазові підгузки додатково збільшують економію.

Ще одна очевидна перевага: дитина в багаторазових підгузках починає раніше проситися в туалет. Вкладиші не здатні вбирати рідину, як це відбувається в абсорбуючому шарі одноразового підгузка. Тому малюк починає розуміти зв'язок між природними позивами і дискомфортом у підгузку. За даними батьків і педіатрів, діти, які носять багаторазові підгузки, починають ходити на горщик, в середньому, на півроку раніше своїх однолітків, які постійно носять одноразові засоби гігієни.

Недоліки багаторазових підгузків

Відразу потрібно обмовитися, мінуси порівняно відносні, оскільки економія фінансів і турботливе ставлення до навколишнього середовища переважають.

Перший мінус – постійне прання та сушіння, при цьому, вкладиші не можна сушити на батареї. Це трохи ускладнює процес у холодну пору року, коли на балконі або у ванній речі сохнуть довго. Тому на зимовий період бажано купити великий запас вкладишів, щоб вони завжди були під рукою.

Потрібно брати з собою більше речей, збираючись на прогулянку або в подорож. Від тривалого контакту ніжної шкіри з виділеннями у дитини розвивається пелюшковий дерматит - чим менше немовля, тим ретельніше потрібно стежити за гігієною. Оскільки багаторазові підгузки промокають швидше, міняти вкладиші потрібно частіше.

Ще один мінус – протікання. Часто непромокальний шар багаторазових виробів не справляється з великими обсягами виділень, і тому мамі доводиться прати не тільки трусики, а й штанці, білизну.

Накопичення бактерій - з часом вкладиші втрачають свою форму, м'якість і вбираючі властивості. Вологе і тепле середовище стає ідеальними умовами для розмноження бактерій. Чи можна піддавати кип'ятіння вкладиші, важливо дивитися в інструкції від виробника.

В цілому, мінуси використання одноразових підгузків полягають у більш складних побутових умовах. Важливо знаходити золоту середину, наприклад, на ніч і на прогулянку одягати «памперси». Удома ж використовувати багаторазові підгузки, різновиди яких дозволяють підібрати оптимальні засоби гігієни.

Особливості використання та вибору

Коли мами вирішують перейти на більш дешеву альтернативу «памперсам», їх цікавить - багаторазові підгузки, коли можна використовувати? Теоретично одягати такі трусики можна з народження, але досвідчені батьки радять використовувати такі засоби гігієни приблизно з п'яти місяців. У такому віці шкіра дитини вже не настільки ніжна, може витримати тривалий контакт з виділеннями без наслідків у вигляді дерматитів.

Не менш важливе й актуальне питання - як вибрати багаторазові підгузки? Основна відмінність трусиків полягає в формі фіксаторів - липучки або кнопочки. На практиці кнопочки виявляються надійнішими і практичнішими. Липучки можуть розстібнутися самі по собі, якщо малюк дуже активний, до того ж, чадо легко може розстебнути підгузки самостійно.

Розрізняють підгузки і за особливостями конструкції - найбільш затребуваними залишаються трусики з водонепроникним зовнішнім шаром, поглинаючим шаром із флісу, який зберігає шкіру дитини сухою. Всередині є спеціальна кишенька, в яку поміщається поглинаючий вкладиш.

Тренувальні трусики - хороший варіант для дітей від 1-1.5 року, коли приходить час привчати до горщика. Зовнішній шар водонепроникний, але всередині немає поглинаючого шару, тому дитина відчуває дискомфорт, пов’язує це з природніми позивами. Тренувальні трусики значно спрощують батькам побут і завдання привчання малюка до горщика.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені