(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Норми сну від 3 до 6 місяців
Серпень 29, 2019

Норми сну від 3 до 6 місяців

Автор:

Норми сну немовляти від 3 до 6 місяців

Період 3-4 місяців можна назвати для батьків довгоочікуваним, адже діти в цьому віці вже не прокидаються вночі кожні 2-3 години. Нічний сон стає спокійним і тривалим. Звичайно, все індивідуально, якщо у вашого малюка починають прорізуватися зубки в 3 місяці, про спокійний сон можна забути. Якщо в три місяці вам ще потрібно прокидатися для нічних годувань, то в 6-8 місяців дитина здатна спати всю ніч.

В цілому, норми сну змінюються, у міру дорослішання малюка. У 3 місяці дитина спить 14-16 годин на добу, з них 9-11 приходиться на нічний сон, а кількість денних снів може варіюватися від трьох до чотирьох. Від 4 до 5 місяців відбувається різкий стрибок, малюки переходять на три денних сну, сплять близько 15 годин на добу. У 6-8 місяців деякі діти можуть переходити на два сни, спати 13-14 годин на добу, з них 11 - нічний сон. Повторимося, що всі ці норми загальні, кожній мамі потрібно стежити за дитиною, щоб визначити, чи вистачає їй сну.

Зробити це нескладно - записуйте всі сни, в блокнот чи спеціальний додаток. Враховуйте загальний сон за добу, не діліть на денні та нічні, також враховуйте сон біля груді. При порушеннях режиму сну діти стають млявими, можуть часто вередувати, їх складніше укласти.

Основні ознаки порушення режиму сну - маля складно укласти на нічний сон, вночі воно часто прокидається, неспокійно спить. Як не дивно, у такої поведінки дві кардинально різні причини - недосипання і перегул. Коли малюк погано спить удень, його нервова система занадто виснажена, що обертається постійними здригуваннями, скрикуваннями. Якщо ж малюк забагато спить удень, то вночі організму просто непотрібно відпочивати.

Особливості біоритмів немовлят

Якщо у вас часто виникає питання - як укласти спати дитину в 3 місяці, варто переглянути свій режим сну. Часто недосвідчені мами не можуть вкласти дитину до пізнього вечора, що провокує поганий нічний сном. Як наслідок - батьки не висипаються, малюк не отримує необхідного відновлення під час сну. Вранці все повторюється по колу - крики, плач і капризи.

Важливо пам'ятати про біологічні ритми дитини від 3 до 6 місяців, а також про вплив гормонів на поведінку малюка. Відходження до сну, зміна фаз сну, регулюється в організмі гормоном мелатоніном, який починає вироблятися раннім вечором, близько 18.30 і до 20.30 години. Саме цей період є найбільш сприятливим для укладання малюків. Якщо пропустити цей момент, в організмі починає вироблятися кортизол, який провокує нервове збудження.

Напевно, мами помічали: якщо укладати малюка після 21 години, вкладання може затягнутися на годину, а то й більше. Дитина в цьому не винна, це все дія кортизолу. Тому, якщо вам цікаво, як працює вікно сну, поспостерігайте за своїм чадом, встановіть час, коли він засинає легко. Не бійтеся раннього укладання - якщо малюк засне в 19 вечора, не обов'язково він прокинеться в 5 ранку. Зате раннє укладання гарантує повноцінний, здоровий нічний сон і малюкові, і батькам. Якщо ви звикли до 3-4 місяців укладати дитину в 22-23 години, змінюйте цю звичку. Нехай малюк засинає до 21 годин, у вас залишиться час на себе, щоб зайнятися домашніми справами або просто випити чай у тиші.

Здорові навички сну для малюків від 3 до 6 місяців

Якісний і міцний сон налагодити досить складно, особливо, якщо у вас перший малюк. Вам буде трохи простіше, якщо ви дізнаєтеся основні нюанси.

Важливий момент – мікроклімат у приміщенні. У дитячій кімнаті потрібно підтримувати температуру і вологість на сталому рівні. Оптимальний діапазон для температури - 18-22 градуси, для вологості - 50-70%. Якщо повітря в кімнаті дуже сухе, варто придбати зволожувач. Ці компактні пристрої представлені в широкому асортименті, ви можете купити компактний нічник, в який вмонтований зволожувач. Такі пристрої дуже зручні в застосуванні, до того ж, займають мало місця. Також ви можете вибрати зволожувачі, виконані в оригінальному дизайні - забавні кролики, сонечка.

Важливо пам'ятати про правильне оформлення спального місця. Для дітей обов'язково потрібно підібрати якісний текстиль, до складу якого входять тільки натуральні волокна. Міняти постільну білизну для дітей до півроку потрібно щотижня або частіше, у міру забруднення.

Щоденні спостереження за малюком допоможуть визначити ідеальний час для укладання. З 18.30 уважно спостерігайте за дитиною - коли вона стає млявою, кладе голівку на плече, погляд стає розмитим, спрямованим в нікуди, це явні ознаки «вікна сну». Якщо пропустити цей момент, малюк різко пожвавлюється, ніби отримує друге дихання. Важливо: до моменту, коли відкривається «вікно сну», дитина вже повинна бути помита, одягнена в чисту піжаму, підготовлена до сну. Достатньо тижня спостережень за чадом, щоби визначити ідеальний момент, коли малюка можна укласти на нічний сон.

Дуже важливо укладати малюків не пізніше 21-ї години, оскільки пізніше накопичується втома, нервове збудження, що ускладнює завдання і вам, і дитині. Вам буде складніше налаштувати карапуза на сон, а йому - заспокоїтися і перейти від активності до спокійного стану.

Вік 3-6 місяців якраз той час, коли можна створювати ритуал відходження до сну. Це може бути ванна (якщо ви купаєте малюка щовечора), тихі, спокійні ігри, пісня або казка, колискова. Якщо ви гуляєте перед сном на вулиці, намагайтеся розрахувати час так, щоб повернутися з прогулянки, приблизно, за 1.5-1 годину до сну. В цей час ви зможете нагодувати малюка, помити, перейти до більш помірних ігор, налаштувати його на «сонний» стан. Пам'ятайте: виконувати сонний ритуал важливо в чіткому порядку. Малюки дуже люблять режим, будь-які його порушення здатні викликати капризи і невдоволення.

Режим сну, в міру дорослішання малюка, буде змінюватися, але час укладання бажано залишати не пізніше 21 годин. Тому вже в 6-8 місяців потрібно переходити на 2 сни, щоб не зрушити час вечірнього укладання.

Створюйте ідеальні умови в дитячій кімнаті, дотримуйтеся режиму сну та спіть спокійно!

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені