(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Норми сну - від 6 до 9 місяців
Липень 27, 2019

Норми сну - від 6 до 9 місяців

Автор:

Особливості сну малюків у 6 до 9 місяців

Сон люблять всі, але для малюків це не просто відпочинок - під час сну відбувається активне зростання дитячого організму, ростуть і розвиваються всі системи, оновлюються клітини. У перший рік життя дітки пізнають навколишній світ, а під час сну в мозку активно формуються зв'язки, відповідальні за пам'ять, увагу і мову, налагоджується робота серця, внутрішніх органів. Поки малюк спить, усередині нього відбувається непомітний процес - формування унікальної особистості. Для дорослих недосип досить небезпечний, оскільки може негативно позначитися на нервовій системі, погіршити пам'ять і концентрацію уваги. Для дитини ж порушення сну згубні, адже брак повноцінного відпочинку не дозволяє розвиватися і пізнавати навколишній світ, розвивати необхідні навички.

Щоби дитина спала міцно і добре відновлювала сили, батьки повинні створити комфортні умови. Основні фактори, що сприяють правильній «сонній» обстановці:

  • Вологе і прохолодне повітря - за рекомендаціями педіатрів, у дитячій кімнаті температура не повинна бути вище 22 градусів, а вологість нижче 50%;
  • Відсутність шуму;
  • Приглушене світло - якщо ви укладаєте дитину на денний сон у кімнаті, вікна якої виходять на сонячну сторону, варто купити затемнюючі штори;
  • Комфортне спальне місце. Постільна білизна має бути якісною, тільки з натурального волокна: бавовни, льону. Ви можете купити кілька комплектів постільної білизни, з ненав'язливим малюнком, що не перевантажує нервову систему малюка.

Голодна дитина спати не буде, тому обов'язково годуйте малюка перед сном. Якщо маля на грудному вигодовуванні, швидше за все, воно засинає біля грудей. Але тут бувають винятки - малюки іноді можуть відмовлятися засипати за своїм звичним ритуалом, вимагають заколисувань, замість засипання у грудях. Пам'ятайте, що малюк активно росте і його звички змінюються досить швидко.

Перевірте підгузки або пелюшки - якщо там брудно, мокро, малюк не засне. Для спекотного періоду ідеально підходять муслінові пелюшки, легкі, практично невагомі, ніби хмарка, ними можна сповивати або вкривати дитину.

Якщо в кімнаті дуже жарко, сухо, можливо, потрібно використовувати зволожувач. Сучасні зволожувачі відрізняються привабливим, стильним дизайном, деякі моделі мають функцію підсвічування. Так що, ви отримуєте відразу два пристрої - нічник з м'яким світловим потоком і зволожувач.

Як налагодити сон немовляти в 6-7 місяців?

Виключіть занадто активні ігри перед сном, які можуть спровокувати надмірну перевтому. Важливо стежити за часом активності та ознаками втоми. Коли малюк хоче спати, він стає млявим, грає неохоче, тре очі, вушка. Іноді, діти можуть терти носик, оченята в період прорізування зубів, оскільки відчувають дискомфорт у цій області. Якщо ви бачите, що дитина втомилася, переходьте до ритуалу укладання - заспівайте пісеньку, заколишіть, розкажіть віршик, погладьте по голівці і спинці.

Часто мами скаржаться, що малюк погано спить, прокидається вночі - варто пам'ятати, що в такому віці це норма. Приблизно до 7-8 місяців діти прокидаються на нічні годування двічі. Ближче до року інтервал збільшується і малюк може спати, не прокидаючись, до ранку, 5-6 годин. Але якщо дитина прокидається дуже часто, спить неспокійно, ймовірно, варто переглянути свій підхід до режиму сну. Основні фактори, що погіршують сон - це хвороба, нездужання, прорізування зубів. Якщо у дитини не ріжуться зубки, нічого не болить, швидше за все, проблеми в побудові денного графіка сну.

Норми сну дитини в 6-9 місяців

Якщо вас цікавить, скільки має спати дитина в 6 місяців - близько 14 годин на добу, причому, деякі малюки можуть спати до семи годин поспіль. Як правило, такий тривалий сон доводиться на нічний період. Удень малюк спить два-три сни, два довгих і один короткий, період активності складає в середньому 3-4 години. Поганий сон уночі може бути викликаний недосипом або, навпаки, занадто довгим денним сном. Якщо малюк надто багато гуляє, спить мало, нервова система не встигає відновитися, як наслідок, дитина часто прокидається вночі, неспокійно перевертається. Тому не варто спеціально довше гуляти з дитиною, в надії що вона втомиться і буде солодко спати вночі. Дотримуйтесь часу активності, укладайте спати немовля за графіком, тоді нічний сон буде здоровим і міцним.

Прищепити навички здорового сну легко, якщо виробити певні ритуали. Це може бути прийняття ванни, тиха музика або колискова, читання казок на ніч. Пам'ятайте, що всі кроки повинні виконуватися в певній послідовності. Діти цінують впорядкованість, постійний розклад. Чіткий порядок дій допоможе малюкові швидше налаштуватися на сон і заснути.

Також слід пам'ятати, що норми денного сну індивідуальні і постійно змінюються. Режим сну не може залишатися стабільним цілий місяць, адже крихітка зростає і години активності збільшуються.

У цьому віці у малюків можуть виникати складнощі, пов'язані з новими навичками в пізнавальному і моторному розвитку. Дитина вчиться самостійно сидіти, перевертатися, повзати, вставати. Тому під час сну малюк також відпрацьовує набуті навички - сідати або встає в ліжечку. До того ж, активні ігри і пізнання світу призводить до надмірного збудження нервової системи, тому немовля може прокидатися вночі, плакати. Завдання батьків - заспокоїти дитину, допомогти їй заспокоїтися, лягти і заснути. Якщо ви залишаєте малюка вдень спати на дивані, кладіть навколо подушки, щоб він не впав на підлогу.

Біоритми та особливості сну у немовлят мають деякі особливості. Наприклад, з 18.30 до 20.30 в крихітному організмі виробляється гормон мелатонін, який викликає сонливість. Тому в це, так зване, вікно сну діти засинають швидше, сплять міцніше. При пізньому укладанні, виробляється гормон кортизол, який стимулює підтримання бадьорості. Не прагніть підігнати режим дитини під власний, укладайте дитину спати, коли потрібно їй, адже від якості сну залежить якість зростання та повноцінний розвиток.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені