(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Чи потрібен зволожувач повітря в дитячій кімнаті?
Квітень 30, 2019

Чи потрібен зволожувач повітря в дитячій кімнаті?

Автор:

Під час підготовки до появи нового члена сім'ї майбутні батьки часто забувають про важливе питання мікроклімату. Можна закупити підгузки на пару місяців наперед, комплекти одягу, розвиваючі іграшки, але детально не вивчити питання – чи потрібен зволожувач повітря в дитячу?

Всі педіатри рекомендують ретельно стежити за температурою і рівнем вологості в дитячій кімнаті. Оптимальною температурою вважається діапазон від 18 до 22 градусів, а вологість - 40-60%. Падіння нижче цієї позначки загрожує дискомфортом, пересиханням слизових оболонок, шкіри.

Якщо ви помічаєте, що дитина млява, вередує, в неї незначно підвищується температура тіла, в першу чергу, потрібно провести вологе прибирання, добре зволожити повітря. Всі ці симптоми можуть з'являтися через сухе і гаряче повітря. Ще один яскравий прояв пересушеного повітря – червоні щічки, без видимих для того причин. Якщо ви не вводили нових продуктів у раціон, малюк не перемерзав, а шкіра не обвітрена, сухість і почервоніння на шкірі можуть виникати при сухому повітрі. Також у малюка може боліти голова, звичайно ж, немовля про це не скаже, але буде плакати, просячи допомоги у батьків.

Також недостатність вологи в приміщенні може привести до поганого сну, погіршення самопочуття, млявості. Постійне перебування в приміщенні з сухим повітрям може послужити зниженням роботи імунної системи. Тому намагайтеся не надто перегрівати кімнату в якій знаходиться чадо.

Найчастіше ця проблема, а також питання «Чи потрібен зволожувач повітря в дитячій», виникає в зимовий період, коли батареї увімкнені на повну потужність. Підвищити рівень вологості можна декількома способами:

  • Кілька разів на день користуватися ручним розпилювачем, наповненим чистою водою;
  • Проводити кілька разів на день вологе прибирання;
  • Поставити в кімнаті відкритий акваріум;
  • Вішати на опалювальні прилади вологі речі.

Отже, ми точно визначили, для чого потрібен зволожувач повітря в дитячій – від нього залежить хороше самопочуття і якість життя малюка. І якщо ви не хочете витрачати час на постійне прибирання, варто придбати цей компактний прилад.

Основні критерії

Визначаючи, який купити зволожувач повітря в дитячу, звертаємо увагу на найважливіші характеристики. В першу чергу, цей прилад повинен бути безпечним для малюка, працювати ефективно і тихо, щоби не порушити сон.

Найпростіший і доступний – зволожувач повітря з холодним паром. Цей пристрій оснащений вентилятором, що проганяє повітря через губчастий, зволожений матеріал. На цій губці залишаються частинки пилу, деякі бактерії, тому з приладу виходить не тільки зволожене, але і частково очищене повітря. Основні переваги: доступна ціна, низьке енергоспоживання, регулювання оптимального режиму зволоження. Відносний недолік – такий зволожувач, за рахунок подачі холодної пари, може трохи знижувати температуру повітря. Але з цим недоліком легко впоратися, якщо додатково ввімкнути обігрівач, на мінімальний обігрів.

Якщо ви ще не визначилися, який зволожувач повітря купити в дитячу, розглядаємо наступного кандидата. Пристрій, що подає гарячу пару, і працює за принципом, схожим на зволожувач з холодною парою. Тут є тільки одна відмінність: установлено нагрівальний елемент, за рахунок якого вода нагрівається, випаровується, утворюючи гарячу пару. Найпростішим зволожувачем такого типу можна назвати чайник, тільки в ньому не можна контролювати обсяг пари, а сучасні прилади дозволяють відрегулювати потік рідини, що випаровується. Плюси подібних пристроїв: доступна ціна, відсутність необхідності в заміні фільтрів, швидке насичення повітря вологою, висока температура вбиває мікробів.

Основний недолік – це гаряча пара, об яку можна обпектися, тому, обираючи цей тип зволожувача, обов'язково стежте за дитиною, встановлюйте прилад у місці, куди малюк не дотягнеться. Також такі пристрої підвищують рівень температури в кімнаті, тому за цим показником потрібно стежити. Якщо температура в приміщенні підвищується, варто додатково провітрювати кімнату.

Також не зайвим буде контролювати рівень вологості, щоб не допустити перенасичення повітря парою. Можна купити зволожувач із вбудованим гігрометром або ж придбати настінний гігрометр, що показує рівень вологості. Додатково, в такі зволожувачі можна заливати ефірні масла, щоби провести ароматерапію. Такі пристрої допомагають не просто зволожити повітря, але і оздоровитися діткам і батькам.

Вивчаємо питання, як вибрати зволожувач повітря в дитячу кімнату далі – досконаліший, позбавлений вищезазначених недоліків, ультразвуковий прилад. Зволожувач оснащується спеціальною установкою, яка випромінює ультразвукові коливання, що розбивають воду до стану туману. Переваги зволожувача: швидке насичення вологою, очищення повітря від пилу та алергенів, дуже низький рівень шуму, можливість регулювання рівня вологості. У деяких моделях є додаткові функції, такі як автоматичне керування, датчик зміни фільтра. Мабуть, до недоліків можна віднести тільки високу вартість і необхідність заміни фільтрів. При використанні без фільтра, на меблях і предметах інтер'єру може осідати білуватий наліт.

Зволожувачі з іонізатором – такі пристрої особливо корисні для дитячих кімнат. Вони насичують повітря вологою, очищають його і наповнюють негативно зарядженими іонами. Атмосфера після іонізації нагадує за складом повітря біля моря або в горах.

Мийка повітря – в них вмонтовано вентилятор, що втягує повітря та пропускає його через спеціальні диски, встановлені в барабані. Його нижня частина занурена в ємність з водою. Повітря проходить через вологі диски, на яких осідають пил, алергени, мікроби, тому в приміщенні створюється ідеальний мікроклімат для зростаючого організму.

Потрібними залишаються світильники з функцією зволоження і очищення повітря. Ці ергономічні прилади оснащені компактним зволожувачем, завдяки якому в кімнаті підтримується оптимальний рівень вологості.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені