(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Обов'язкові речі для немовляти першого року життя
Червень 27, 2019

Обов'язкові речі для немовляти першого року життя

Автор:

Речі, необхідні в перший рік життя дитини

Досвідчені батьки охоче поділяться, що повністю підготуватися до першого року життя малюка неможливо. Все одно доведеться докуповувати дрібні аксесуари, одяг, ліки. Але важливо створити базу, щоби до моменту повернення мами з дитиною з пологового будинку все було готово. Необхідні речі для дитини до року: базовий гардероб, аптечка, засоби гігієни, все це повинно бути готове до народження немовляти, щоб не ганяти в магазини, аптеки, тата або родичів.

Спальне місце - має бути затишним, комфортним і безпечним. Ліжечко не можна встановлювати на протягах, поруч з вікнами і опалювальними приладами. Оптимальним варіантом буде кут, протилежний дверям, але якщо у вас обмежений простір, кут біля дверей також підійде. Щоби дитині не тягнуло з відкритих дверей, ліжечко можна закрити пелюшками або м'якими бортиками. Ця покупка стане в нагоді неодмінно - коли малюк буде вчитися вставати, вони пом'якшать падіння. Полог для ліжечка - сумнівна річ, на якій збирається багато пилу, до того ж, коли маля почне ставати на ніжки, обов’язково скине тканину на себе.

Друга важлива покупка – візочок, який батьки вибирають на свій розсуд. Якщо ви не хочете переплачувати на купівлі прогулянкового візочка, вибирайте універсальну модель трансформер 2-в-1. Важливо: виміряйте ширину отвору дверей, ліфтового отвору. Буде прикро, якщо новий візочок не пройде в двері.

Ванночка - в перші місяці життя, поки малюк ще не тримає голівку, не сидить самостійно, купати його потрібно в маленькій ванні. Починаючи з півроку дитини можна переселити в більшу ванну, де у нього буде більше простору для водних ігор.

Сповивальний столик - можна пристосувати невеликий журнальний столик або купити спеціальну тумбу, на верх якої кріпиться пеленатор. Така тумба практична, економить місце, оскільки на полиці можна скласти всі потрібні речі.

Гігієна і предмети догляду

ВООЗ не рекомендує допаювати немовляти на грудному вигодовуванні, в перші шість місяців життя, навіть в сильну спеку. Адже з молоком мами малюк отримує і їжу, і воду. Якщо виникають складнощі з налагодженням лактації, краще звернутися за допомогою до консультантів з грудного вигодовування. При складнощі, таких як непереносимість лактози, за медичними показаннями, потрібно купити пляшку зі змінними сосками.

Для виконання гігієнічних процедур будуть потрібні ножиці із закругленими кінчиками, м'який гребінець для новонароджених, аспіратор (на випадок нежиті), вата, сухі і вологі дитячі серветки, вушні палички, дитяче масло (або стерилізоване соняшникове), дитячий крем, присипка.

Для водних процедур, окрім ванночки, потрібні водний термометр, дитяче мило, великий рушник або пелюшка з капюшоном.

Основні ліки немовляти до року

Вивчаючи питання «Що потрібно дитині від народження до року?», обов'язково розглянемо дитячу аптечку. Перші чотирнадцять днів вам потрібно буде обробляти пупкову ранку, поки вона не підсохне. Існує багато рекомендацій - перекис водню, зеленка, настоянка календули. Останній варіант є більш щадним, не фарбує, не підсушує шкіру.

Основна проблема, яка чатує на батьків - дитячі кольки. Варто пам'ятати, що природа цього явища до кінця не вивчена. Явно одне: кольки і харчування годуючої мами якщо й мають зв'язок, то вкрай розмиту. Від кольок однаково страждають діти, яких годують сумішшю і грудним молоком. Для полегшення стану дитини можна давати кропову воду, препарати на основі плодів фенхелю («Плантекс»), препарати на основі симетикону («Еспумізан»), ставити гомеопатичні свічки для полегшення стану («Вібуркол»).

Варто пам'ятати, що ліки для нормалізації мікрофлори кишечника («Біфідумбактерин», «Ентерожерміна»), мікроклізми («Мікролакс») повинен призначати педіатр.

В аптечку малюків, які починають отримувати прикорм, обов'язково варто ввести ентеросорбент, наприклад, «Ентеросгель». Такі препарати добре допомагають при отруєннях.

При пелюшковому дерматиті, висипах дуже добре допомагає мазь «Бепантен», мазі і присипки на основі цинку.

Часто у малюків з'являється нежить, і необов'язково це свідчить про застуду. Нежить може з'являтися при сухому повітрі, як реакція на пил. В такому випадку носик можна промивати сольовим розчином, відсмоктувати соплі аспіратором. Важливо: спреї для носа не можна використовувати для лікування малюків до року. Безперервний і сильний потік ліків може спровокувати запалення вуха.

Аптечка дитини до року обов'язково повинна включати засоби при прорізуванні зубів. Ними можна запасатися, приблизно, з 3 місяців, оскільки саме з цього віку у сучасних діток починається процес прорізування. Добре зарекомендував себе гель на основі ромашки «Камістад». Також непогано знімає біль і дискомфорт, надмірне слиновиділення драже «Дентокінд» - перед його прийомом проконсультуйтеся у педіатра.

Жарознижувальні - педіатри не радять збивати температуру нижче 38 градусів, але обов'язково дивіться по дитині. Якщо малюк дуже погано переносить високу температуру, давайте жарознижувальні. Для цього випускаються сиропи «Панадол», «Нурофен».

Базовий гардероб немовляти

Перш за все, пам'ятайте основне правило - речі малюка до року повинні бути з натуральних тканин. Для перших місяців життя бажано вибирати речі з зовнішніми швами.

Найпопулярніший і практичний елемент гардероба немовляти - сліп (чоловічок). Це комбінація кофтинки і повзунків, дуже зручна для дитини. У сліпі ніщо не задирається, не бгається, дитина відчуває себе дуже зручно. Сліп оснащується кнопочками спереду, тому розстібати і застібати його, при кожній зміні підгузка, швидко і просто.

Пісочник - різновид сліпа, без рукавів і штанців, знадобиться приблизно з 3 місяця життя. Незамінна річ у теплий період, у ньому можна класти малюка спати, одягати на прогулянки.

Бодік - сліп без штанців, його можна комбінувати з повзунками, штанцями, спідничкою. У жарку пору на прогулянки досить одного бодіка, причому, без рукавів.

Панамка або косинка - також незамінні в жаркий період. Пам'ятайте, що у сильну спеку гуляти краще до 11 і після 17 годин, коли сонце не дуже агресивне.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені