(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Оптимальний клімат в дитячій кімнаті
Червень 01, 2019

Оптимальний клімат в дитячій кімнаті

Автор:

Температура і вологість - вплив на дитину

Найперше, після виписки з пологового будинку, новоспечені батьки прагнуть будь-яким способом створити комфортні умови малюкові. Часто помилково мами і тата вважають, що чим тепліше в кімнаті, тим дитині буде комфортніше. В реальності все кардинально навпаки. В палатах пологових будинків намагаються підтримувати температуру повітря на рівні 22 ° С, або навіть тепліше - це вимушений захід, щоб діти не застудилися. І це досить розумно, адже виписувати хворих малюків не можна.

Втім педіатри одноголосно стверджують, що ідеальний температурний режим у дитячій кімнаті знаходиться в межах 18-21 ° С. Це температурна межа, при якій дитина відчуває себе комфотно. Іноді при температурі 18 градусів деяким дорослим холодно, але терморегуляція дитини ще не налагоджена, тому при дуже жаркому повітрі підвищується ризик перегріву. Організм немовляти втрачає тепло через легені і шкіру, і, якщо температура вдихуваного повітря становитиме 23-24 градуси, втрати тепла істотно знижуються. Тоді в організмі активізується інший шлях тепловтрат - через шкіру. Немовля активно пітніє, а значить, втрачає значну частину води і солі, запаси яких у крихітному організмі невеликі.

Батькам важливо запам'ятати цінне правило - краще переохолодити, ніж перегріти!

Малюки, які тривалий час знаходяться в душному приміщенні, стають млявими, капризують, часто плачуть. У таких діток спостерігається занепад сил, вони швидко втомлюються. Під впливом гарячого і сухого повітря шкіра стає блідою, пізніше починає лущитися. Явна ознака пересушеного повітря в кімнаті - яскраво-червоні щоки з невеликими проявами лущення.

Захист дитини від перегріву особливо актуальний у літній період, якщо в будинку не встановлена кліматична техніка. Щоб не допустити перегріву, потрібно мінімізувати одяг, не кутати дитини в пелюшки, не вдягати в синтетичний одяг. Якщо в приміщенні дуже жарко, досить трусиків (підгузків) і легких шкарпеток. Обов'язково потрібно поїти дитину достатньою кількістю рідини (вода, компоти). Малюкові на грудному вигодовуванні часто пропонувати груди.

Як підтримувати ідеальну температуру і вологість в дитячій?

Коли ми знаємо, яка температура в дитячій кімнаті ідеальна для малюка, переходимо до дій.

Щоб оптимальна температура в дитячій кімнаті завжди трималася на встановленому рівні, потрібно користуватися спеціальними пристроями. У холодну пору року контролюємо роботу опалювального обладнання, щоб не перегріти повітря в кімнаті. Якщо ви живете в регіоні з жарким кліматом, в літню пору краще встановити кондиціонер або вентилятор, в комбінації з зволожувачем. Важливо: кондиціонер потрібно встановлювати таким чином, щоб потік повітря не потрапляло на дитину.

Якщо вам цікаво - якою має бути оптимальна вологість в дитячій кімнаті, цей показник повинен знаходиться в межах 50-70%. Якщо ви виміряєте рівень вологості в будинку, то будете здивовані: цей параметр виявиться на рівні 20-30%. Цього дуже мало для гарного самопочуття дитини.

Педіатри стверджують, що тривале перебування малюка в приміщенні з сухим повітрям, провокує часті застуди. Дихальні шляхи покриті захисною слизом, що перешкоджає проникненню в організм бактерій, вірусів. При постійному вдиханні сухого повітря, дихальні шляхи втрачають захисний слиз, що призводить до порушення місцевого імунітету.

Щоб підтримувати оптимальні умови для малюка, потрібно регулярно провітрювати дитячу кімнату. Пам'ятайте, що при провітрюванні рівень вологості знижується, тому потрібно застосовувати додаткові заходи. Якщо вологість знижена незначно, можна користуватися ручним пульверизатором, розпилюючи воду один раз в декілька годин.

Важливі правила

Чим нижча вологість повітря, тим більше організм дитини витрачає сил на його зволоження, а це призводить до додаткових втрат води. Особливо важка ситуація з вологістю під час опалювального сезону, коли батареї включені на максимум. Вологі речі, розкладені на батареях, допомагають лише незначно, оскільки кардинально на рівень вологості вони не впливають.

У міру зростання температури і зниження вологості в дитячій, зростає ризик простудних захворювань. Часто у малюків, які протягом тривалого часу перебувають у перегрітому, задушливому приміщенні, з'являється нежить, покашлювання, без інших видимих симптомів. При вдиханні занадто сухого повітря згущується кров, порушується робота шлунково-кишкового тракту. Якщо малюк мучиться кольками, погано спить, часто плаче і вередує, спробуйте підвищити рівень вологості.

Допомагають підвищити вологість акваріуми, декоративні фонтанчики. Ідеальним придбанням для дитячої кімнати буде зволожувач, в якому можна встановити оптимальний рівень вологості.

Існують парові і ультразвукові зволожувачі. Перші мають більш просту конструкцію, продуктивність досягає 700 г/год, вони безпечні в застосуванні, швидко нагнітають вологість до позначки 60%. Парові зволожувачі можна використовувати в якості аромалампи. Єдиний недолік – високий рівень шуму.

Ультразвукові зволожувачі працюють практично безшумно, безпечні для дитини, дозволяють встановлювати температурний режим, міняти напрям струменя пара. Ультразвукові зволожувачі ощадливо витрачають електроенергію, автоматично відключаються при досягненні потрібного режиму. У резервуар потрібно заливати дистильовану або фільтровану воду.

Крім підтримки температури і вологості, важливо контролювати чистоту в дитячій. Для цього необхідно щодня витирати пил, пилососити, мити підлогу і проводити вологе прибирання. Але без фанатизму - в дитячій повинне бути чисто, а не стерильно, оскільки в стерильних умовах імунна система не розвивається. Тож коли малюк стикнеться з мікробами, імунна система просто не зреагує.

Коли ви знаєте - який оптимальний клімат в дитячій кімнаті, легко зможете поліпшити умови життя малюка, зробити їх максимально комфортними.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені