(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Розвиваючі іграшки - які більше підходять дитині?
Червень 01, 2019

Розвиваючі іграшки - які більше підходять дитині?

Автор:

Як правильно вибрати розвиваючі іграшки?

Сумнівів у тому, що іграшки та ігри дитині потрібні, не виникає. Важливо тільки правильно підібрати їх, щоби вони відповідали віку. Також дуже важливо пам'ятати, що надлишок іграшок перевантажує психіку малюка. Якщо перед дитиною навалити багато іграшок, вона може їх просто не помітити. Тому знайомимо дитину з 1-2 іграшками, тому змінюємо їх на інші, і так по черзі. При такому підході, малятку буде цікаво грати, воно буде активно пізнавати навколишній світ.

Звичайно ж, батькам потрібно бути готовими до того, що найцікавіші іграшки будуть лежати в сторонці, поки малюк буде активно діставати все з полиць і стягувати зі столу. Більшості малюків до року набагато цікавіше взаємодіяти з предметами, які вони щодня бачать у руках батьків. Тому вам доведеться добре постаратися, щоб зацікавити дитину кубиками або пірамідкою. Тут ми підходимо до ще одного важливого правила: батьки повинні грати разом разом з малюком. Показати, як складати кубики, як знімати кільця з пірамідки, як їздить машинка. Тільки коли малюкові стає цікаво і він захоплюється грою, можна акуратно відійти і не заважати.

Розглянемо, які варто вибрати розвиваючі іграшки до шести місяців? У цьому віці у дитини активно розвиваються тактильні відчуття, він намагається все помацати і помацати. Тому потрібно пропонувати іграшки з різними фактурою і формою. Це можуть бути гумові, пластмасові та текстильні м'ячики, різноманітні брязкальця. Дуже подобаються малюкам текстильні кульки, всередині яких заховані дзвіночки, шуршики.

До шести місяців дитина починає активно рухати ручками, освоювати нові рухи, тому відмінною покупкою будуть гумові пищалки, ляльки-неваляшки. Також можна купити музичні іграшки з великими клавішами – з їх допомогою дитина розвиває слух, досліджує причинно-наслідковий зв'язок.

Розвиваючі іграшки до року

Якщо вас цікавить, як вибрати розвиваючі іграшки дитині від шести до дев'яти місяців, тут можна переходити до більш складних предметів. Шестимісячний малюк ще грає з брязкальцями і пищалками, але йому цікаві машинки, барабани, яскраві книжки з щільного картону. До речі, картонні книжки - це обов'язкова іграшка, яку можна купити поки малюк ще лежить, і не намагається сидіти. Розгляд яскравих картинок, прослуховування віршиків, які мама читає, розвивають органи чуття дитини.

У дев'ять місяців малюк може грати з кубиками, пірамідками. Спочатку діти руйнують замки з кубиків, але поступово намагаються будувати їх самі, вчаться знімати кільця з пірамідки.

Відмінно в цей період підходять м'ячі різного розміру і фактури, з брязкальцями або пищалками всередині. Дитина вловлює різницю між різними розмірами, розвиває тактильні відчуття, коли обмацує поверхні з різними фактурами.

Малюкам в 11-12 місяців вже цікаві різні сортери, виконані в яскравих кольорах. Не обов'язково купувати дорогі іграшки, ви можете вибрати бюджетний сортер, наприклад, у вигляді куба. Обов'язково показуйте дитині, як вкладати фігурки у відповідні отвори. Поступово дитя опанує корисними навичками, почне грати самостійно, а у мами з'явиться більше вільного часу.

Як вибрати розвиваючі іграшки до двох років?

Це дуже важливий період у житті дитини та її батьків, адже саме від року відбувається активний розвиток мозку. Тому важливо не тільки правильно підібрати іграшки, а й організувати ігровий процес. Мамам слід пам’ятати, що до двох років не рекомендується показувати дітям мультики, незалежно від розміру екрана. Малюк ще не розуміє сенсу того, що відбувається, тільки стежить за яскравими картинками. Фахівці пов'язують затримку мовного розвитку з переглядом мультфільмів у ранньому віці.

Проводьте більше часу з дитиною на вулиці, в активних іграх, а для цього знадобиться м'яч. Коли малюк навчиться впевнено ходити, ви зможете штовхати, кидати м'яч, придумуючи різноманітні кумедні заняття. Можна придбати каталку з ручкою, з якою дитина швидше навчиться ходити.

Відмінно розвиває логічне мислення пазл - для самих маленьких це два елементи, які потрібно з'єднувати. Ближче до двох років дітки вже можуть з'єднувати чотири елементи, поступово кількість елементів пазла збільшується.

Не забувайте і про ігри у ванній - вони допомагають не тільки розвиватися, а й витрачати енергію перед вечірнім ритуалом сну. Різні гумові пищалки, водонепроникні книжки, набори формочок допоможуть зробити купання веселим і корисним.

Розвиваючі іграшки своїми руками

Кожна мама легко і просто може зробити іграшку з підручних матеріалів, на радість малюкові.

Найпростіший варіант розвиваючої іграшки - гусениця зі шкарпетки, що направлена на розвиток тактильних відчуттів. Для цього знадобиться довга чиста шкарпетка зі щільної тканини, нитка, різні крупи (квасоля, горох, макарони), ґудзики. На дно шкарпетки потрібно насипати перший наповнювач, перев'язати ниткою, і так далі, поки у вас не вийде 5-6 сегментів. Залишилося пришити очі-ґудзики і можна давати дитині - маля буде обмацувати різні сегменти, а ви можете придумати цікаву гру, в якій гусениця буде головним персонажем.

Мамам, які цікавляться раннім розвитком, цікаво – сенсорна коробка що це і як зробити? Це ємність (великий таз, пластиковий контейнер), наповнена різними цікавими дитині предметами. В якості наповнювача можна використовувати крупи, борошно, какао, велику сіль, великі макарони, гальку, гідрогелеві кульки, жолуді, каштани, шишки, ватяні кульки, нарізаний папір.

Іграшками тут можуть виступати звичайні побутові предмети - форми для кексів, ложки для салату, маленькі сита, іграшкові граблі, лопатки, совочки. Діткам старшого віку можна налити воду, покласти кілька формочок, щоб малюк вчився переливати рідину. Сенсорні коробки можна робити малюкам від 7-8 місяців, але обов'язково контролювати ігровий процес. Якщо малюк тягне предмет у рот, зупиняти ручку. Так поступово дитина звикне, що не все можна гризти і до року позбудеться цієї звички.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені