(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Догляд за дитячими іграшками
Квітень 05, 2019

Догляд за дитячими іграшками

Автор:

Як упорядкувати дитячі іграшки?

По мірі дорослішання малюка, в його кімнаті з'являється все більше ігор, брязкалець, розвиваючих іграшок. Якщо спочатку їх можна було зберігати в декількох пластикових контейнерах або спеціальному відрі, то ближче до 1 року у батьків виникає резонне питання - як розкласти дитячі іграшки? Вивчаючи це питання, важливо пам'ятати про декілька критеріїв: безпека, зручність, практичність.

Отже, аби у вас більше не виникало питань на тему «як зберігати дитячі іграшки?», перш за все потрібно провести генеральне прибирання. Перегляньте всі іграшки - зламані, пошкоджені, що не підлягають відновленню, потрібно відправити на смітник. Туди ж відправляються конструктори, пазли із загубленими елементами – ігри з ними все одно вже не приносять маляті задоволення.

Іграшки, з яких малюк виріс – тут важливо не позбутися улюблених м'яких іграшок, з якими у дитини пов’язано багато теплих спогадів. Якщо ваше чадо вже через пару років піде в школу, варто позбутися кубиків, сортерів, пірамідок. Є багато сервісів, через які можна безкоштовно віддати старі іграшки.

Іграшки, якими дитина грає зрідка, можна на декілька місяців сховатися. Якщо малюк не згадає про них, можете сміливо віддавати друзям з дітьми, яким вони стануть у нагоді.

Для іграшок, що рідко використовуються власником, можна придбати контейнери, прозорі або непрозорі. В останньому випадку їх потрібно маркувати або наклеїти фотографії. Такі підказки допоможуть швидко знайти потрібний предмет.

Максимальна зручність

Коли ви провели генеральне прибирання, згрупуйте іграшки за категоріями. В першу віднесіть улюблені, з якими малюк грає щодня. Тут виявиться мало предметів, тому особливих питань «як скласти дитячі іграшки» у вас не виникне. Їх потрібно покласти так, аби дитина могла дістати їх самостійно, без допомоги дорослих.

У другій категорії залишаться іграшки, якими маля грає рідше. Це, швидше за все, будуть конструктори, лото, з якими малюк грає в компанії друзів. Їм саме місце в ящику або шухляді.

Третя категорія - ігри, з якими малюк грає за участю дорослих. Це або складні ігри, або ж потенційно небезпечні іграшки (з дрібними деталями, гострими кутами). Їх потрібно покласти на верхні полиці або на шафу, звідки чадо не зможе їх дістати.

Розглядаємо інші аспекти, як прибрати дитячі іграшки акуратно, звільнивши більше простору.

Актуальні місця для зберігання іграшок, особливо, в маленьких кімнатах – настінний простір над вікном, дверима. У цих місцях можна обладнати невеликі полиці, на які скласти всі іграшки. Дрібні предмети (колекції ляльок, наприклад), можна скласти в настінну шафу.

Відмінний варіант зберігання іграшок - ліжка, лави, табурети із вбудованими місцями для зберігання. Завдяки такій організації простору, іграшки не будуть розкидані під ногами, не будуть припадати пилом. Тепер, коли ви знаєте, де і як зберігати дитячі іграшки, у вашому домі стан затишніше.

Чистота і безпека

Тут ми підійшли до важливого питання, яке турбує багатьох батьків: як і чим мити дитячі іграшки. Педіатри рекомендують привчати дитину до агресивного навколишнього середовища, не створювати навколо стерильні умови. У будинку, де є маленька дитина, потрібно підтримувати чистоту, але не впадати в крайнощі. Якщо малюк росте в стерильних умовах, всі іграшки миються з милом і кип’ятяться, будь-яка зустріч з мікробами (яких на вулиці буде дуже багато), завершиться сумними наслідками.

Отже, розглянемо варіанти - як продезінфікувати дитячі іграшки. Почнемо з найбільш актуального - наскільки часто потрібно їх мити, дезінфікувати? Враховуємо вік малюка - до шести місяців іграшки бажано мити з нейтральним милом або спеціальним розчином. Після покупки предмети обов’язково стерилізувати. Найпростіше зробити це методом кип'ятіння. Кип'ятити або мити бажано іграшки, що впали на підлогу.

Починаючи з 6-7 місяців дітки починають активно пізнавати світ і жбурляти іграшки на підлогу. Очевидно, що простіше утримувати підлогу в чистоті, ніж кожен раз мити іграшку. Тим більше, зовсім скоро малюк почне повзати по підлозі, і ви просто не встежити за тим, що він тягне в рот. Для цього етапу бажано застелити підлогу ковроліном, постелити спеціальні ігрові пазли.

Часто батьки не знають, як помити дитячі іграшки електронні, що містять усередині батарейки. Звичайно ж, їх не можна ні мити, ні, тим більше, кип'ятити. Досить протерти їх спиртом або іншим дезинфікуючим розчином, дозволеним для використання для такої мети. Такому ж способу дезінфекції можна піддати дитячі книжки - дітки дуже люблять гризти картон, тому бажано сторінки обробити антисептиком.

Всі пластикові брязкальця досить помити гарячою водою з милом або содою.

Як дезінфікувати дитячі іграшки, у яких є дерев'яні деталі? Можна протерти їх вологою ганчіркою, але зверніть увагу, що тривалий вплив вологого середовища погано впливає на лак і фарбу.

Найпростіше з гумовими іграшками - їх миємо гарячою водою з дитячим милом або порошком, ретельно виполіскуємо.

Не завжди батьки знають, як знезаразити дитячі іграшки м'які, з густим ворсом або плюшем. Перш за все, уважно вивчіть інформацію на етикетці, чи можна прати виріб вручну або у пральній машинці. Бажано додатково використовувати кондиціонер для дитячої білизни, аби плюш не втратив своїх властивостей.

Особливо ретельно потрібно дезінфікувати ігрові приналежності, які дісталися вам від іншої дитини.

Як бути з м'якими іграшками, що пищать чи говорять, із вбудованим механізмом? Для чищення можна використовувати піну для килимів або засіб для чищення хутра. Але вони можуть провокувати алергічні реакції, тому краще замінити їх нейтральним дитячим милом. Акуратно почистити хутро, сполоснути і висушити. Другий варіант, більш трудомісткий: розпороти виріб, дістати механізм, випрати, висушити і зшити все разом.

Пам'ятаємо, що всі іграшки обов'язково потрібно мити щодня, якщо в будинку є тварини.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені