(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як правильно вибирати штори в дитячу кімнату?
Лютий 28, 2020

Як правильно вибирати штори в дитячу кімнату?

Автор:

Кімната для дитини - серце його світу. Тут все звично, приємно і надійно. Щоб подібні відчуття супроводжували малюка кожен раз, як він виявляється у власній дитячій, подумайте про правильно підібраних шторах. Ми допоможемо придбати відповідні штори в дитячу кімнату - купити Україна їх може прямо у нас на сайті з доставкою та гарантією.

Подсказки для родителей по выбору штор в детскую

Придбання декоративних елементів в приміщення, де спить дитина, завжди супроводжується тисячею питань:

  • Матеріал виготовлення не тільки впливає на зовнішній вигляд виробу, але і позначається на умовах догляду. У приміщенні з дітьми штори часто брудняться, і потрібно визначитися, чи буде зручно за ними доглядати.
  • Штори в дитячій часто піддаються контакту, тому варто продумати їх надійну фіксацію на карнизі.
  • Правильний вибір довжини матеріалу - не просто декоративний каприз, але і захист дитини. Значить, потрібно зрозуміти, якого розміру бути штори в дитячу.

Матеріали виготовлення дитячих штор

Такий елемент декору в будь-якому приміщенні доповнює інтер'єр, створюючи відчуття повноти і завершеності. Однак в разі дитячої вибір не можна обмежувати тільки естетичними міркуваннями. Врахувати всі нюанси складно, але можливо. Розумним варіантом стане бажання купити штори для дитячої кімнати з безпечних синтетичних або натуральних матеріалів.

  • Синтетичні тканини не вигоряють, легко миються, після прання не сідають. Вони не накопичують пил усередині волокон і навіть після 5 років використання виглядають як нові.
  • Натуральні тканини дорожче, однак, в інтер'єрах їх використовують частіше. Лляні та бавовняні штори рекомендують педіатри, але із застереженням - їм потрібно періодична прання. Лляні вироби добре відпираються, але сильно мнуться. Бавовняні матеріали з часом втрачають фарбу і форму, проте, при правильному догляді служать до трьох років без зовнішніх змін.

Деякі батьки періодично змінюють штори. Це хороша звичка, адже в цьому випадку приміщення завжди буде виглядати свіжо. До того ж дитячі кімнати «ростуть» разом з їхніми господарями: то, що подобалося п'ятирічної принцесі вже навряд чи влаштує стильного дванадцятирічного тінейджера.

Надійні кріплення для штор в дитячу

У кімнаті, де спить дошкільник, на карнизах і власниках для штор повинні бути відсутніми будь-які гострі елементи. Фіксатори варто прикріплювати до стелі або стіні з подвоєною захистом. Якщо малюк випадково зависне на шторці, то краще нехай обірветься матеріал, ніж весь карниз.

Якої довжини має бути дитячі штори

Для дітей до семи років краще вибирати довжину до підвіконня. Щоб вони не здавалися «підстреленими», проводите завмер після закріплення карниза. Довжина полотна розраховується як відстань від місця кріплення до нижньої точки вікна.

Довгі гардини, які благородними хвилями спускаються прямо до ніг, краще залишити для вітальні. Довжина штор до підлоги в дитячу дорівнює висоті стелі з вирахуванням 10-15 см.

При покупці готових варіантів врахуйте, що виробники вказують довжину полотна без складок.

Штори як декоративний елемент дитячої

За допомогою фіранок або повноцінних гардин легко обіграти приміщення, виділивши його сильні сторони і приховавши слабкі.

  • Штори змінюють геометрію приміщення. Витягнутий малюнок, наприклад, вертикальна смуга, «піднімає» стелю. Горизонтальна лінія «розсовує» стіни, розширюючи простір.
  • Колір штор створює настрій. Щоб уникнути надлишку тонів, дотримуйтеся правила: 60% тони має припадати на стіни, 30% - на меблі і текстиль, 10% - аксесуари (штори в їх числі).
  • Відтінок матеріалу вибирайте, відштовхуючись від кольору стін: тканина повинна бути на два тони блідіше або більш насиченим, ніж колір шпалер або фарби.
  • Штори для дитячої в Києві і інших містах України часто прикрашаються орнаментом або принтом. Використовувати ці декоративні елементи потрібно помірно. Дрібний малюнок розсіює увагу, значить, створює незначний акцент. Великий малюнок завжди притягує погляд. З його допомогою можна заякорити увагу і зробити приміщення більш живим.
  • Дрібний принт на тканині не повинен бути контрастним. Такий варіант дробить інтер'єр і «тисне» на глядача, значить, для дитячої не підходить.
  • Дизайн приміщення буде виглядати більш виграшно, якщо використовувати принт або матеріал штор і в інших елементах: подушках, накидках на ліжко, чохлах на стілець або крісло.

Практичні функції штор для дитячої

Як елемент декору штори в будь-якому приміщенні роблять загальне відчуття від кімнати гармонійніше. Однак в разі дитячої вибір штор можна обмежувати тільки декоративними функціями. Використовуйте їх не тільки як спосіб сховатися від сторонніх очей, але і як набір практичних інструментів для створення унікального, індивідуального простору для дитини.

Якщо штори підібрані правильно, вони виправлять багато недоліків в приміщенні:

  • Наприклад, допоможуть створювати правильне освітлення. Для дитячих обов'язково продумайте можливість повного закриття вікна полотном, інакше укласти малюка спати вдень буде складніше.
  • Навіть якщо ви використовуєте роль-ставні, жалюзі або інші види штор, що розміщуються прямо на склі, краще додатково продумати захист від протягів. Тюль середньої щільності або завіса прикриють вікно ще одним шаром і загальмують рух повітря.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені