(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як вибрати жіночу піжаму? Основні критерії та поради
Серпень 26, 2020

Як вибрати жіночу піжаму? Основні критерії та поради

Автор:

Комфортні жіночі піжами були актуальні завжди. Вперше про окремі речі для сну задумалися в кінці середніх віків, коли медицина отримала новий виток розвитку і з'ясувалося, що відпочивати і працювати в одній і тій же одязі шкідливо і навіть небезпечно для здоров'я. Перші піжами були одягом виключно еліти, але з індустріальною революцією і появою масового виробництва про окрему одязі для сну стали думати навіть найбідніші верстви населення.

Сьогодні піжама - це не тільки вбрання, в якому ми проводимо майже третину життя, поки спимо. Для сучасної людини вона стала символом комфорту. Ми носимо піжаму на власній території, коли нас бачать тільки дуже близькі люди. За таких речей можна судити про те, наскільки людина акуратний і впевнений в собі не тільки на людях, а й наодинці з собою. Вибір піжами завжди говорить про її власниці навіть більше, ніж її вечірні сукні та ділові костюми. Сьогодні ми навчимося вибирати піжаму за якістю і фасону так, щоб зацікавила вас модель повністю відповідала найвищим критеріям стилю і комфорту.

З яких матеріалів шиють піжами?

З усіх предметів гардероба саме домашній одяг і піжами найчастіше доводиться прати. При такій динаміці неякісні речі швидко виходять з ладу і вимагають заміни. За «термін життя» вашої улюбленої речі відповідає, в першу чергу, тканину, з якої пошито виріб.

  1. Бавовна - це якісна, надійна і відносно недорога тканину, яка для піжам підходить ідеально. Найкраще служать ті речі, в яких міститься до 5% еластану або невеликий вміст іншої синтетичної нитки.
  2. Шовк - розкіш, яку ні з чим не сплутаєш. Цей натуральний матеріал прекрасно дихає, він гігроскопічний, але сильно мнеться. Щоб виглядати по-королівськи у цій шовковій піжамі, потрібно часто її гладити. Більш того, за цим матеріалом непросто доглядати - з нього важко вивести пляму, і навіть при звичайному пранні необхідно спеціальний миючий засіб. Часто шовкові піжами віддають в хімчистку, але якщо ви не користуєтеся цією послугою, то доведеться витрачати чимало часу і сил, щоб підтримувати привабливий вигляд шовкової піжами.
  3. Атлас і сатин - синтетичні аналоги згаданого вище матеріалу. Речі з них не мнуться, тому навіть з ранку виглядають свіжо і акуратно. Однак вони не дуже практичні, тому дівчата вважають за краще купувати атласні і сатинові піжами в романтичному стилі для особливого випадку.
  4. Льон - вкрай затребуваний натуральний матеріал, речі з якого шиються не тільки для домашнього використання. Льняна одяг виглядає дорожче бавовняної, вона прекрасно підходить для людей з чутливою шкірою, тому рекомендується навіть для немовлят. Цей матеріал сильно мнеться і при неякісному догляді швидко набуває непрезентабельний вигляд. Однак при хорошому зверненні навіть легка помятость на лляній піжамі або халаті виглядає природно і навіть благородно.

З чого складається «правильна» жіноча піжама?

Можна виділити літній, демісезонний і зимовий варіант піжам для жінок.

  1. Полегшені набори складаються з шорт, що поєднуються з футболками, топами або майками. Роль літнього жіночого піжами можуть грати Ромпер - різновид комбінезонів. Їх вибирають ті дівчата, яким не подобається вічно збиваються уві сні маєчки.
  2. Демісезонні моделі. Вони включають сорочки або світшоти з довгим рукавом і м'які спальні штани. Великою популярністю користуються штани-палаццо. У таких можна і по дому ходити, і спати. Вони утримуються на талії на поясі або куліске. Більш зручний варіант - це спальні штани з м'якими гумками внизу штанин, які фіксують штанин на нозі.
  3. Зимові піжами, як не дивно, саме взимку носять рідко. У будинках, де з листопада по квітень топлять, досить жарко, щоб носити махрову одяг. А ось для осінніх холодних ночей або незміцнілої весни жіноча зимова піжама підходить ідеально. Вона складається з теплих штанів і світшоти. Часто такі моделі створюються злитими і нагадують кігурумі. Їх люблять за комфорт і затишок, а також за веселі і життєрадісні кольори.

Нерідко піжами комплектуються лосинами або легінсами. В цьому випадку потрібно врахувати:

  1. Якщо в кімнаті, де ви спите, холодно, то легінси несильно вас зігріють. Між тілом і одягом повинна бути повітряний прошарок, щоб в піжамі було дійсно тепло і комфортно.
  2. Для лосин потрібно подовжена кофта або футболка, яка прикриває стегна. В іншому випадку буде здаватися, ніби це не лосини, а колготки.
  3. У подібному одязі часто витягуються коліна. Це негарно, і ймовірно, в тому випадку, коли звичайні піжамні штани будуть служити довго і справно, легінси доведеться замінити як мінімум два-три рази.

Що говорить етикет про піжамі?

Почнемо з того, що піжама - це одяг виключно для сну. Зустрічати гостей або гуляти по дому в такому вбранні вважається поганим тоном. Саме тому багато комплекти йдуть разом з халатом. Якщо хтось з раннього ранку вирішив заглянути в гості, ви можете його зустріти в піжамі, накинувши на плечі домашній халат.

Ще один нюанс. Багато дівчат носять шорти від жіночої піжами окремо від верху в якості домашньої одягу. З точки зору етикету це неправильно ще й тому, що шорти як одяг для домашнього проведення часу використовувати не слід. Вони поділяються на пляжні, спортивні та, звичайно ж, піжамні, але вдома етикет їх носити не рекомендує.

Як вибрати ідеальну піжаму - лайфхак про Berni?

Навіть якщо у вас немає можливості купувати дизайнерські речі і істотно вкладатися в домашній гардероб, то Berni пропонує простий спосіб виглядати дорого і доречно, не вдаючись до надмірностей. Порада проста: підбирайте одяг для сну і вдома в кольоровій гамі інтер'єру. У приміщенні з продуманим дизайном, добре вивіреної колірній гамі навіть недорогі жіночі піжами будуть виглядати доречно. Це спосіб ненав'язливо інтегруватися в власне житловий простір, відчути себе в ньому найбільш гармонійно і комфортно.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені