(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Пелюшки і текстиль для немовлят - як вибрати?
Липень 27, 2019

Пелюшки і текстиль для немовлят - як вибрати?

Автор:

Як вибрати пелюшки для немовляти?

Наші мами і уявити не могли догляду за новонародженим без пелюшок, які шилися з запасом. До винаходу підгузків, пелюшки були текстилем, який використовувався в гігієнічних цілях. Адже в ті часи сповивання було єдино можливим способом одягнути малюка, щоб йому було комфортно, затишно.

Сучасні мами навіть не знають, що таке сповивання, проте, пелюшки обов'язково стануть у нагоді, особливо, в перші місяці життя немовляти. Текстильні вироби будуть потрібні, щоб підстелити їх у візочок, ліжечко, витерти слину, молочко, якщо малюк відригнув. Пелюшку обов'язково потрібно брати з собою на прогулянку, якщо ви годуєте грудьми - просто накиньте її на плечі, щоб прикритися від сторонніх. Пелюшка потрібна на щомісячному огляді у педіатра, адже її стелять на сповивальний столик. Незамінні пелюшки і в період грудного вигодовування - щоб молоко не потрапляло на покривало, не бруднити одяг, варто підстелити пелюшку. У спекотний період пелюшки незамінні: ними можна вкривати малюка, замість ковдри або пледа.

Також ви можете освоїти навик вільного сповивання, адже підгузки потрібні дитині не завжди. Наприклад, у період сильної спеки, щоб ніжна шкіра дихала, варто обмежитися тільки пелюшками. Залишити малюка без підгузків варто також при лікуванні дерматиту. Вільне сповивання допомагає обмежити рухи ручок і ніжок, якими малюки часто будять себе, допомагає швидше адаптуватися в нових умовах. Для вільного сповивання часто купують спеціальні кокони-пелюшки, але ви можете використовувати і звичайний текстиль.

Відповідаючи на питання - які пелюшки краще вибрати, звертаємо увагу на матеріал виготовлення. Згідно з цим критерієм, текстиль поділяється на такі категорії:

  • Ситцеві - найтонші, дуже ніжні і приємні на дотик. З них легко видаляються забруднення, вони швидко сохнуть, тому ситцевий текстиль так полюбився мамам різних поколінь;
  • Фланель (байка) - створюються зі 100% натурального волокна, дуже добре зберігають тепло. Краще мати 3-4 фланелевих пелюшки, вони особливо актуальні для осіннього та зимового періоду, втім, влітку, якщо встановилася прохолодна погода, вони також стануть у нагоді;
  • Муслінові - схожі на ситцеві, але більш тонкі та ніжні, легкі, як хмарка. Муслін відмінно пропускає повітря і швидко вбирає піт, тому такі пелюшки досить актуальні в літній період, застосовуються для сповивання, вкривання немовлят;
  • Трикотажні вироби - з їх допомогою набагато простіше і легше сповивати, а еластична тканина щільно облягає тільце, не натирає, не тисне.

Обов'язково слід запастися непромокальними багаторазовими і одноразовими пелюшками - останні особливо знадобляться при зміні підгузка. Також їх можна брати з собою на прогулянки, в гості, якщо вам потрібно буде змінити підгузки в польових умовах. Багаторазові непромокальні пелюшки відмінно замінюють звичайну клейонку, вони не шарудять, отже, не турбують малюка, зносостійкі, після намокання досить їх протерти або промити і висушити. Такі пелюшки варто стелити під простирадло, аби захистити матрац від намокання.

Скільки потрібно пелюшок немовляті? Їх кількість залежить від того, чи збираєтеся ви сповивати дитину, як часто це робити. В середньому, для одного малюка потрібно 4-5 фланелевих пелюшок, близько 10 ситцевих або муслінових виробів. Такої кількості текстилю достатньо, щоб у вас у запасі завжди були сухі пелюшки, вам не доводилося думати, чим витерти малюка або що постелити у візочок. Найвигідніше купувати пелюшки готовими комплектами - по 4-5 штук. Більшість таких виробів виготовляються в єдиному дизайні, прикрашаються принтами однієї тематики.

Який текстиль краще вибрати для новонароджених?

Окрім пелюшок, для дітей важливо правильно вибирати постільну білизну, покривала. При виборі текстилю всю увагу звертаємо на матеріал - у складі не повинно бути синтетики. Ця умова обов'язкова для гарного самопочуття малюка, оскільки натуральна бавовна, льон не провокують алергічних реакцій, вбирають піт, пропускають повітря. На білизні з натуральної тканини спиться міцно і солодко.

Інші критерії, які допоможуть визначитися, як вибрати постільну білизну для дітей:

  • Білизна не повинна накопичувати статичну електрику, оскільки це не тільки неприємно для малюка, але і може нашкодити йому;
  • Комфорт і приємні тактильні відчуття при контакті з білизною - з огляду на цю особливість, краще вибирати комплекти з сатину, льону, бязі;
  • Практичність - дитячу білизну потрібно прати часто, тому варто підбирати тканини з малюнками, принтами, на яких менш помітні забруднення;
  • Зносостійкість - ця вимога плавно перетікає з попереднього пункту. Оскільки текстиль потрібно часто прати (для немовлят щотижня, для діток старше 6 місяців раз на 2 тижні), важливо підібрати вироби, які добре зносять механічні пошкодження;
  • Кольорова гамма - для новонароджених краще підбирати комплекти постільної білизни ніжних, пастельних кольорів, а діткам старшого віку можна купити вироби з яскравими і веселими малюнками;
  • Розмір важливо підбирати індивідуально, з урахуванням габаритів ліжка, розмірів матраца і ковдри.

Малюкам 2-3 років можна придбати комплекти постільної білизни, прикрашені милими малюнками казкових персонажів, мультяшних героїв. Можете бути впевнені, що ваше чадо буде з радістю спати, адже ліжко буде застелене таким привабливим текстилем.

Затребувані тканини, з яких виготовляють дитячу постільну білизну, покривала - це бавовна і льон. Ці матеріали мають схожі властивості, гіпоалергенні, добре пропускають повітря і швидко вбирають вологу.

До того ж, льон відрізняється високою міцністю, лляні простирадла і підковдри добре зберігають форму, не сідають після багаторазового прання. Льон має важливу властивість - підтримує стабільну температуру, взимку зігріває, а влітку охолоджує.

Полікоттон - змішане волокно, яке складається з бавовни і поліестеру, отже, ця тканина поєднує переваги цих матеріалів. Вироби з полікоттону міцні, не мнуться, легко відпираються від бруду і швидко сохнуть. З огляду на невеликий відсоток синтетики, текстиль з полікоттону більше підходить дітям старше 1 року.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені