(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Прості правила вибору підгузників для дитини
Квітень 30, 2019

Прості правила вибору підгузників для дитини

Автор:

Як вибрати дитячі підгузки?

Сьогодні, певно, немає батьків, які не знають, як вибрати підгузки, що це таке. Одноразові підгузки економлять величезну кількість часу батькам, перш за все, мамам. Звичайно ж, підгузки роблять комфортним життя не тільки дорослих але й дітей. Адже вони позбавляють малечу дискомфорту, пов’язаного з протіканням, холодом від мокрих марлевих підгузків, пелюшок.

Міфи про шкідливість підгузків вже давно розвінчані педіатрами. Ось короткий перелік переваг одноразових підгузків:

  • Несприятливий вплив на статеву сферу - попередники сперматозоїдів, сперматоцити, починають формуватися у хлопчиків тільки у 7-8 років, коли вони вже давно забули про те, що ходили в підгузках;
  • Викривлення тазостегнових суглобів - підгузок ніяк не може бути причиною цієї патології;
  • Вони заважають формуванню позивів до туалету - дитина вчиться розпізнавати ці позиви приблизно в 1.5 роки, тільки в цей період нервова система малюка дозріває достатньо для того, щоби привчати до горщика. Процес привчання до горщика не залежить від того, носила дитина памперс чи ні;
  • Пелюшковий дерматит - підгузки (за умови своєчасної заміни) скорочують вірогідність розвитку попрілостей і дерматитів.

Коли татові або родичам потрібно вибирати цей важливий предмет дитячої гігієни, виникають перші питання - як вибрати підгузки новонародженому?

Важливо знати, які вибрати підгузки, щоби вони точно підійшли вашому малюкові. Впевнено скажемо, ідеальних не існує, оскільки на найдорожчі моделі може бути алергія.

Щоб дізнатися, якої марки вибрати підгузки, розглянемо, як вони виготовляються. Вони складаються з трьох шарів: внутрішній пропускає вологу, але залишається сухим, завдяки чому ніжна шкіра новонародженого не піддається постійному контакту з вологою. Сеча і кал скупчуються в середньому шарі, виготовленому з целюлози або інших матеріалів, що накопичують вологу. Зовнішній шар роблять із матеріалів, що не пропускають вологу назовні.

Найпоширеніший питання – підгузки, як вибрати розмір, щоби він точно підійшов. Орієнтуватися слід на масу, яку виробник маркує на упаковці, але варто пам'ятати, що цей параметр приблизний. Малюк може бути високим, але субтильної статури, тому йому більш підійде підгузок на 1-2 кілограми більше. Більшості новонароджених підходять підгузи розміру 0. Якщо між трусиками і животиком вільно проходить палець, значить модель підібрано вдало. Підгузки не повинні тиснути на животик, але й бути сильно вільними, інакше вони будуть протікати.

Популярні підгузки-трусики, для дітей, які вже активно повзають і ходять. Їх легко надягати, вони щільно триматися і не сповзають при активному русі. Щоби зняти, їх потрібно розірвати або розрізати по боках.

Існують підгузки окремо для хлопчиків і дівчаток – останні відрізняються більш товстим поглинаючим шаром у нижній частині. Вироби для хлопчиків оснащуються основним поглинаючим шаром ближче до животика. Особливо ретельно потрібно вибирати предмети гігієни новонародженим, оскільки їхня шкіра дуже чутлива до впливу вологи і неякісних адсорбентів. У якісних виробах застібки-липучки надійні, а манжети навколо ніжок не пропускають сечу і кал.

Якщо вас цікавить, якої фірми вибрати підгузки, орієнтуйтеся, в першу чергу, на свої фінансові можливості. Не купуйте відразу велику упаковку, адже вироби можуть не підійти або навіть викликати алергічну реакцію. Якщо ви не впевнені в якості моделі, купите пробну упаковку, з трьома підгузками. Так ви зможете точно перевірити, наскільки трусики підходять малюкові, чи не викликають алергічних реакцій. Найбільш затребувані і популярні марки - Huggies і Pampers. Вони дійсно відрізняються гарною якістю, але більш доступні одноразові трусики нічим їм не поступаються. Пам'ятайте, головне в питанні як правильно вибрати підгузки – вони повинні підходити точно за розміром, не протікати і не викликати алергічних реакцій.

Заощаджуємо дбайливо

По мірі зростання малюка, батьків починає цікавити інше питання – багаторазові підгузки, як вибрати, чи варто їх купувати? Основні переваги багаторазових підгузків: економія бюджету, турбота про навколишнє середовище. Подумайте, скільки одноразових підгузів щодня опиняється на звалищах і забруднює навколишнє середовище. Єдиний недолік багаторазових підгузків – потрібно витрачати час на прання вкладишів.

Розглядаючи багаторазові підгузки, які вибрати краще, варто звернути увагу на матеріали виготовлення, самих трусиків і вкладишів. Ідеальний варіант, коли всі тканини натуральні, а значить, гіпоалергенні. Більшість багаторазових трусиків виготовляються із мембранної тканини, що дозволяє шкірі малюка дихати, але не пропускає вологу.

Вкладиші виготовляються з бамбука, трикотажу, бавовни, конопляного волокна або мікрофібри. Найбільш міцний матеріал – бавовна, плюс до того він швидко сохне, заощаджуючи ваш час. Бамбук сохне довше, але відрізняється більш доступною ціною. Конопляне волокно м'яке, ніжне, добре вбирає вологу. Такими ж властивостями володіє мікрофібра, до того ж, сохне вона майже миттєво.

Вкладиш може поміщатися в спеціальній кишені або ж кріпитися за допомогою спеціальних кнопочок.

Фіксація на поясі – за допомогою липучок, зав'язок або кнопок. Найбільш простий варіант - це липучки, якими трусики можна закріпити, як зручно малюкові. Але є тут і мінус: дитина може запросто їх розстебнути. Якщо липучки втратять свої властивості після прання, їх можна замінити, адже коштують такі застібки дешево.

Кнопки - більш надійна і міцна фіксація, яку дитині розстебнути складно. Сучасні моделі багаторазових підгузків оснащуються кнопками в кілька рядів, завдяки яким їх легко підігнати під параметри малюка.

Зав'язки з нейлону - зустрічаються рідко, дитині їх складно розв'язати, але і зав'язати дорослому на дитині, що хоче бігти досліджувати світ, досить проблематично.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені