(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Що має бути в дитячій аптечці?
Червень 29, 2019

Що має бути в дитячій аптечці?

Автор:

Навіть найвідповідальніша і дуже уважна мати не може захистити малюка від хвороби і простуди. Тому, готуючи базові речі і аксесуари для новонародженого, важливо правильно вибрати обов'язкові ліки для немовляти до року. Якщо ви хочете точно знати, які ліки купити для немовляти, щоб вони підійшли вашому чаду, найкраще вам підкаже ваш педіатр, після ретельного огляду.

Перші маніпуляції після пологового будинку, з якими доведеться зіткнутися батькам - обробка пупкової ранки. Варто пам'ятати, що ранка повністю заживає два тижні, якщо після закінчення цього часу з неї не припинилися виділення, варто проконсультуватися у педіатра. Для обробки різні лікарі рекомендують використовувати перекис водню (3%), звичайну зеленку, які можна наносити за допомогою ватних дисків або ватних паличок. Більш дбайливим засобом, що не підсушує, не забарвлює шкіру, є настоянка календули.

Починаючи з 2-3 тижнів і, приблизно, до трьох місяців батькам знадобляться кошти при дитячих кольках. Варто відзначити, що природа цього явища до кінця не вивчена. Педіатри пов'язують різкі напади плачу з головними болями у немовлят, з тим, що маленький організм тільки пристосовується до навколишнього середовища. Ще не до кінця дозріла нервова, травна системи тонко реагують на зміни, нові умови.

Нервова система ще не встигає обробити нову інформацію. Тому батьки часто відзначають, що напади кольок посилюються після нових вражень, наприклад, якщо в гості приїхали родичі. Тому всі засоби, розроблені для поліпшення роботи кишечника, повністю не допомагають, а лише частково полегшують стан.

Найбільш затребуваними залишаються препарати на основі симетикону, наприклад, «Еспумізан», кропова вода, засоби на основі плодів фенхелю («Плантекс»). Знімають подразнення, спазми, гомеопатичні свічки «Вібуркол». Використовувати мікроклізми («Мікролакс»), гліцеринові свічки можна тільки після консультації педіатра.

Ще одна проблема, яка часто з'являється на тлі кольок - запори. Мамам варто запам'ятати, що у дитини, яка перебуває виключно на грудному вигодовуванні, можуть бути відсутні тверді випорожнення кілька днів, це вважається варіантом норми. Але тільки якщо при цьому малюка нічого не турбує, він добре їсть, активний, як і завжди. Відсутність твердих випорожнень говорить про те, що материнське молоко засвоюється без відходів. Гірше, якщо в животі починають накопичуватися гази, це провокує здуття, часто болісне. У таких випадках може допомогти газовідвідна трубочка.

Також полегшити стан при кольках допомагає масаж животика, викладання на животик, гімнастика, тепла грілка на живіт (можна використовувати теплу пелюшку).

Закінчуючи розповідь про кольки, варто відзначити, що це явище мало пов'язано з харчуванням годуючої мами. Адже кольки так само з'являються у малюків, які харчуються сумішшю. У перші кілька тижнів після народження малюка мамі варто виключити вживання продуктів-алергенів, а в іншому не варто сильно обмежувати свій раціон.

Допомога при прорізуванні зубів

Розглядаючи питання «Як зібрати дитячу аптечку?», не можна обійти стороною цей важливий період. Перші зубки починають різатися у всіх по-різному, деякі дітки плачуть, скиглять вже з трьох місяців. З цього віку у багатьох малюків зуби починають опускатися в яснах, викликаючи відчуття розпирання, свербіння. Іншим батькам щастить, адже перший зуб у діток прорізається тільки до першого дня народження. Так чи інакше, запастися ліками важливо заздалегідь. Вже згадані свічки «Вібуркол» допомагають і при хворобливому прорізуванні зубів, особливо добре ставити їх на ніч, якщо у немовляти неспокійний сон.

Популярні засоби при прорізуванні зубів - драже «Дентокінд», гель «Дентинокс», гель «Камістад». Останній варіант є найбільш безпечним, оскільки активний компонент тут - ромашка, що володіє заспокійливою дією. У гелі «Дентинокс» міститься лідокаїн, тому його потрібно застосовувати з обережністю, особливо, малюкам на грудному вигодовуванні. Перед прийомом цих препаратів також важливо проконсультуватися з педіатром. При дуже хворобливому прорізуванні, яке супроводжується підвищенням температури, лікар може порадити давати жарознижуючі.

З 5-6 місяців малюки починають все тягнути в рот, досліджуючи світ. Тому слід запастися ентеросорбентами, на випадок харчового отруєння – досить ефективним є «Ентеросгель».

Якщо ви плануєте подорож, всі ліки можна компактно скласти в сумку чи рюкзак для мами.

Засоби від застуди у немовлят

Пам'ятайте, що при будь-яких симптомах застуди, ГРВІ, у немовлят дуже важливо звернутися до педіатра. Навіть самий уважний батько чи мама може не побачити симптоми, що свідчать про серйозне захворювання. Що можна робити самостійно? Якщо закладений носик, промивати носові ходи сольовим розчином - «Аква-Маріс», «Но-Соль». Ці препарати продаються в упаковках з піпеткою, тому промивати носик дуже зручно. Сольовий розчин зволожує слизову, допомагає видаляти засохлі скоринки. Аспіратор - з його допомогою видаляють слиз, що скупчився, яка заважає малюкові дихати.

«Називин» - краплі, які мають судинозвужувальну ефектом, мають деякі протипоказання, тому застосовувати їх можна після призначення лікаря. Але мати їх в аптечці потрібно, щоб не бігати в аптеку ввечері або вночі. Цей препарат виписують при сильній закладеності носа.

Всіх мам турбує: які вибрати жарознижувальну для немовлят, щоб не нашкодити дитині. Найбільш затребувані й ефективні засоби у вигляді сиропів «Панадол» і «Нурофен». Більшість педіатрів не рекомендують збивати температуру до 38 градусів, оскільки підвищення температури - це природна реакція організму на віруси. Таким чином, збиваючи температуру, ми заважаємо організму боротися з інфекцією. Але якщо дитина погано переносить температуру, особливо, в нічний час, краще дати жарознижуючі. Якщо після прийому сиропу температура не опускається, можна поставити жарознижуючі свічки для дітей («Парацетамол», «Цефекон Д»). Під час хвороби малюка постільну білизну слід міняти часто. Бажано двічі на тиждень.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені