(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як правильно прати дитячий одяг?
Червень 20, 2020

Як правильно прати дитячий одяг?

Автор:

Как правильно стирать детскую одежду

Реклама вчить нас правилам догляду за дитячим одягом. З усіх блакитних екранів мамам твердять, що для малюків існують особливі миючі засоби, які, чим дорожче, тим краще. Однак ці ролики становлять не педіатри і не дерматологи, а маркетологи, для яких дохід від продажу все ж важливіше раціонального використання коштів. Сьогодні ми розповімо, чим прати дитячий одяг бюджетними способами так, щоб вона служила довго і не становила небезпеки для здоров'я малюка.

Як прати речі для новонароджених?

Одяг для новонароджених повинний бути створений тільки з натуральних, гіпоалергенних тканин, пофарбований світлим безпечним барвником і не мати великих декоративних елементів. Догляд за такими речами повинен бути відповідним:

  1. Періть одяг новонароджених окремо від решти білизни.
  2. Використовуйте спеціалізовані миючі засоби. Перевірте, що на упаковці є позначка про гіпоалергенність продукту.
  3. Періть речі відповідно до рекомендацій виробника, які вказані на ярлику.
  4. Використовуйте режим додаткового полоскання. Не буде зайвим запустити його на два або три додаткових цикла.
  5. Кип'ятити пелюшки і боді для немовлят немає необхідності.
  6. Відпрасовувати одяг новонароджених також не потрібно. У рідкісних винятки педіатри радять це робити, якщо у малюка є ознаки запалення пупкової ранки.

При виборі обновок для дитини головне не забувати, з якою метою вони купуються. Дитячий одяг так само, як і дорослий, спочатку створювалась для захисту тіла від несприятливих факторів навколишнього середовища. І тільки після повного задоволення цим критерієм можна замислюватися про естетичну функцію - наскільки річ гарна, незвичайна або модна. Для дітей першого року життя це особливо важливо.

Як відіпрати плями від соків і фруктів на дитячих речах?

Всім, хто хоче дізнатися, як вивести плями від фруктів з дитячого одягу в домашніх умовах, допоможе такий лайфхак:

  • Нанесіть столовий оцет на два ватні диски і по черзі протріть пляму спочатку одним, потім іншим.
  • Виперіть річ стандартним способом.

Як прати верхній одяг для дітей?

За куртками, пуховиками з водовідштовхувальним шаром і світловідбиваючими вставками доглядати найскладніше. Перш, ніж прати дитячий мембранний одяг, потрібно видалити всі хутряні вставки, якщо вони є, захистити фурнітуру за допомогою скотча або плівки, щільно застебнути блискавки і липучки, зав'язати шнурки і тасьомки. Ґудзики краще залишити розстебнутими.

Мембранний одяг має водовідштовхувальний шар, який руйнується при контакті з рідкими миючими засобами. Для догляду за подібними речами краще використовувати порошок для прання дитячих речей або просте господарське мило. Натріть його на тертці, а після розчиніть у теплій воді. Відповідний для прання температурний режим можна знайти на ярлику виробу.

При використанні автоматичної пральної машини відключіть режим віджиму - одяг сам швидко висохне завдяки тому ж водовідштовхувальним шару. Найбезпечніше прати мембранні речі на руках.

Звичайний верхній одяг на пуху перуть з тенісними м'ячиками. Вони допомагають наповнювача не скочуватися і швидко відновлювати форму.

Як позбутися від плям на дитячій постільній білизні?

Речі малюка не відпираються навіть при високих температурах? Розповімо, як вивести плями на дитячому одязі, постільній білизні і матраці.

  1. Перед пранням нанесіть на всі плями господарське мило.
  2. Наповніть таз гарячою водою і розмішайте в ньому два види дитячого плямовивідника (для кольорових і білих речей) в рівних пропорціях.
  3. Додайте дві столові ложки харчової соди. Вона пом'якшить воду, і плями відійдуть легше.
  4. Залиште дитячий одяг або постільну білизну в цьому розчині на ніч, а вранці виперіть в машинці або на руках з миючим засобом.
  5. Плями на матраці слід вичистити щіткою, змоченою в приготовленої суміші, промити водою і залишити сушитися мінімум на шість годин з кожного боку.

Не забувайте полоскати речі кілька разів. Зрозуміти, що білизна добре випрана, дозволяє відсутність запаху миючого засобу.

Як вибілювати дитячі речі?

Найчастіше доводиться прати пелюшки та повзунки. При появі на них плям важливо підловити момент - бруд, який затримується на одязі більше двох годин, складніше вивести. Якщо дотримуватися цього правила, то питання: «Як відіпрати старі плями на дитячому одязі?» - буде хвилювати вас все рідше.

Старі сліди від фруктів, овочів і жиру вивести з дитячих речей одним стандартним миючим засобом не вийде. Тому нерідко перед мамами стоїть завдання дізнатися, як відбілити дитячий одяг і вивести з неї бруд.

Спробуйте такий спосіб. У п'яти літрах окропу розчиніть один ковпачок кондиціонера для дитячої білизни, 100 грам рідкого господарського мила і три столові ложки аміаку. Добре перемішайте, закрийте кришкою і опустіть речі на три години. Після виперіть білизну звичайним способом, але доповніть процес ще двома циклами полоскання.

Чи безпечно купувати дітям речі в Second Hand?

Існує стереотип, що якісні речі можуть коштувати тільки великих грошей. Через це батьки шукають одяг для малюків в стокових магазинах або точках, що продають білизну за вагою. Однак варто пам'ятати, що обновки, які вже носили інші люди, можуть стати причиною шкірних захворювань. Через необроблену білизну легко передаються бактеріальні, паразитарні та грибкові хвороби.

При покупці ношеного одягу не можна бути повністю впевненим у тому, що магазин провів правильну санобробку товару. А значить і в нешкідливості самих речей теж не можна бути впевненим.

Інтернет-магазин «Берні» пропонує купити брендовий дитячий одяг в Україні за розумною ціною. Всі речі мають сертифікат якості, створені з безпечної сировини і оброблені щадними барвниками. Купуючи одяг для малюків Berni, ви можете бути впевнені в якості та безпеці товарів. Переконайтеся в цьому самі, додатково отримавши гарантію на будь-який вид одягу і білизни для малюків.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені