(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Безпечні прогулянки в спекотний період
Червень 27, 2019

Безпечні прогулянки в спекотний період

Автор:

Безпечні прогулянки з малюком в жаркий період

Літо - прекрасна пора, коли не потрібно думати, у що одягнути малюка, досить вдягти легкий бодік або пісочник, сандалі, панамку і відправитися на прогулянку. При гарній погоді можна гуляти не належні 2 години, а набагато більше. Але тут і підстерігає головна небезпека питання «Як гуляти з дитиною у спеку?». У занадто жаркому кліматі, який спостерігається в нашій країні з червня по серпень, найкращий час для прогулянок з дитиною влітку - вранці і ввечері. Краще не перебувати на вулиці в період з 11 до 17 годин, коли сонце дуже активне й агресивне.

Якщо ви все ж плануєте прогулянку на цей період, обов'язково ховайтеся в тіні, оскільки на відкритому сонці надто великий ризик отримати тепловий удар. Якщо дитячий майданчик або парк розташовані в тіні, гуляйте на здоров'я, але обов'язково стежте за питним режимом, звертайте увагу на поведінку малюка.

Навіть якщо дитина закрита текстильним капюшоном коляски, мама може легко постраждати. Під палючими променями сонця не рятують ні кепка, ні панамка. Отже, якщо дозволяє графік вашого малюка, виходьте гуляти вранці, коли на вулиці приємна літня прохолода, і ввечері - спека вже спала, можна насолодитися прогрітим повітрям.

Як одягнути дитину в спеку - ще одне важливе питання, яке потрібно вивчити кожній мамі. Особливо вразливий організм немовлят, дітей до шести місяців, теплообмін яких ще не налагоджений, тому перегрів для них більш згубний, ніж переохолодження. Тому в дуже спекотні дні для немовляти достатньо тільки підгузка, під час сну малюка можна накрити легкою пелюшкою. На прогулянках з немовлям можна взагалі відмовитися від підгузків. Під ними шкіра надто пріє, що підвищує загальну температуру тіла. Застеліть люльку одноразовими пелюшками, а підгузки замініть звичайними бавовняними трусиками, візьміть з собою на заміну кілька штук.

Якщо ви боїтеся, що дитині буде холодно в одному підгузку, виберіть у якості літнього вбрання бодік без рукавів і штанців, пісочник. Головне правило - весь одяг повинен бути з натуральних тканин. Навіть 5% синтетики в складі тканини будуть створювати парниковий ефект, що значно погіршить самопочуття малюка.

Активним діткам, які вже намагаються ходити або активно бігають, в якості чудового літнього одягу можна вибрати футболку і шортики, сарафан. Уважно огляньте тканину, важливо, щоби вона не була щільною. Іноді річ здається досить легкою, але щільний котон не пропускає повітря, тому під ним шкіра сильно пітніє, малюк втрачає багато води. Якщо вибираєте трикотажний одяг, тканина повинна бути дуже тонкою. Не варто одягати малюка в майки без рукавів, на тонких бретельках - ніжна шкіра на плечах згорає дуже швидко.

Як безпечно гуляти з дитиною в жаркий період?

Малюкам, які вже сидять у візочку, отже, не закриті капюшоном, обов'язковий головний убір - панамка або кепка зі світлої тканини. Немовлятам на грудному вигодовуванні на прогулянці обов'язково давати грудь на вимогу, тому заздалегідь підготуйте накидку або мілкснуд, щоб прикритися від цікавих очей.

Діткам, які вже їдять прикорм, потрібно давати більше пити, бажано простої води (бутильованої). Можна наливати в пляшечку компот, натуральний сік, але бажано в спеку розводити його водою. Обов'язково беріть із собою вологі серветки - по-перше, протерти руки після активної прогулянки, по-друге, серветку можна намочити водою і протерти дитині обличчя, ручки, потилицю, щоби не допустити перегріву.

Питної води багато не буває - якщо ви і малюк все випили, просто купіть пляшку негазованої води. Якщо дитина ще не вміє пити з пляшки, перелийте воду в поїльник або пляшечку з соскою. Газовані напої та пакетовані соки - не найкращий варіант для літньої прогулянки. У таких напоях занадто багато цукру, відтак спрагу вони вгамовують погано.

Щоби забезпечити безпечні прогулянки влітку з немовлям, уважно стежте за станом крихітки. Крапельки поту на скронях, червоне личко, гаряча і пітна шийка явно свідчать про перегрів. Його може спровокувати не тільки неправильно підібраний одяг, а й активні ігри. Якщо дитина перегрілася, зайдіть у затінок, відволікаючи від активної гри, змочіть ручки і обличчя водою.

У спекотну погоду не потрібно надягати шкарпетки, але, щоб малюк не натер ніжки, важливо правильно підібрати взуття. Оптимальним варіантом будуть босоніжки і сандалі з м'яким задником.

Під час прогулянок не забувайте і про себе, адже самопочуття мами дуже важливе для безпеки дитини. Непоганий спосіб врятуватися від спеки і духоти - звичайний розпилювач з водою. Розпилюйте воду на руки, плечі, шию, це допоможе охолодити організм.

Що взяти на прогулянку влітку, крім води і вологих серветок? Легкий перекус - це може бути банкове харчування, несолодке печиво, натуральна пастила без цукру. У сильну спеку не беріть з собою бутерброди з ковбасою. По-перше, ковбасні продукти краще взагалі не давати дітям до трьох років, по-друге, в спеку ковбаса дуже швидко зіпсується. Можна взяти з собою твердий сир, якщо ваш малюк вже пробував цей продукт. Не забудьте захопити ірашки по віку дитини – пасочки, лопатки, кольорову крейду.

Безпека малюка на пляжі

Окремо варто поговорити про комфорт і правила прогулянок на морському узбережжі. Час перебування регламентується так само, як і в місті - з 11 до 17 годин краще бути в номері, принаймні заховатися в затінок. Пам'ятайте, що діткам до трьох років не можна знаходитися під прямими сонячними променями, тому обов'язково беріть з собою велику парасольку. Дитячі сонцезахисні окуляри - важливі для захисту очей від опіку рогівки. Для безпеки на воді - нарукавники, жилет, надувний круг, надувна подушка.

Щоб уберегти ніжну шкіру малюка від опіків, підберіть сонцезахисний крем з відповідним складом, без агресивних, шкідливих добавок. Про всяк випадок покладіть у сумку пантенол - він допоможе зняти біль якщо малюк або ви, все ж, «згоріли» на сонці. На пляжі може трапитися всяке, особливо, з дуже активними дітьми, тому мати бинт, вату, пластир і дезінфікуючі засоби також обов'язково. На випадок укусів комах, опіків від медуз, важливо мати протиалергічний засіб.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені