(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Ігри з дитиною від народження до 3 місяців
Серпень 29, 2019

Ігри з дитиною від народження до 3 місяців

Автор:

Особливості дитячих ігор від народження до 3 місяців

Батькам здається, що новонароджений зовсім безпорадний і може лише їсти, спати і плакати. Насправді, це не так - хоча новонароджений перші місяці тільки адаптується у великому, новому світі, з ним можна і потрібно грати! У крихітки є багато вроджених рефлексів, які допомагають йому вижити. На основі цих рефлексів будуються масажні техніки, гімнастики, вправи, спрямовані на всебічний розвиток малюка.

Перші місяці життя малята активно спостерігають за навколишнім оточенням, тому ігри з немовлям від народження до 3 місяців повинні включати яскраві, не надто строкаті. елементи. Малюки дуже люблять мобілі, які кріпляться над ліжечком або візочком. Ви можете придбати спеціальну дугу для коляски - спочатку малюк буде просто спостерігати за іграшками, розвиваючи зір. Підвісні іграшки не тільки розвивають зір малюка, але і допомагають навчитися фокусувати погляд, розрізняти кольори. У міру зростання, малюк буде тягнутися до іграшок, намагатися помацати їх, це відмінно розвиває моторику, сенсорні відчуття. Дуги для коляски оснащуються знімними іграшками, тому ви зможете міняти їх, при бажанні. Відмінним вибором стане дуга з іграшками, виготовленими з матеріалів з різними фактурами, музичною іграшкою, пищалками і дзвіночками.

Якщо вас цікавить, як вибрати іграшки для немовляти, звертайте увагу на однотонні вироби. Непоганим варіантом стане м'яке брязкальце - іграшка, виконана у вигляді тваринки, всередину якого вшитий дзвіночок. У поєднанні з шурхітливими елементами, такі іграшки допомагають тренувати зір, слух, тактильні відчуття. Спочатку батьки будуть просто трясти іграшку перед очима, коли малюк навчитися хапати предмети і схопить брязкальце, то його захопленню не буде меж!

Важливо не захаращувати простір навколо дитини - нехай її оточує кілька яскравих, якісних іграшок. При надлишку яскравих елементів, концентрація уваги розсіюється.

Для 2-3 місяців можна купити крісло-шезлонг, благо ці вироби представлені широким асортиментом. Можна вибрати модель з регулюванням кута нахилу, вбудованим музичним блоком, дугою з іграшками. Крісла-шезлонги можна переносити по дому, забезпечуючи дитині можливість постійного спостереження за мамою.

У цей період можна активно використовувати розвиваючі килимки, над якими кріпляться дуги з іграшками. У перші місяці життя малюкам дуже подобається розглядати іграшки, які можуть виготовлятися з різних матеріалів: текстилю, паперу, пластику. Поступово малюк починає тягнутися до підвішених іграшок, розробляючи моторику, тренуючи м'язи ручок і ніжок. Розвиваючі килимки відмінно стимулюють навички перевертання.

Активні ігри для всебічного розвитку

Використовуйте час активності з користю - підносьте до личка дитини різні предмети, давайте їх помацати, чітко промовляючи їх назва. Таким чином, малюк не тільки розвиває тактильні відчуття, дотик, але і чує нові слова. Не обмежуйте ігри тільки пластиковими брязкальцями - чим більше різних фактур потрапляє в ручки немовляти, тим швидше розвиваються нейронні зв'язки в мозку. Якщо ви не знаєте, які розвиваючі іграшки для немовлят підібрати, уважно вивчіть різні вироби. Великий вибір допоможе знайти найбільш підходящий варіант для вашого малюка.

Не варто обмежуватися тільки фабричними іграшками. Клаптики тканини, шматочки фетру, штучної вовни, повсті, дерев'яні намиста, пір'ячко, стрічки - всі ці та багато інших предметів, які можна знайти в кожному будинку, стануть прекрасними розвиваючими іграшками. З різнофактурних тканин можна пошити невелику ковдру, плед або кубик, набитий поролоном. Така іграшка буде цікава не тільки в дитячому віці, але і в більш пізній період. Якщо обшити сторони кубика різними елементами - гудзиками, липучками, кнопками, аплікаціями, така іграшка допоможе проводити час активно і цікаво, в півроку і навіть у рік.

Як корисно проводити час активності з немовлям? Найбільш популярний варіант - робити різні масажі, гімнастичні вправи. Непогано, якщо основні елементи масажу вам покаже кваліфікований майстер. Під час масажу ви також можете використовувати різні предмети: шматочки тканини, пір'ячко. Можна масажувати ручки і ніжки гумовим м'ячиком з голками - такий масаж не тільки приносить задоволення і користь, але і нові відчуття, стимулює прагнення до нових вражень.

Добре розвивають вестибулярний апарат і координацію ігри на фітболі - покладіть дитину животиком на м'яч, притримуючи за боки, повільно покачайте назад і вперед. Ці дії можна супроводжувати віршиками або піснями.

Ще один цікавий варіант - як грати з новонародженим, це використовувати звичайні пластикові контейнери. Наповніть коробочку дрібними предметами (це можуть бути крупи, бісер, намистинки, кульки), оберніть шматком тканини і зашийте. Якщо у вас є час і бажання, контейнер можна обв'язати гачком - текстиль з випуклими елементами добре розвиває тактильні відчуття, моторику, сенсорне сприйняття.

Під час активності важливо багато говорити з дитиною, не тільки називати все, що її оточує, але і співати, імітувати звуки різних тварин. Співайте малюкові пісеньки, не обов'язково колискові або дитячі, просто ваші улюблені. Ходіть з дитиною по дому, заходите на кухню - тут відкриваються відмінні можливості для розвитку всіх органів відчуттів. Покажіть, який звук виходить, якщо постукати ложкою по маленькій і великій каструлі. Більше говоріть з малюком, коментуйте всі свої дії, розповідайте про те, у що ви одягаєте або як роздягаєте, куди йдете або плануєте піти. Навіть якщо вам здається, що карапуз вас не розуміє, він чуйно прислухається до інтонації, вчиться розрізняти букви, звуки, півтони. Втім, просто звучання маминого голосу впливає на малюків заспокійливо.

Важливим фактором розвитку залишається музика - частіше вмикайте класичні твори. Немовлята дуже люблять слухати Моцарта, Вівальді, Чайковського, Бетховена, звичайно, для цієї мети потрібно вибирати спокійні симфонії і сонати.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені