(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як і чим відіпрати дитячі повзунки?
Квітень 30, 2019

Як і чим відіпрати дитячі повзунки?

Автор:

Як прати дитячі речі правильно?

Забруднення на дитячих речах залишаються неминуче – це факт. Сліди від їжі, соків, сечі або калу, на повзунках, штанцях неодмінно залишаться плями. Якщо ви плануєте ще одне поповнення в родині, або ж вам потрібно конче повернути речам чистоту, корисно буде знати, як відіпрати дитячі повзунки.

Спочатку здається, що від плям на дитячих речах неможливо позбавитися, використовуючи нейтральні, м’які миючі засоби. Насправді, способів як відіпрати дитячі повзунки від жовтих плям і застарілих забруднень, достатньо багато.

Обираючи пральний порошок, звертайте увагу на склад - бажано, щоби в ньому не містилося фосфатів, адже ці сполуки часто провокують алергічні реакції. На сучасному ринку представлена велика кількість гелів і порошків без фосфатів, на основі натуральних інгредієнтів та ензимів. Такі миючі засоби повністю безпечні для ніжної шкіри і здоров'я малюка. Для виведення старих плям може знадобитися замочування і прання в кілька підходів.

Якщо пральні порошки не справляються з плямами, можна спробувати приготувати спеціальні суміші самостійно.

Найбільш популярні плями на дитячих повзунках - від жиру, особливо, у дітей з 8-9 місяців, коли в прикорм вводиться м'ясо, масло. Вивести жирні плями можна за допомогою картопляного крохмалю. Його потрібно змішати з водою, приготувати кашку середньої густоти, нанести на забруднену ділянку, почистити м'якою щіткою. Залишки забруднення знімаємо сухими серветками. Якщо після обробки залишилися сліди, їх знімаємо чорним хлібом, перемо і виполіскуємо за звичайною схемою.

Звичайна сіль – половину склянки крупнозернистої солі розчиняємо в трьох літрах теплої води. У цьому розчині замочуємо речі на півгодини, після цього перемо, як зазвичай.

Видаляємо жовтизну

Плями, які вчасно не вдалося відіпрати, з часом дають жовтий відтінок, а жовтизну повзункам надають плями сечі. Тому багатьох матусь так цікавить – чим відбілити дитячі повзунки? Один з найбільш простих способів – оцет. Намочіть ним ватний диск, протріть забруднену ділянку, залиште до висихання і виперіть, як звичайно.

Добре відбілює лимонна кислота – одну чайну ложку розведіть в літрі окропу, нанесіть трохи розчину на забруднення, залиште на 15 хвилин. Після цього ретельно прополощіть.

Більш складний варіант – гліцерин, який потрібно змішати зі склянкою води і 1 ложкою нашатирю. Сумішшю обробити плями, прополоскати в чистій воді. Особливо ефективний такий спосіб для обробки вовняних речей.

Також ви можете спробувати сучасні засоби із вмістом кисню - вони відмінно відбілюють і видаляють жовтизну.

Якщо ніякі способи не допомогли вивести плями і жовтизну з білих повзунків, можна використовувати засоби, що містять хлор. Але після їх застосування речі потрібно дуже ретельно прополоскати, щоб частинки хлору не спровокували алергічну реакцію.

Також для відбілювання білих дитячих речей можна застосувати один із домашніх підручних засобів, наприклад, перекис і нашатир. Змішуємо дві столові ложки перекису і одну ложку нашатирного спирту, додаємо у 2 літри води. У цій рідині замочуємо речі на 20 хвилин, прополіскуємо під проточною водою. Такий засіб ефективний навіть при дуже застарілих плямах.

Сода – розвести 6 столових ложок у трьох літрах гарячої води, можна додати трохи нашатирю для кращого результату. Замочити в цьому розчині речі на ніч, ретельно прополоскати і випрати, як звичайно. Якщо плями дуже застарілі, можна прокип'ятити речі в цьому розчині.

Універсальний метод – господарське мило. Шматочок мила натерти на крупній тертці, насипати в емальований таз, наповнений водою, закип'ятити. Забруднені повзунки занурювати в розчин на 20 секунд і відразу діставати. Повторювати, поки не отримаєте потрібного ефекту.

Прибираємо складні плями

Друге за популярністю питання після видалення жовтизни - «Як відіпрати дитячі повзунки від калу»? З дітьми завжди потрібно бути готовим до всього, наприклад, що підгузки раптово протечуть. Іноді малюки гуляють без підгузків, і в такому випадку особливо актуально знати, як відіпрати дитячий кал.

Щоби плями повністю видалити, важливо відразу ж замочити повзунки або штанці. Потрібно змити залишки калу, намилити ділянку господарським милом, також можна спеціально для такого виду прання виділити чисту зубну щітку. За допомогою зубної щітки набагато ефективніше видалити плями від калу. Пляма, яку замочили відразу, видаляється безслідно.

Також, якщо вам потрібно знати, як відіпрати дитячий кал з повзунків, варто запам'ятати прості правила:

  • Для замочування і прання використовувати тільки гарячу воду;
  • Використовувати тільки дитяче господарське мило і порошок - в них не міститься агресивних речовин, що провокують алергію;
  • Полоскати потрібно дуже ретельно, поки вода не стане прозорою.

Сучасні дитячі пральні порошки непогано справляються з плямами від калу, особливо, якщо замочити речі відразу. Також можна використовувати звичайне господарське мило, без добавок і барвників. Його можна натерти на тертці або ж просто обробити ним пляму.

Повзунки і пелюшки, забруднені калом, можна прати вручну або в машинці. Якщо вам потрібно впоратися з дитячими речами у великому обсязі, краще скористатися машинним пранням. Для цього попередньо речі потрібно прополоскати, завантажити в барабан, у відділення для прального порошку засипати потрібний засіб. Режим обираємо «Дитячі речі», виставляємо температуру 80-90 градусів. Найкраще встановити додаткове полоскання. Після прання та сушіння дитячі повзунки бажано випрасувати, для додаткової дезінфекції.

Як показує практика, видалити свіжі плями від калу просто, але що робити з застарілими слідами? Можна використовувати вже звичний перекис – розчинити 2 столові ложки рідини і 1 столову ложку аміаку в 10 літрах гарячої води. Далі покласти в ємність із розчином забруднені речі, залишити на 30-40 хвилин, далі вироби випрати з господарським милом і добре прополоскати.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені