(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як облаштувати дитячу кімнату?
Червень 27, 2019

Як облаштувати дитячу кімнату?

Автор:

З народженням дитини ми розуміємо, що центральна частина будинку - це дитяча кімната. Саме тут батьки проводять час, граючи з дитиною, співаючи колискових, іноді і засинають разом з малюком. Перед тим, як приступити до ремонту або меблювання цього приміщення, важливо вивчити правила безпеки в дитячій кімнаті.

Також необхідно правильно розділити дитячу на зони - ігрову, спальну, для занять. Звичайно ж, ці поради мають сенс для батьків дитини, більш менш самостійної, що ходить в садок або школу. Батькам немовлят варто продумати - як правильно встановити дитяче ліжечко, а в міру дорослішання малюка з'явиться питання - «Як організувати ігрове місце»?

Розглянемо найважливіші аспекти - як організувати спальне місце для немовляти. По-перше, ліжечко не можна ставити поруч із батареями і опалювальними приладами, адже перегрів для малюка більш згубний, ніж переохолодження. Ліжечко не варто ставити на протязі, щоб не наражати на крихітний організм впливу різких перепадів температур. Біля ліжечка не повинно бути електричних розеток, а над ним - полиць, картин, портьєр. З цієї ж причини небажано вішати над колискою завісу. Цей елемент виглядає красиво тільки на картинках, але на нього дуже швидко осідає пил. До того ж, малюк, що вже підріс, легко скине його на себе.

Встановлювати ліжечко потрібно так, щоби малюк добре бачив всю кімнату, міг легко оцінити людину, що входить до приміщення. Оптимальним варіантом вважається кут, біля якого немає нагромадження меблів. Краще вибирати далекий від дверей кут, але в умовах обмеженого простору місце біля дверей також підійде.

Якщо ви хочете облаштувати дитяче спальне місце в однокімнатній квартирі, уважно огляньте кімнату. У ній бути не повинно бути відкритих шаф з книжковим полицями, важких штор, килимів - на всіх цих предметах дуже швидко збирається пил. Якщо ж у вас немає можливості позбутися килимів, обов'язково регулярно їх чистити.

Зонування дитячої кімнати краще всього виконати за допомогою різних кольорів, наприклад, куточок, де буде ліжечко, варто оформити в пастельних зелених або синіх відтінках. Така колірна гамма заспокоює психіку, допомагає налаштуватися на сон. Ігрову зону можна пофарбувати в помаранчевий, приглушений червоний, бежевий колір, тут підійдуть будь-які теплі тони. Таке зонування буде особливо актуально сім'ям з кількома дітьми. В цьому випадку ви можете додатково використовувати розсувні перегородки, ширми, декоровані малюнками казкових персонажів.

Безпека дитячої кімнати

Трошки старший малюк починає активно повзати, ходити, досліджувати навколишній світ. На перші кілька років життя дітей припадає більшість нещасних випадків, які відбуваються через банальний недогляд батьків. Тому, ще задовго до того, як дитина почне ходити, потрібно заховати всі проводи, розетки закрити заглушками, на дверях поставити спеціальні блокатори. Важливо прибрати подалі всі предмети зі скла, якщо в кімнаті є шафи зі скляними дверима, на них також слід установити блокатори. В ідеалі, скляні двері в дитячій повинні бути виготовлені з безпечного скла, яке при ударі розколюється на шматочки з негострим краями.

Всі меблі в дитячій повинні бути із закругленими кутами, якщо ж гострі кути є, на них фіксуємо м'які накладки. Розумно закупити такі протектори на кути всіх меблів у квартирі, щоби уникнути нещасних випадків. Батьки не завжди можуть устежити за активним малюком, тому так важливо попередити або пом'якшити падіння.

Замки на вікна - ще один актуальний аксесуар, не тільки для дитячої, а й для всіх кімнат у висотному будинку. Дитячі замки передбачають режим провітрювання, але не дозволяють дитині відкрити вікно.

Окремо варто приділяти увагу оформленню підлоги - в дитячій вона має бути теплою, легко митися, адже саме на підлозі люблять проводить вільний час малюки. Якщо ви хочете вибрати ковролін у якості покриття, підбирайте такий тип ворсу, щоб його можна було легко почистити. В ідеалі, для дитячої кімнати варто вибрати корковий паркет або ламінат.

Як створити ігрову зону в однокімнатній квартирі?

Саме з цим питанням у багатьох сімей виникають складності. Якщо дозволяє простір, один кут можна застелити спеціальним килимком-пазлом, зі спіненого поліетилену. На такому килимку малюкові буде тепло гратися, барвисті малюнки привертають увагу і розвивають уяву. Також такі килимки відмінно стимулюють дрібну моторику, оскільки малюк буде розбирати і, трохи пізніше, збирати пазли.

Відокремити дитячу зону в однокімнатній квартирі можна за допомогою шафи або стелажа - за ним дитина буде відчувати себе спокійно і затишно. Непоганим рішенням також будуть штори і ширми.

Плануючи ремонт, важливо знати основні помилки при облаштуванні дитячої кімнати. Перша - занадто багато меблів на обмеженому просторі. У дитячій кімнаті або в куточку однокімнатної квартири потрібно залишити необхідний мінімум. Невелику площу можна задіяти оптимально - вибрати ліжко з ящиками, замовити функціональну шафу-купе.

Не варто вибирати дуже складні елементи дизайну. До цього пункту можна віднести фігурні, багаторівневі стелі, декоративні ніші з підсвічуванням, арки. Такі декоративні прийоми більш доречні в спальні або вітальні, але не в дитячій кімнаті.

Занадто дорогі меблі і декоративне оздоблення. Малюки активно пізнають світ, попутно цього малюють на меблях, шпалерах. До цього потрібно бути готовим, тому не встановлюємо в дитячій занадто дорогі італійські меблі. Вибирайте елементи інтер'єру, з яких можна легко змити фломастер або фарби.

Меблі на виріст - ще одна поширена помилка. Не варто економити на здоров'і і хорошому настрої дитини. Ліжко, шафи, столи мають відповідати віку та потребам крихітки. Для самих маленьких це повинні бути невеликі тумби і стелажі, дітям, які вже ходять до садочка чи школи, вибираємо стіл із регулюванням висоти.

Нехай ці прості поради допоможуть створити ідеальний, затишний куточок для вашої дитини.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені