(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Кращі штори для спальні
Квітень 05, 2019

Кращі штори для спальні

Автор:

Які бувають штори для спальні?

Правильно підібрані штори створюють ідеальну атмосферу затишку, в якій приємно розслабитися після робочого дня. Достатньо багато критеріїв підбору штор, а саме: колір, матеріал, щільність, декоративне оформлення. Почнемо з головного, а саме - вибору відповідного типу штор.

Фіранки - довгі штори з легкої тканини середньої щільності, як правило, використовуються разом зі щільними портьєрами.

Тюль - фіранки з м'якої, напівпрозорої тканини, основне призначення якої: створювати затишну атмосферу, розсіювати світло. Також застосовуються зі щільними шторами, що захищають приміщення від палючих променів.

Серпанок - це різновид тюлю, складається з великої кількості ниток, іноді декорованих намистинами.

Портьєри - найбільш популярний різновид, відрізняється високою щільністю, виготовляється з важких тканин, які надійно захищають приміщення від сонця, шуму. Для спальні, котра виходить на сонячну сторону, краще вибрати портьєри на підкладці - додатковий шар на звороті захищає від швидкого вицвітання, покращує зовнішній вигляд. Для декору можна використовувати підхвати оригінальної форми. Портьєри, в поєднанні з легким тюлем, відмінно підходять для класичного, стриманого стилю інтер'єру.

Особливості дизайну

Важливо обирати штори і за типом оформлення. Італійські - їх головна відмінність полягає в тому, що вони прикріплені до карнизу, а не переміщаються по ньому вільно. Щоби відкрити такі штори, передбачений спеціальний шнур, що збирає їх з боків у ефектні складки. Незвичайний зовнішній вигляд таких завіс пасуватиме інтер'єру в стилі класика, бароко.

Французькі штори прекрасно доповнюють просторі приміщення в класичному стилі. Головна ознака французьких штор: безліч ефектних складок. Якщо ви не знаєте, з якої тканини обрати штори для спальні, для виготовлення таких завіс використовують тканини з ефектним зовнішнім виглядом: органза, шовк, тафта. Ідеальним доповненням до такого урочистого декору будуть підхвати, ламбрекени, шнури з китицями.

Римські - затребувані при оформленні невеликій спальні, оформленої в сучасній стилістиці. Являють собою полотно у вигляді прямокутника, прикріплене до карнизу, з вивороту до нього зафіксовані кільця і шнури. Цей механізм дозволяє регулювати висоту штор. У згорнутому вигляді такі завіси збираються м'якими хвилями, що додають особливого шику інтер'єру. Головна перевага таких штор - вони не займають багато місця, відмінно поєднуються з різними стилями.

Ще один популярний різновид штор для маленьких приміщень - рулонні, за принципом дії схожі на римські. Рулонні штори оснащуються спеціальним механізмом і коробом, в якому змотуються в рулон. Підходять для інтер'єрів, оформлених у стилі мінімалізм, хай-тек. Якщо вас цікавить, які рулонні штори вибрати для спальні, звертайте увагу на колірну гамму. Важливо, щоб завіси доповнювали основний колір інтер'єру. Можна вибрати вироби, малюнок на яких збігається з візерунком на шпалерах або покривалі.

Якщо ж вас цікавить, як підібрати штори для спальні, де купити, вам допоможе інтернет магазин Berni. Тут представлені штори, портьєри в широкому асортименті, різних стилів.

Який колір штор пасує для спальні

Кольори, що оточують нас, впливають на підсвідомість, створюють необхідний нам настрій. Тому, перш ніж обрати текстиль, важливо дізнатися, який колір штор краще підходить для спальні.

Якщо ви хочете, аби інтер'єр у спальні довго залишався актуальним, варто підбирати колір штор під меблі. Шпалери ви можете переклеїти, покривало поміняти, а от меблі ми міняємо набагато рідше. Ефектно виглядає комбінація штор і килима, візерунок і колір яких перегукуються.

Щоби точно знати, який колір штор підходить для спальні, враховуйте її габарити. Для маленької спальні більше пасують портьєри зі світлої, нейтральної тканини, без яскравих візерунків. Такі штори візуально розширюють простір, роблять приміщення просторішим. Ідеально підходять пісочні, кремові відтінки.

Можна зіграти на контрасті - для спальні, оформленої в м'яких, нейтральних тонах, вибрати штори з яскравими візерунками. Головне враховувати ваші особисті переваги - колір і орнамент на текстилі повинні подобається вам, у першу чергу.

Гарна відповідь на питання «Як вибрати колір штори для спальні?» - віддати перевагу текстилю з яскравими принтами, візерунками. Таке оформлення створить акцент на віконному отворі. Якщо ви хочете добитися незвичайного ефекту, для декору вікна можна використовувати фіранки в декілька шарів контрастних кольорів.

Правильний вибір матеріалу

Щоб відповідь на питання «Штори для спальні як вибрати?» була повною, потрібно визначити ідеальний матеріал. Натуральні бавовняні тканини добре тримають форму, затримують сонячне проміння, але швидко вигоряють на сонці. Щоби цьому запобігти, краще вибирати тканини з домішкою поліестеру, що додає щільності та надійності.

Лляні штори досить міцні, стійкі до сонячного світла. Льон швидко мнеться, але м'ята фактура непогано доповнює сучасні стилі інтер'єру. Портьєри з льону прослужать довго, оскільки тканина дуже довговічна.

Віскоза - матеріал, отриманий синтетичним способом. На дотик і візуально віскоза схожа на шовк, але коштує дешевше. На сонці не вигорає, добре тримає форму. Як правило, віскозні портьєри використовують з підкладкою.

Поліестер - полімерне волокно, яке відрізняється доступною ціною, стійке до ультрафіолету. Якщо ви ще не визначилися, яку тканину вибрати для штор у спальню, поліестер буде відмінним варіантом. Тканина досить щільна, тому добре захищає від спеки. Якщо ви хочете приховати недоліки віконного отвору, краще вибрати штору на всю стіну, класичного пошиття, до самої підлоги.

В інтернет магазині Berni штори представлені великим вибором кольорів, матеріалів, дизайну, тому ви легко підберете оптимальний варіант для спальні, дитячої кімнати. Модні принти і яскраві візерунки допоможуть прикрасити будь-який інтер'єр.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені