(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Як підібрати зимовий одяг для дитини?
Травень 31, 2019

Як підібрати зимовий одяг для дитини?

Автор:

Як підібрати зимовий одяг для дитини?

Різноманітність зимового одягу дозволяє підібрати ідеальний гардероб для малюка. Але перш, ніж робити важливі покупки, варто визначити, як вибрати зимовий одяг для новонародженого, дитини старшого віку.

У зимовий період не варто виходити гуляти будь-якою ціною. Якщо надворі надто холодно, можна пропустити прогулянку, просто добре провітрити приміщення.

Отже, щоби точно знати, як правильно одягнути новонародженого взимку, запам'ятаємо просте правило – багатошаровість. Для зимового періоду на малюкові повинно бути не менше трьох шарів. Одяг не має бути надто тісним, аби між шарами було досить повітряного прошарку.

Перший шар - це бавовняний чоловічок або термобілизна (для сильних морозів), що відводить вологу від тіла. Другий шар зігріваючий, це може бути комбінезон з флісу або шерсті. Третій, завершальний шар - це комбінезон, що захищає від вітру, вологи.

Одягаючи немовля на прогулянку, важливо пам'ятати про те, що вони майже не рухаються, тому не можуть себе зігрівати. Для сильних морозів на візочок можна закріпити спеціальний зимовий конверт на овчині. Тільки не закривайте люльку повністю, залиште достатньо місця, щоби дитині надходив кисень.

Сьогодні користуються попитом демісезонні комбінезони, що складаються з двох шарів: синтепону і вовняної підкладки. Якщо ви використовуєте такий комбінезон, другий шар (фліс або шерсть), можна виключити, цілком достатньо бавовняного чоловічка і двошарового комбінезона.

Взимку дитина може як замерзнути, так і перегрітися. Часто мами роблять помилку, мацаючи ніс і щоки - вони можуть бути холодними, так само, як і у вас у сильний мороз. Щоби перевірити, замерз малюк чи ні, доторкніться шиї, перенісся. Перевірити, наскільки комфортно дитині, легко - потрібно помацати шийку ззаду. Якщо вона шкіра гаряча і мокра, дитина одягнений занадто тепло, якщо холодна - потрібно терміново грітися.

Якщо дитині буде холодно, він обов'язково повідомить вас про це голосним плачем. Перегрітий малюк починає капризувати, щоки стають рум'яними. Коли ви роздягне будинку, помітите, що шкіра і нижній шар одягу мокрі.

Якщо ви самі замерзли, йдіть додому, тому що, напевно, малюк теж змерз. Коли роздягаєте малюка після прогулянки, перевірте ручки і ніжки - якщо вони холодні, в наступний раз одягніть його тепліше.

Коли ви заходите в приміщення, знімайте куртку або комбінезон, хоча б розстібніть, щоб малюк не спітнів. При тривалих поїздках на машині, краще зняти верхній одяг і накрити малюка ковдрою.

Щоби точно знати, зимовий дитячий одяг для малюків, як вибрати, розглянемо ще один важливий елемент – шапочка. Популярні раніше вовняні шапки поступово витісняються легкими і теплими шапочками з подвійного флісу. Комфортні шапки на синтетичному утеплювачі - ізософт, тінсулейт. Дитині старшого віку можна вибрати вовняний шолом, з яким не потрібно носити шарф.

Одягаємо старших діток

Якщо малюк народився влітку або восени, резонне питання - як одягнути дитину взимку 6 місяців? У такому віці малюки вже активно рухаються, деякі навіть роблять спроби ходити. Тому при підборі одягу все індивідуально. Якщо ваш малюк уже ходить у опори, підберіть на зиму якісний, теплий комбінезон і взуття з натуральних матеріалів. Під взуття обов'язково потрібно одягати теплі шкарпетки, з великим відсотком вовни. Верхній одяг для зими потрібно підбирати дуже ретельно, щоб дитині було комфортно за будь-якої погоди. Бажано підбирати комбінезони з водонепроникним верхнім шаром, якісним утеплювачем з синтетичних матеріалів.

Якщо вивчати питання, як одягнути дитину взимку 9 місяців, підхід буде іншим, оскільки діти активно рухаються, ходять. Отже, занадто багато шарів одягу їм не потрібно, інакше перегріву не уникнути. Оптимальним варіантом верхнього одягу вважається комбінезон або куртка з наповнювачем з синтетичних матеріалів - синтепон, тінсулейт. Вони добре тримають температуру, легкі, гіпоалергенні.

Користуються попитом комбінезони з мембранної тканини, відмінно утримують тепло, пропускають повітря. Куртки з мембранної тканини не дають дитині спітніти, оскільки добре відводять вологу, отже, скорочують ризик захворювань. Адже спітнілий малюк застуджується дуже легко, досить потрапити під сильний вітер.

Краще вибирати куртку або комбінезон з покриттям, що відштовхує вологу та бруд, аби вам не доводилося прати одяг після кожної прогулянки.

Збираючи малюка на вулицю, враховуємо і температурний режим. До +5 градусів надягаємо боді з довгим рукавом, комбінезон, колготки, зимові чоботи, двошарову шапку, непромокальні рукавиці.

До -10 градусів замість боді - термобілизна або бавовняний чоловічок, тонкий реглан, комбінезон. Шапочку краще вибрати вовняну з додатковим флісового шаром.

До -15 додається еше один шар - поверх термобілизни надягається тонкий флісовий або шерстяний комбінезон. Рукавиці і взуття на хутрі, обов'язково - вовняні шкарпетки.

При температурі нижче -15 гуляти не рекомендується, але якщо ви хочете вийти, краще скоротити час прогулянки до 40 хвилин. Одягати, як і при -15, але надягніть додаткову пару шкарпеток і рукавиць.

Діток, які вже активно ходять, не потрібно кутати в сто одежинок, інакше вони швидко пітніють і переохолоджуються. Пам'ятайте, не потрібно закутувати голову і шию - тут проходять великі артерії і вени. При надлишку тепла вони розширюються, більше крові приливає до голови, але за рахунок відтоку від ніг і рук. Отже, перегріваючи голову, ви провокуєте охолодження кінцівок, підвищуючи ризик захворювань на ГРВІ, ангіну.

При відсутності сильного вітру, для захисту голови достатньо вовняної шапки з додатковим шаром утеплювача. Не потрібно вдягати капюшон, він створює парниковий ефект, перегріваючи голову, що погано позначається на загальному самопочутті малюка.

Коли ви знаєте базові правила підбору одягу для зимового сезону, можете сміливо готуватися до зими, обирати якісні куртки і комбінезони.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені