(050) 162 08 88
(067) 800 10 77
(067) 800 10 77

Час роботи колл центру:
с 09:00 до 17:00
Пн-Птн

(050) 162 08 88

(067) 800 10 77

(093) 213 19 60 Viber

Який нічник краще підходить для дитячої кімнати і як вибрати?
Квітень 30, 2019

Який нічник краще підходить для дитячої кімнати і як вибрати?

Автор:

Який нічник обрати в дитячу кімнату?

Думки багатьох мам на рахунок освітлення вночі в дитячій кімнаті розходяться. Одні впевнені в тому, що малюк повинен спати при увімкненому світлі, іншим же здається, що маля краще буде спати в повній темряві. Незалежно від того, якої точки зору дотримуєтеся ви, важливо знати, як вибрати нічник у дитячу кімнату. М'яке освітлення біля ліжечка малюка украй необхідно. В першу чергу, для батьків, яким часто потрібно вставати вночі – забрати дитину на годування, змінити підгузок.

Особливо важливе приглушене освітлення в період хвороби дитини. При м'якому світлі можна робити всі необхідні маніпуляції, виміряти температуру, в разі необхідності, переодягнути дитину. При цьому, яскраве світло не заважатиме і не тривожитиме крихітку.

Лампу нічник варто придбати також, якщо дитяче ліжечко стоїть поруч із батьківським ліжком. Так вам не доведеться кожного разу вмикати верхнє світло, коли малюк занепокоївся, покличе маму чи тата посеред ночі.

Щоби правильно підібрати нічник у дитячу кімнату, ознайомимося з основними критеріями. Головне завдання такої лампи – створювати м'яке, розсіяне освітлення, достатнє для того, щоби розглянути всі предмети, але не подразливе для малюка.

Якщо лампа буде встановлена в батьківській кімнаті, варто звернути увагу на моделі з регулюванням яскравості. Ця опція дуже зручна, оскільки дозволяє почитати перед сном, швидко зреагувати на проблемні ситуації, заснути, коли яскравість освітлення буде збавлена до комфортного рівня.

Основні правила вибору

Колірна гамма – може бути будь-якою, за винятком агресивних, яскравих відтінків. Можете вибирати м'які, нейтральні кольори теплих і холодних тонів, у залежності від уподобань батьків.

Матеріал виготовлення – дуже важливий критерій, безпосередньо пов'язаний із безпекою. Метал і скло відмітаємо відразу, оскільки вони вкрай небезпечні. Метал сильно нагрівається від лампи, що може призвести до опіків. Скло при випадковому падінні розбивається на дрібні скалки. Єдиними матеріалами, які допускаються при виготовленні нічників, залишаються гартоване скло і пластик. Вибирайте нічники, плафон яких нещільно прилягає до лампи – це виключає ризик нагрівання пластику.

Місце установки – залежить від віку дитини, місця, де встановлене ліжечко. Якщо малюк спить у своїй дитячій кімнаті, лампу краще встановити біля ліжечка, щоби дитина могла сама вмикати і вимикати, регулювати рівень яскравості. При такій установці пам'ятаємо про заходи безпеки: лампу потрібно закріпити надійно, аби вона не впала на дитину.

Якщо ліжечко стоїть у батьківській кімнаті, нічник можна встановити біля їх ліжка. Так набагато зручніше, адже вам не доведеться кидатися через всю кімнату, щоб увімкнути освітлення.

Зручні моделі ламп, які кріпляться на бортик ліжечка, за допомогою спеціального надійного кріплення.

Якщо вам більше подобається нічник дитячий в розетку, важливим критерієм є довжина проводу. Вибирайте таку, щоб вам не доводилося використовувати подовжувачі, інакше малюк зможе заплутатися в них. Коли дитинка почне стояти в ліжечку, вона легко дотягнеться до проводу, що загрожує неприємними наслідками. З цієї ж причини закріплюйте лампу таким чином, щоби провід не звисав в межах досяжності маленьких ручок.

Джерело світла – оптимально, якщо це буде світлодіодна лампа, екологічно безпечна, довговічна і економна. Світлодіодні лампи представлені в широкому асортименті, теплим, холодним і білим світлом. Основні переваги світлодіодних ламп – вони не нагріваються, споживають мало електроенергії, створюють затишну та комфортну обстановку.

Основні різновиди

Залишається популярним настінний нічник в дитячу – таку лампу краще вибирати для малюків старшого віку, які вже не виявляють бурхливого інтересу до всього, що їх оточує. Навіть якщо малюк дотягнеться до проводу, він не буде тягнути і рвати його, щоби спробувати який він на смак. Якщо ви вибираєте цю модель для немовляти, фіксуйте лампу подалі від дитячого ліжечка.

Останнім часом популярні дитячі нічники без проводу – вони вставляються безпосередньо в розетку. Такі моделі зручні і безпечні, оскільки виключають ризик, що чадо дотягнеться до проводу, заплутається в них або стягне лампу.

Також можна вибрати нічник в дитячу на батарейках – такі моделі поставляються з проводом для підключення до мережі, тому можуть працювати в декількох режимах.

Якщо вам потрібен нічник в дитячу кімнату, як вибрати ви ще не визначилися, зверніть увагу на оригінальні моделі з акумуляторами, функцією очищення повітря. Такі лампи відрізняються компактними розмірами, ергономічною конструкцією, займають мало місця. Нічник поставляється з USB кабелем для зарядки, тому ви зможете економити на батарейках. Важлива функція – очищення повітря, за рахунок вбудованого іонізатора. Такий світильник нічник в дитячу не тільки освітлює кімнату, але і створює сприятливі умови для здорового сну.

Дуже зручні нічники з датчиком руху, який спрацьовує при русі в радіусі 3-4 метрів, відключає лампу через 20 секунд. Такі лампи відмінно підходять для малюків, які сплять неспокійно, часто прокидаються. Якщо дитина прокинеться вночі, почне крутитися в ліжечку, лампа загориться, отже, малюк не злякається темряви. Також лампа спрацьовує, коли батьки входять до кімнати, виключаючи необхідність кожного разу натискати на вимикач.

Для дітей, які вже ходять в школу, знадобиться світильник нічник в дитячу кімнату, який можна використовувати як настільну лампу. Для цієї мети краще підходять лампи з регулюванням яскравості.

Бурю емоцій у малюків викликають світильники з вбудованим проектором – вони допомагають розслабитися і налаштуватися на сон. Світильник проектує на стіни і стелю рибок, зірочки або персонажів мультфільмів. Монотонний рух світлових фігурок заспокоює навіть найактивніших дітей.

Незалежно від виду обраного вами нічника, обов'язково пам'ятайте про те, щоб він має відповідати стандартам безпеки.

Коментарі

Залишити коментар

Залишити відповідь

Давайте дружити
Змінити мову
© 2024 Інтернет магазин одягу - Всі права захищені